Reisverslag: Kampot

0

Nou is Kampot al geen drukke stad maar we kiezen voor nog een stukje rustiger door naar een resort buiten de stad aan de rivier te gaan. Les Manguiers: veel groen en daar tussenin bungalows op palen. In de rivier kan je zwemmen en ze hebben o.a. konijnen, een zandbak en een bak vol speelgoed. Jammer genoeg geen airco en slapen is lastig bij temperaturen van 35 graden (of 27 in de nacht).

Onze bungalow heeft uitzicht op de rivier en in de ochtend en avond komen de vissersboten langs. Voor de lunch fietsen we naar Kampot. Ze hebben hier ook babystoeltjes en mevrouwtje vind het fietsen enorm leuk. Het stadje zelf heeft veel koloniale gebouwen uit de Franse tijd. De meeste zijn in versleten staat en daardoor erg fotogeniek. Verder is er eigenlijk niets bijzonders, toch zijn er redelijk wat hostels en we lunchen heerlijk bij een lokaal tentje. Onze dochter wordt weer eens ontvoerd door een ouder kindje dat die leuke blonde baby aan papa en mama wil laten zien. Terug in het hotel blijkt dan ondanks de factor 50 de armpjes nogal roze zijn geworden van het fietstochtje. Gelukkig waren we niet langer weg want het is net niet verbrand. Middagdutjestijd betekent speel en relaxtijd voor ons. Bij de rivier hebben ze ook een swing (touw met paaltje) en Marcel ontdekt allerlei manieren om in de rivier te jumpen.

Rondom Kampot is wel veel te doen van enkele of meerdaagse tochten naar Bokor national park met verlaten gebouwen, kajakken, wakeboarden en uitstapjes naar Rabbit eiland. Het meeste is voor ons jammer genoeg nu niet mogelijk. Af en toe zouden we beste willen dat ook hier onze dochter een dagje naar het kinderdagverblijf kon zodat wij echt op pad konden. We duimen maar dat als ze wat ouder is we nog steeds zulke mooie reizen kunnen maken. Vanuit het guesthouse gaat er ’s avonds nog wel een boottocht over de rivier om vuurvliegjes te bekijken dus hier sluit Tikva bij aan.

De volgende ochtend besluit Marcel dat er toch getraind moet worden voor de Ijsselloop (10km de dag nadat we terug komen). Mensen kijken je wel raar aan als je hier gaat hardlopen maar ze roepen ook “hello hello hello”. Na onze dochter haar ochtendslaapje huren we een remork (soort van tuk-tuk) om een nabijgelegen cave tempel te bezoeken. Wel mooi, maar eigenlijk hadden we er iets meer van verwacht. Toch is het lekker om er wat te ondernemen en over het platteland van Cambodja te rijden.

Aan het einde van de middag loopt ons guesthouse vol met diverse ouders met kinderen. Allemaal expats die in Pnomh Penh wonen en er een weekendje tussenuit willen. Grappig dat ze er ook automatisch van uit gaan dat dit bij ons ook zo is. Maar nee, wij zijn toch echt op vakantie. Wel een beetje sneu voor onze dame: ze heeft de avond van haar leven met andere kindjes en speelgoed. We hadden de bustickets echter al geboekt. Na Kampot reizen we door naar bounty eiland Ko Rong. Zal het in het echt ook zo mooi zijn als in de brochures.

(Het antwoord is: JA, check alvast onze facebookpagina).

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.