Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Interview, voor het eerst met kids buiten Europa naar de oostkust van de USA

Interview, voor het eerst met kids buiten Europa naar de oostkust van de USA

Voor het eerst op vakantie buiten Europa dat is best spannend. Zeker met een baby en een peuter. Deze keer in de interviewrubriek een gezin dat koos voor een reis door de USA

Voor het eerst op reis buiten Europa

Wij zijn Michael (33), Carolien (33), Norah (3) en Quinn (1). Wij wonen in het Brabantse Boekel. Voordat de kinderen geboren waren, hebben we samen al een paar mooie reizen mogen maken naar onder andere Cuba, China, Indonesië, USA en Mexico. Deze reis naar de USA was onze eerste reis samen met de kinderen buiten Europa.

De oostkust van Amerika

14 jaar geleden hebben Michael en ik al een reis langs de westkust van Amerika gemaakt. 17 jaar geleden was ik een uitwisselingsstudent in Duluth, Minnesota (USA). Nog steeds heb ik contact met mijn gastgezin waar ik toen een jaar heb gewoond. Dat was de reden dat we een reis naar Amerika wilde maken, om mijn gastgezin weer te ontmoeten na 14 jaar. Michael heeft altijd al naar New York gewild en daarom heen hebben we onze reis gepland.

Onze route

Onze reis startte in New York, van daaruit zijn we doorgereden naar Philadelphia, Washington, Amish Country (Pennsylvania), Gettysburg, Niagara watervallen, Ithaca, Cape Cod en terug naar New York. Vanaf New York hadden we een binnenlandse vlucht naar Minneapolis. Vanuit Minneapolis zijn we doorgereden naar Duluth voor een bezoek aan mijn gastgezin. En vanuit Minneapolis een directe vlucht terug naar Amsterdam.

In New York hebben we de highlights gezien: 9/11 Memorial, Vrijheidsbeeld vanaf de gratis Staten Island Ferry (vonden de kinderen erg leuk), Times Square, Empire State Building en gespeeld met de kinderen in Central Park.

Ook in de stad Philadelphia hebben we veel gezien en overal zijn wel parkjes en speeltuinen waar je even met de kinderen kunt spelen zodat ze daarna weer verder kunnen mee de stad in. In Philadelphia heb je een hele leuke gratis binnen/buiten speeltuin. De speeltuin leeft van giften van bezoekers en donateurs. Deze ligt wel buiten het centrum. Philadelphia staat bekend om zijn historie. Onder andere de Peace bell, Independence Hall, City Hall, Peace Bell center en de Cathedral Basilica of Saints Peter and Paul.

In Washington zijn heel veel toeristische attracties gelegen rondom een heel groot park, the National Mall. Kinderen kunnen hier vrij doorheen rennen en van hieruit kun je makkelijk overal naar toe. Veel museums zijn gratis. Hierdoor dien je zeker in het hoogseizoen op tijd te zijn om lange rijen te voorkomen. In Washington zijn we naar het Smithsonian National Air and Space museum geweest; gratis entree en heel erg leuk voor kinderen. Daarnaast is Washington een groot museum waar we met de kinderen rondom het National Mall o.a. het Witte Huis, Lincoln Memorial, Washington Memorial hebben bezocht. Het leukste was nog dat we samen met de kinderen gevoetbald hebben in de ‘voortuin’ van het Witte Huis. Net weer een activiteit die je niet zo snel gedaan had toen we geen kinderen hadden.

Gettysburg; Hier hebben we een autotour (met de camper) gedaan waarbij we regelmatig langs de weg stopten om te kijken wat er te zien was bij het monument of het uitzichtpunt. Een ruime 150 jaar geleden vond hier de grootste veldslag plaats van de Amerikaanse burgeroorlog tussen North and South. Een leuke en leerzame tocht zeker wanneer het weer niet optimaal is en je iets wilt zien van de Amerikaanse geschiedenis.

De Niagara Watervallen is erg toeristisch maar wij vonden het wel de moeite waard. Met zijn allen op de boot ‘Maid of the Mist’ om zo heel dicht bij de watervallen te komen. We kregen allemaal een poncho aan, voor de kinderen hadden ze ook een speciale kinder poncho. Bij de Niagara Watervallen kun je te voet naar Canada over de Rainbow Bridge, een heel mooi uitzicht over de watervallen en een genot voor de kinderen.

Ithaca/Watkin Glens/natuurparken; Dit was heel erg mooi en indrukwekkend alhoewel het minder bekend is. Zelfs als je de dag ervoor naar de Niagara Watervallen bent geweest is het mooi en indrukwekkend. Hier kun je prachtige wandelingen maken langs beekjes, rotsen en kleinere watervallen. De kinderen vonden het ook erg leuk. Het pad is  niet toegankelijk voor buggy’s. Norah liep regelmatig zelf en Quinn zat dan heerlijk in de rugdrager. Ook Norah zat regelmatig in de rugdrager als ze moe was. Lekker picknicken in de natuur. In deze omgeving heb je tevens andere watervallen die zeker de moeite waard zijn.

Amish Country: Hier zijn we naar een museum (The Amish Village) geweest waar je meer ziet en leert over de Amish community. Buiten zijn er dieren en en kun je rondkijken in een school en winkel; een deels nagebouwd Amish dorp.

In Cape Cod hebben we heerlijk gefietst over een oud treinspoor waar men een fietspad van heeft gemaakt langs de kust. Even naar het strand geweest, een enkele vuurtoren bezocht en door het natuurpark gefietst. De kinderen zaten in een fietsstoel achterop en ze hebben zich goed vermaakt op de fiets en tijdens de verschillende stops. Lekker ook even picknicken bij het strand en onderweg; heerlijk genieten met de fiets.

Reizen met de camper met jonge kinderen

Het voordeel van de camper is altijd je “huis” bij je hebben. Als het lunchtijd was, dan zetten we de camper op een parkeerplaats en gingen lunchen. We sliepen altijd in dezelfde ruimte wat duidelijkheid gaf voor de kinderen. Tijdens het rijden konden de kinderen aan een tafel spelen. Alle spullen lagen in de camper waardoor alles zijn eigen plekje heeft. Een heel groot voordeel vonden wij ook de vrijheid. Hadden we het gezien, dan reden we verder. Zo vond Michael bijvoorbeeld de camping in Philadelphia niet prettig. Nadat we terug waren van de stad zijn we meteen doorgereden naar Washington waar we dan vervolgens weer een nachtje langer zijn gebleven omdat de camping (Cherry Hill Park) daar echt super was.

Maar er zijn ook nadelen. In de camper tijdens het rijden zitten de kinderen veel dichter bij elkaar dan in een gewone auto. Hierdoor konden de kinderen te makkelijk elkaar treiteren. Voor ons geen ideale situatie wanneer je aan het rijden bent. Dus ben ik tijdens het rijden bij de kinderen gaan zitten. Toen ging het heel erg goed.

In de camper dienen de kinderen ook in stoeltjes vervoerd te worden. Quinn diende nog achterstevoren vervoerd te worden en Norah voorwaarts. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om het allemaal mee te nemen. Bij de camper kon je geen autostoelen huren. Wij hebben voor Norah haar eigen autostoel meegenomen die ze ook in het vliegtuig mocht gebruiken. Wel super fijn, dan plaats je je eigen autostoel op de vliegtuigstoel zodat ze comfortabel zit in een vertrouwde stoel. Voor Quinn hadden we de Maxi Cosi meegenomen in het ruim. Ook het vastmaken van de autostoel en Maxi Cosi gaat anders in America; de camper heeft geen driepuntsgordel. Dat is toch anders als in Nederland.

Na lang wikken en wegen hadden wij er ook voor gekozen om 1 buggy mee te nemen en 2 rugdragers. Quinn kon nog niet zelfstandig lopen en Norah geen lange afstanden. In de steden hebben we geen buggy meegenomen, alleen maar de rugdragers. Wij vonden dat superfijn met de rugdragers; de kinderen zitten op je rug en je bent sneller, daarnaast kun je makkelijker gebruik maken van het openbaar vervoer, trappen, drukke gebieden.

De oostkust: zo duur als je zelf wil

Afgezien van de vaste kosten die we kwijt waren voor de reis zoals de camperhuur en vliegtickets kun je het zo duur maken als je zelf wil. Er zit verschil in de prijzen voor de campings. In New York betaalden we $90 per nacht voor een “camping” (lees: geasfalteerde parkeerplaats), wel schoon sanitair en een hele goede locatie. Het is de dichtstbijzijnde camping bij de stad New York. Daarentegen betaalde we in Philadelphia $30 per nacht, ook een parkeerplaats en niet kindvriendelijk. De campings van KOA kosten tussen de 40 en 60 dollar per nacht. Quinn was altijd gratis, voor Norah hebben we een keer moeten betalen. De meeste campings zijn kinderen onder de 4 jaar gratis. Dit was wel in het laagseizoen. Wij zijn in mei geweest en de campings waren bijna allemaal net die maand open gegaan.

De KOA campings zijn mooie goed onderhouden campings met meestal een paar speeltuintjes en soms een zwembad. Als je naar een KOA camping ging, dan wist je van tevoren dat het wel goed zou zitten met de basis faciliteiten met zo nu en dan wat extra.

Daarnaast hebben we niet veel uitgegeven ter plekke. Het meeste geld hebben we gespendeerd aan boodschappen en openbaar vervoer.

Als we zo terugkijken hebben we veel activiteiten gedaan die gratis waren of weinig kostten. Niet om per se te besparen, maar mochten de kinderen het niet leuk vinden of meteen weg willen dan is het geen ramp. Daarnaast veel speeltuinen bezocht, de metro gebruikt, herinneringen gemaakt samen met je kinderen en dan wel de wereld te zien door de ogen van je kinderen. Dat vonden wij echt fantastisch. Hoe snel kinderen contact maken met andere kinderen ongeacht of ze elkaar verstaan of niet, vonden wij heel mooi om te zien.

Mijn tip voor ouders die een soortgelijke reis willen maken

Goed voorbereiden, en uiteraard gewoon doen, ook al zegt je omgeving dat je het beter niet kunt doen. Dat het een gesjouw is en dat ze er later niks meer van weten. Wij vonden het een ervaring om nooit meer te vergeten. Norah praat er nog steeds over.
‘Dat hebben we in Amerika ook gedaan, he mama’ zegt ze dan. Een gesjouw is het zeker,, maar wij denken dat dat altijd zo is op vakantie. Ook als he met een 3-jarige en 1-jarige naar Zuid Frankrijk gaat. Wij halen er wel heel veel energie uit en zijn weer een onvergetelijke ervaring met heel veel mooie herinneringen rijker.

Tip lees ook ons interview over North Carolina met kinderen of andere blogs zoals over de leukste staten in de USA voor gezinnen.

Over de auteur

1 gedachte over “Interview, voor het eerst met kids buiten Europa naar de oostkust van de USA”

  1. Hoi Michael en Carolien, leuk verhaal en veel inspiratie! Zelf willen we een soortgelijke trip gaan maken met onze kinderen, die toevallig ook 3 en 1 zijn 🙂

    Zou je jullie exacte reisroute per dag kunnen delen aub? Dan hebben we een beetje beeld bij de tijd die jullie op de verschillende plekken hebben gezeten. Alvast dank!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top