Home / Voorbereiding / Overnachten / Review: Appartementen Las Clementinas in Panama Stad

Review: Appartementen Las Clementinas in Panama Stad

Wanneer je na een lange vlucht met twee jonge kindjes aankomt in een vreemd land is het heel fijn als je weet dat er een prettig hotel op je wacht.

We zijn dan ook erg blij dat er een taxichauffeur op ons wacht die ons direct naar ons hotel brengt én ook nog eens goed Engels spreekt! Fijn dat ons hotel, Las Clementinas in Casco Viejo, de oude stad in Panama City, dit voor ons kon regelen. Vanaf de luchthaven is het ongeveer 45 minuten rijden en we merken direct dat er weinig echte verkeersregels gelden.

las clementinas

Las Clementinas

Casco Viejo was vroeger een te vermijden buurt, maar is inmiddels enorm populair. Het contrast tussen prachtig gerestaureerde en vervallen gebouwen is nog groot, maar het is duidelijk dat er veel aan gedaan wordt om te wijk te verbeteren.Aan de rand van deze wijk staat ons onderkomen, hotel Las Clementinas.

Las Clementinas is een kleinschalig hotel met een zestal ruime appartementen en een drietal studio’s. Alle appartementen zijn erg mooi aangekleed en geschikt voor gezinnen.

Wij zitten in de suite nr. 3 en met onze bagage moeten we dan ook een flink aantal trappen omhoog lopen. Gelukkig pakken we altijd licht! Ons appartement heeft een grote keuken, flinke woonkamer met een bank die is uitgeklapt tot extra bed voor onze dochter, een slaapkamer en een fijne badkamer met grote douche. De douche is mooi betegeld met gekleurde tegeltjes en dat past goed bij de sfeer in het gebouw.

De grote keuken is van alle gemakken voorzien. Alhoewel wij tijdens ons verblijf niet koken, maken we elke ochtend en avond wel dankbaar gebruik van de koffie en thee die inbegrepen zijn. Mocht je langer in dit hotel verblijven of graag zelf willen koken, dan is dit hier zeer goed mogelijk. Er zijn veel supermarkten in de buurt te vinden met een groot assortiment

De ruime eettafel is een fijne plek om samen te eten en er is een klein maar fijn balkon om na het eten nog een drankje te doen.

De slaapkamer is eenvoudig af te sluiten met dubbele deuren van de woonkamer en we leggen de kinderen in de avond dan ook eerst in onze slaapkamer. Zo hoeven we niet tegelijk met de kinderen naar bed en kunnen we nog even ongestoord in de woonkamer lezen en wat op onze laptop werken. Dat moet wel een beetje stil, want de dubbele deuren houden niet veel geluid tegen. Voor in de vroege ochtend vinden wij het ook wel prettig dat er in de slaapkamer een televisie hangt.

Voor een overzicht van alle kamers en de actuele prijzen bekijk de website van Las Clementinas.

Casco Viejo

Omdat we direct na onze vlucht in dit hotel zijn aangekomen, verkennen we de eerste avond nog niet de omgeving. Wel horen we veel lawaai en zijn we blij dat we wat hoger in het hotel zitten zodat we er niet al te veel last van hebben. Op de tweede avond merken we dat er gisteren blijkbaar een feestje was, want nu horen we niets rondom het hotel.

De volgende dagen merken we dat hotel Las Clementinas zeer centraal is gelegen om Casco Viejo te ontdekken. Met de plattegrond en beschrijving van Casco Viejo die we van het hotel hebben gehad, komen we langs de vele karakteristieke gebouwen en genieten we daarnaast van het uitzicht vanuit deze wijk op de zee en grote stad. Aan restaurant en winkeltjes is in deze wijk geen gebrek, al valt het op dat de prijzen wat hoger liggen dan in de rest van de stad en het land. Je merkt toch dat in deze wijk veel gegoede buitenlanders woonachtig zijn die wat meer te besteden hebben.

panama stad Casco Viejo

In de middagen is het ook fijn ontspannen in dit hotel. Alhoewel er geen zwembad is, zijn er wel twee fijne binnentuinen te midden van het groen. Bij één van de tuinen staan wat ligstoelen klaar! Ook op het dakterras is het vooral in de avonden fijn zitten. Het uitzicht op de wereldstad is geweldig.

las clementinas

De gehele dag is er in het hotel iemand aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Het hotel serveert geen ontbijt maar in de buurt zitten veel fijne restaurants. Casa Sucre is één van onze favorieten waar je zowel heerlijke koffie, een enorm bord met vers fruit en goede broodjes kunt bestellen!Zoek je een fijne, karakteristieke plek om je vakantie in ontspannen Panama te beginnen? Dan zijn de ruime en gunstig gelegen appartementen van  Las Clementinas een hele goede keuze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top