Home / Voorbereiding / Producten / Review Lonely Planet Kids Adventures boek

Review Lonely Planet Kids Adventures boek

Op zoek naar de leukste reisgids voor kinderen? In onze producttest rubriek bespreken we elke maand een kinderreisgids of een serie kinderreisgidsen, deze keer de “Adventures” serie van Lonely Planet. Deze serie bestaat al een aantal jaar en bestaat onder andere uit “Adventures in Wild Places”, Adventures in Busy Places” en “Adventures in Cold Places”. Check hier de beschikbare onderwerpen.

Lonely Planet Kids Adventures boek

Lonely Planet Adventures boeken

De Adventures serie is een serie boeken van Lonely Planet voor kinderen vanaf 3 jaar. Geen traditionele reisgids maar een combinatie van stickerboek en spelletjes boek met reisthema. In het “Wild Adventures”-boek komen 10 plekken aan bod zoals de Galapagos eilanden, de Amazone en de Australische Outback. In “Busy places” kom je 10 steden tegen zoals Dubai, Rio de Janeiro en Delhi.

Kids Adventures boek

De boeken hebben rond de 50 pagina’s en elk boek heeft meer dan 250 stickers die herbruikbaar zijn en je door het boek kunt plakken. Laat je kind de juiste dieren in de jungle plakken of decoreer een Japanse winkelstraat met lampionnen. Verder zijn er divers  spelletjes en puzzels in het boek. Zo zijn er veel kleurplaten om in te kleuren maar je kan ook een spelletje “raad de verschillen” doen of een 3D model maken. Tussen de spelletjes door staan grappige weetjes. “Every year in China is named after an animal such as a monkey, horse, dog, rat or even a dragon”.

Lonely Planet Kids Adventures boek

Conclusie

De Lonely Planet Adventures series zijn precies wat je nodig hebt als je op zoek bent naar een leuk stickerboek voor je reislustige kleuter of basisschoolkind. Omdat de boeken van dik papier zijn gemaakt zijn ze redelijk zwaar en daarom minder geschikt om mee te nemen op een backpackvakantie maar wel prima voor thuis of op een autovakantie.

De Adventures boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De boeken zijn in het Engels maar dat is geen belemmering voor de meeste spelletjes in het boek.

De stickers kunnen ook meerdere keren geplakt worden en opnieuw gebruikt. Onze dochter vind het dan ook erg leuk deze boeken mee te nemen op vakantie.

Lonely planet kids

Lees meer reviews van de andere kinderreisgidsen die wij getest hebben:

36 gedachten over “Review Lonely Planet Kids Adventures boek”

 1. Wij hebben achterin altijd een hele maar dan ook een hele grote stapel Donald Ducks liggen, en lekker een luisterboek.

 2. Hun reisdagboekje invullen….is een superleuk boekje* en een mooie herinnering voor later! Heb het besteld via het internet: reisdagboek voor kinderen ‘ mijn reis naar…’ van Marit Tornqvist & Monique Hagen. Staat boordevol leuke ideeen voor onderweg en zet de kinderen aan om bepaalde dingen onderweg te zien en te noteren, te tekenen…. Het ligt bij ons alvast klaar om mee te nemen naar Laos & Cambodja en de kids zijn laaiend enthousiast:-)

 3. Leuk! Hier is de mini-variant van zo’n magisch tekenbord al jaren favoriet. Maar ik neem ook altijd hele klein boekjes mee (echt heel klein) en mini-puzzeltjes die ik dan in een plastic zakje met zip-sluiting doe (en ik knip dan de bovenkant uit het doosje) waardoor het nog minder plek in neemt. Een eigen tasje vinden ze (als ze groot genoeg zijn) ook heel interessant.
  Wacht, ik zet ‘m op FB wel even mét foto (en dan moet ik echt weer verder aan de slag, oeps ;-))

 4. Ik geef mijn dochter een kleurboek en kleurtjes. En onderweg doen we de oude bekende spelletjes: nummerborden met bepaalde combinaties. We tellen een bepaalde kleur auto.
  Bij een echte lange rit print ik vooraf plaatjes op een pagina. Met dingen die je onderweg kunt zien (of niet). En wie dan het eerste alle plaatjes heeft aangekruist wint een plak ontbijtkoek.

 5. Ik geef beide kinderen een lang stuk komkommer, wat snoeptomaatjes en enkele zoute stokjes (gezonde en lekkere snacks voor onderweg). Ze krijgen beide de opdracht om hier bijvoorbeeld een bus van te maken. Ze kunnen dan de komkommer tot een vierkant knagen en de snoeptomaatjes met de zoute stokjes aan de komkommer prikken als wielen. Ik doe het ook wel met bijvoorbeeld kaas of worst. Je kunt het zo (on)gezond maken als je zelf wilt, dus ook bijvoorbeeld met snoepjes of chipjes. Gegarandeerd veel plezier en de tijd vliegt op deze manier om!

 6. bij ons is nummerbord rekenen favoriet!
  simpel en kan altijd.
  bijvoorbeeld kenteken 63 -xf- 41
  iemand zegt de som;
  bijvoorbeeld 6 + 3 + 4 + 1 of 6 – 3 + 4-1
  hoe moeilijk je het maakt hangt van de leeftijd van de kinderen af. je kan zelf keer sommen maken. Leuk voor de kinderen en altijd te spelen. zoals wij zeggen er is altijd wel wat te rekenen!

 7. Mijn allerbeste tip om kinderen onderweg te vermaken heb ik pas afgelopen zomer ontdekt. We hadden nieuwe pleegkindjes en hadden gehoord dat ze écht niet van autorijden horen. Omdat ik had ontdekt dat ze allebei enorm houden van verhalen en van voorgelezen worden, had ik twee luisterboeken bij de bibliotheek geleend én had ik een opschrijfboekje met potloden en pennen voor ze allebei gekocht. Onderweg hebben we op de heenweg één heel luisterboek geluisterd en je weet niet wat je ziet!!! Als we even stopten om te plassen vroegen ze of ze alsjeblieeeeft mochten blijven zitten, of dan nog een héél klein stukje mochten luisteren! 🙂 Op vakantie zelf kregen ze het opschrijfboekje in de auto en dat was voor hen allebei een vakantiedagboek. Daar mochten ze bonnetjes in plakken, entreekaartjes, ansichtkaarten, wikkels van buitenlandse snoepjes, openbaarvervoer kaartjes, enz. enz. Verder konden ze er in schrijven, tekenen, enz. Als ze vroegen of ik ook een stukje wilde schrijven deed ik dat en zo hebben ze tijdens de vakantie allebei (vooral in de auto) gewerkt aan een prachtig naslagwerk wat hun bij thuiskomst hielp om over de reis te vertellen aan hun bio ouders.
  Op de terugweg wilde ik het andere luisterboek gaan luisteren met de kids, maar ze vonden het eerste zo mooi, dat we op de terugweg hetzelfde verhaal nog een keer helemaal geluisterd hebben! Superleuk!!! Dus als je kind van verhalen houdt is dat absoluut een goeie tip! 😀

 8. Annie de Waal

  De kinderen hebben stappels boeken achter in, stripboeken.
  En ze spellen ook spelletjes achter op de achterbank van de auto.

 9. Wat een leuk boek zeg! Ik zorg altijd voor wat kleine kadootjes/verrassingen. Gedurende de vakantie mag ze dan steeds een kadootje uitpakken. Zo heeft ze gedurende de reis steeds iets nieuws en het is echt zo leuk om te doen, kinderen love kadootjes uitpakken… Nu ze groter is: een tablet met leesboeken erop. Zo heeft ze tijdens onze laatste reis de hele Harry Potter serie uitgelezen… ze wilde gewoon weer dat we gingen rijden want dan kon ze lezen 😉 Maar we zingen ook heel veel en hard mee met de radio, doen gekke dingen met snoepjes (in de neus, oren, laatst hadden we tandensnoepjes ergens gevonden, hahaha, zo’n lol met niks).

  1. Toen mijn kinderen klein waren gingen wij altijd spelletjes spelen in de auto bv dieren soorten van a naar z .Ook auto merken , met mijn oppas kinderen nu , heb ik kinderliedjes op de i -pod en wij zingen altijd heel hard mee

 10. Liedjes zingen, spelletjes zoals auto’s tellen, merken van auto’s of dierenalfabet etc. Tekenborden zijn ook leuk. Of zo’n autostoel speeltas, kun je van alles in doen.

 11. Ellen van den Heuvel

  Er is een spel autobingo. Dat kun je kopen maar het is ook heel gemakkelijk om zelf te maken. Er zijn meerdere kaarten, je neemt 1 kaart. Op deze kaart staan 20 plaatjes zoals tractor, paard, stoplicht etc. Wie het eerst alles gezien heeft wint.

 12. esther te riet

  We hebben het lang tegen gehouden maar een portable dvd-speler is toch een uitkomst. Urenlang hebben ze onderweg naar cars en planes gekeken en dat gaf behoorlijk wat rust in de auto.

 13. spot regelmatig en zorg dat ze wat leuks te doen hebben op de achterbank zoals een boek lezen of spelletjes spelen

 14. Die boeken zien er leuk uit!

  In de peuter- en kleuterleeftijd waren de magnetische tekenborden favoriet. Nu ze 5 en 7 zijn kiezen ze of voor automerkenbingo of voor het zoeken van internationale kentekens en dan kijken uit welk land ze komen. Op KidsErOpUit heb ik hiervoor een gratis download met de kaart van Europa erbij. Bijkomend voordeel is dat ze direct wat topografie leren ;-).

 15. kidstravelservice

  Wat een leuke boeken! Ik heb voor onze peuter kartonnen kaartjes van 10x10cm gemaakt met gekleurde vlakken erop, en houten wasknijpers dezelfde kleur gegeven. Ze moet dan de wasknijpers op de juiste kleuren van het kaartje zetten. Weegt niks en neemt nauwelijks ruimte in. Vorig jaar was ze nog te jong om goed in de wasknijpers te knijpen, maar komende zomer is ze drie en dan gaat dat vast een stuk beter. Vorig jaar heeft ze zich onderweg vemaakt met een simpel magnetisch tekenbord.

 16. Deze vakantie hebben de muffinvormpjes van Melissa en Dough het meest voor plezier gezorgd. Voor de rest doen PET-flessen het altijd goed, dingetjes die we onderweg vinden en verhalen maken. In Londen kocht ik een set van 9 houten dobbelstenen waarmee je een verhaal moet vormen van de figuurtjes op de stenen. (leg ik het handig uit?) Superleuk voor onderweg (maar alleen nog aan de kersttafel getest).

 17. Astrid Langeveld

  Onze tip is om een kleur auto te zeggen en dan te tellen tot je 10 auto’s van die kleur hebt. Ben je bij 10 dan heb je gewonnen. We doen ook met kentekens zinnen maken. Bijv gf-35-ni ga fietsen naar Italië en het oude ik zie ik zie wat jij niet ziet.

 18. Ik heb jullie site net 2 weken geleden ontdekt en ik ben er ontzettend blij mee! Elke vakantie neem ik stapelbare bakjes mee die ik ooit bij Action kocht. Je kan er torentjes mee bouwen, maar ze zijn ook ideaal voor in het zwembad of voor onder de douche. Mijn dochter van 3,5 speelt er nog steeds mee en ze nemen weinig ruimte in beslag.

 19. Superleuk! Wij zijn nu aan het reizen in Cambodja en de absolute tip van ons is lego. Onze dochter (3) stapt supergemakkelijk met haar zakje lego op kindjes af en ze spelen er super mee. We hebben weinig speelgoed bij ons, maar de lego is de favoriet! Aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top