Home / categorie / Kijk en vergelijk autostoeltjes
autospelletjes

Kijk en vergelijk autostoeltjes

Als ouder wil je uiteraard zo goed mogelijk voor je kind zorgen. Met name in het begin van zo’n pril leven is veiligheid een dus doe je er ook alles aan om je kind in veiligheid te brengen en te houden. Er zijn bepaalde zaken waarin echt gevaar schuilt voor een kind.

Allereerst is dat natuurlijk de trap. Veel ouders besluiten om die reden dan ook een om traphekje te monteren voor hun kind. De kans is dan niet zo groot dat je kind van de trapt valt, met ernstige dramatiek als gevolg. Met name het vervoeren van kleine kinderen in een auto vraag om wat extra aandacht. Helaas zijn er jaarlijks in Nederland nog steeds meer dan honderden verkeersslachtoffers. Wees dus alert en zorg voor een veilig autostoeltje.

auto rijden lanzarote

Reboarders

Veel recente onderzoeken hebben uitgewezen dat een jong kind het veiligst zit in een reboarder. Er wordt dan ook geadviseerd om zo lang mogelijk gebruik te maken van deze reboarders.

Als je toch kiest voor een autostoeltje waarbij je kind naar voren kijkt, zijn er nog wat opties om het rijden veiliger te maken. Veel moderne autostoeltjes zijn bijvoorbeeld voorzien van een veiligheidskussen, ook wel vangtafel genoemd. Bij een aanrijden of botsing is je kind dan beter beschermd en is de kans op letsel minimaal. Kies verder altijd een autostoeltje met Isofix- of gordelbevestiging. Bijna alle moderne auto’s (na bouwjaar 2000) zijn uitgerust met Isofix-connectoren. De kans op ongevallen worden hiermee verkleind en je zult merken dat het bevestigen makkelijker en sneller gaat.

Een aantal kwalitatief hoogwaardige autostoeltjes zijn bijvoorbeeld:

Besafe autostoeltjes

Besafe is een Scandinavisch bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen van autostoeltjes tegen de rijrichting in. Stoeltjes die je achterstevoren installeert, zijn zoals gezegd voor kinderen tot 4 jaar zeer veilig.

Recaro autostoeltjes

Het Recaro autostoeltje is volgens de nieuwste technieken volledig ergonomisch ontworpen. Door de vernuftige vormgeving is je kind volledig ondersteund en is het niet mogelijk dat ze opzij vallen.

Cybex autostoeltjes

Veiligheid staat ook bij Cybex voorop. Het basisprincipe achter de Cybex autostoeltjes is het SDF-innovatieprincipe (Safety, Design en Functionaliteit). Dit zorgt ervoor dat alle autostoeltjes aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen. Ze zijn verkrijgbaar in een uniek urban design.

Verschillende categorieën autostoeltjes

Kinderen groeien als kool, dat merk je direct aan kleding maar ook aan de maat van de stoeltjes. Dit betekent dan ook dat er veel verschillende maten autostoeltjes verkrijgbaar zijn. Verschillende leeftijden vragen om een ander autostoeltjes nodig. Maar hoe zitten de de verschillende autostoeltjes in elkaar?

huurauto lanzarote

In principe kun je autostoeltjes onderverdelen in drie categorieën, ook wel groepen genoemd. Om te beginnen heb je groep 1. Deze groep is bedoeld voor kinderen die tussen de gewichtsklasse van 9 en 18 kg zitten. Dit is dus de jongste groep en is echt bedoeld voor baby’s. Vervolgens heb je de autostoeltjes die in groep 2 en groep 3 behoren. Deze zijn bedoeld voor de oudere kinderen. De gewichtsklasse moet dan namelijk tussen de 15 en 36 kg zitten. 

bubblebum opblaasbaar autostoeltje

Het is dus altijd belangrijk om het gewicht en de lengte van je kind te weten. Dat zorgt ervoor dat je duidelijkheid hebt over welke babystoel toepasbaar is. Als je dus op zoek bent naar een veilig autostoeltje kijk dan vooral goed in de productspecificaties om erachter te komen welk stoeltje het best past bij het gewicht, de leeftijd en lengte van je kind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top