Laatste dagen Filipijnen

0

Ons vakantie gedeelte in de Filipijnen zit er al weer bijna op en we bus en boten weer een dag terug naar Manila. Deze keer kunnen we eerst helemaal geen goedkope kamer vinden, wat behoorlijk frustrerend is maar gelukkig lukt het uiteindelijk toch nog. We zitten nu aan de andere kant van de wijk als eerder en vlak bij een megamall

Subic bay

Met zoveel vulkanen in het land willen we er ook wel eentje beklimmen en we gaan daarom naar Mt Pinatubo. Helaas lopen we er weer tegenaan dat er niet echt veel info over de Filipijnen is. We hebben om 7 uur een bus uit Manila, stappen nog een keer over en zijn om 10 uur in Santa Juliana waar ons verteld wordt dat we maar tot 9 uur (bij slecht weer maar tot 7 uur) de tocht de vulkaan op mogen starten. Dat is balen! Dan gaan we maar naar Subic bay, een oude Amerikaanse basis waar je ook mooi zou moeten wandelen. In Subic bay komen we uiteindelijk wel, we lunchen lekker maar over wandelen weet niemand wat en ook de tourism office zit niet meer in de stad. Ondertussen is het al zo laat dat we maar terug gaan Manila, gelukkig was de route mooi, maar het blijft toch een beetje een weggegooide dag.

tagatay

Onze laatste dag in het land gaan we naar Tagatay en Taal Volcano. Een plaatsje op een oude kraterrand vanaf waar je prima uitzicht hebt op de krater en het meer met daarin diverse vulkanen. Normaal kan je ook met een bootje het meer op en dan een van de vulkanen in het meer beklimmen maar omdat deze nu actief is mag dat niet. Het mooiste uitzicht heb je vanaf “the Peoples Park in the Sky”, het moest een luxe vakantiehuis worden van dictator Marcos maar was nog niet af toen hij verdreven werd. Nu is het een vervallen huis met 360 graden super uitzicht.

Redelijk op tijd zijn we weer terug in Manila, nog even winkelen. We gaan nog een biertje doen maar hebben het zo naar ons zin dat, dat heel veel biertjes worden. Tikva danst in een achtergrondkoortje van een band, Marcel wordt belaagd door vijf ladyboys, we komen er achter dat in Manila een karaokebar ook een dekmantel voor wat anders kan zijn en vallen om 24:00 uitgeput in bed. Drie uur later gaat de wekker en moeten we op om naar het vliegveld te gaan. We zijn zeker nog niet wakker want laten ons bij het nationale in plaats van internationale vliegveld afzetten.. oops.. Bedankt Filipijnen, we hebben ons goed vermaakt! nu op naar Beijing.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.