Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / Canada / Interview: rondreis Canada met kinderen
rondreis Canada met kinderen

Interview: rondreis Canada met kinderen

Een rondreis Canada met kinderen, de familie Bakker koos voor deze bestemming voor hun eerste verre reis met het gezin. Waar camper reizen populair zijn kozen ze juist bewust voor een huurauto. Ze stelden hun reis voor een groot deel zelf samen met behulp van bouwstenen. Het comfort van een georganiseerde reis maar wel de vrijheid om zelf je bestemmingen te kiezen.

rondreis Canada met kinderen

Maak kennis met de familie Bakker

Wie zijn familie Bakker en komen uit Almere. Man,vouw en 2 dochters, de jongste is 6 jaar oud en de oudste is 9 jaar oud. Voordat wij kinderen hadden hebben wij al het een en ander van de wereld mogen zien. We willen dat graag aan onze kinderen ook meegeven. Dit jaar waren we 12 en half jaar getrouwd onze jongste werd 6 en dat vonden wij een mooi moment om weer een verre reis te maken. Om niet meteen in het diepe te vallen bewust voor een westers land gekozen. Onze meiden zijn allebei gek op natuur en dieren dus de keuze voor Canada was dan geen moeilijke.

rondreis Canada met kinderen

Canada via een organisatie

Wij hebben een reis geboekt via riksja kids, na een zeer aangename ervaring in Spanje. Wij hebben verschillende bouwstenen uitgezocht. Een combinatie tussen steden en natuur. Met een huurauto zijn we in totaal op 8 plekken geweest en logeerden een hotels / appartementen en lodges.

rondreis Canada met kinderen

Canada speciaal voor meiden

Met twee meiden zou je misschien verwachten dat we extra op zoek zijn geweest naar dingen voor girls. Maar dat was niet nodig. Die van mij zijn gek op de natuur, dus los van de walvissen en beren tocht vonden ze vooral het zoeken naar Krabbetjes op het strand en naar Eekhoorntjes in het bos ook geweldig.

Whistler als hoogtepunt van de vakantie

Qua totale plek vonden wij Whistler het leukste alles bij elkaar genomen. Mooiste excursie was berentocht op Vancouver Island. Maar ook het kanoën met een gids via footprint travel was erg leuk en mooi. Erg mooi was ook dat bij Jasper de edelherten gewoon in je achtertuin stonden.

rondreis Canada met kinderen

Waarom geen camper maar een huurauto

Er werd ons vaak gevraagd waarom we niet voor een camper gaan maar met een  huurauto. De reden voor ons is vrij simpel wij zien het niet zitten om te rijden met een camper. Vrijheid zal een groot voordeel zijn maar sommige plekken zijn ook weer lastiger te bezoeken, denk aan steden maar ook bijvoorbeeld Morraine Lake. Bovendien vonden wij het erg leuk dat je zoveel soorten accommodaties had.

rondreis Canada met kinderen

Onze tip: bedenkt goed welke activiteiten echt leuk zijn voor je gezin

Wil je ook een rondreis Canada met kinderen maken?  De tip van de familie Bakker is goed te bedenken welke activiteiten leuk zijn voor jou en je gezin. De mogelijkheden zijn namelijk enorm. Wij wilden bijvoorbeeld eerst logeren op een ranch maar in een eerdere vakantie bleek al dat onze meiden niet durfden paar te rijden. Dus dan viel deze bouwsteen al snel af. Verder zorg ervoor zeker als je kleine kinderen hebt dat je niet teveel wilt zien. Reisafstanden niet te lang maken en blijf minimaal 2 nachten op een plek, liever 3 ( of er moet natuurlijk niet veel te doen zijn.

Ook een rondreis Canada met kinderen maken?  Dan nog de hotel tip van dit gezin namelijk het Alpine Meadows Resort, deze accommodatie vlakbij Clearwater was hun favoriet. 

rondreis Canada met kinderen

Alle foto’s in het artikel zijn eigendom van de familie . Heb jij met je gezin ook een mooie reis gemaakt en wil je dit graag delen met andere reizende ouders? Neem contact op met Gezin op Reis en wie weet staan jullie binnenkort in de interview rubriek.

Over de auteur

5 gedachten over “Interview: rondreis Canada met kinderen”

 1. Dank voor het leuke artikel. Ook wij gaan zeer binnenkort die kant op en ook wij hebben bewust niet voor een camper gekozen, maar voor een huurauto, om dezelfde redenen. Waar ik nog wel nieuwsgierig naar ben, is waar die foto met dat ‘poppetje’ van rotsen gemaakt is. Het lijkt ons leuk om daar langs te rijden, mocht het op onze route liggen. ?

 2. Leuk om dit te lezen! Mijn vriend en ik gaan eind mei voor 2 weken naar Canada met ons, dan 3 maanden oude, dochtertje. Aangezien ik het nu toch spannend vind, nu het wat dichterbij komt, hoe we dat gaan doen met een baby, ben ik op internet op zoek naar praktische tips en ideeen voor haalbare uitstapjes met ons gezin als we daar zijn (fietsen en kanoen is dan bv. wat lastiger ;)) Wij verblijven bij familie in Vancouver en eventueel ook bij familie in Kelowna en waren ook van plan om een huurauto te nemen…
  Hebben jullie misschien nog tips/aanraders voor ons? De berentocht in het artikel lijkt me iig al zeer leuk…
  Dankje!

 3. travelleranto

  Canda is echt super. Alhoewel ik geen kinderen heb, kan ik me wel voorstellen dat het daar heerlijk reizen is met kids, ook omdat het ver weg is maar toch ook weer heel westers!

 4. Puck @ beineffable

  Leuk hoor! Canada is sowieso al een favoriet van mij. Dus met kids lijkt me helemaal geweldig.
  Mijn medeblogger Sheila is op dit moment op roadtrip met haar 10 maanden oude zoontje in de US. Ik weet zeker dat zij heel graag eens geinterviewd wordt door jullie! Ze vertelt de meest prachtige verhalen.

  1. Super leuk, ben benieuwd. Als ze me een seintje geeft als ze weer terug is dan bedenkt ik een aantal mooi vragen. Net al even op jullie blog zitten snuffelen wat grappig dat je elkaar online hebt leren kennen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top