Home / Voorbereiding / Producten / Review: Lonely Planet Not For Parents boek

Review: Lonely Planet Not For Parents boek

Op zoek naar de leukste reisgids voor kinderen. In onze producttest rubriek bespreken we elke maand een kinderreisgids of een kinderreisgidsen serie, deze keer de “Not for parents” serie van Lonely Planet. Deze serie is bestaat onder andere uit “Afrika”, Azië” en “Australië”. Er zijn boeken in het Engels maar tegenwoordig voor een aantal landen en continenten ook een Nederlandse versie. Wel zo leuk en makkelijk. Kijk hier naar het huidige aanbod van de Nederlandse “Verboden voor Ouders” boeken van Lonely Planet.

lp07

De boeken bevatten enorm plaatjes en een schat aan informatie over van alles en nog wat. Van historische informatie tot grappige weetjes.

Drone-pipe Indigenous Australia has a unique voice – the growl of the didgeridoo. These ancient instruments are cut from hollowed out trees, although you can make a decent ‘didge’ from PVC pipe!

De boeken zijn ingedeeld in hoofdstukken die allemaal grappige namen hebben maar waardoor het niet altijd helder is welk hoofdstuk waar over gaat. Daarom zijn ze minder geschikt als naslagwerk. De Not For Parents boeken zijn dan ook geen echte reisgidsen, tenminste als je denkt in bestemmingsinformatie die aangeeft wat er waar te doen is. Het zijn vooral boeken die heel veel achtergrond kennis en informatie bevatten.

lp08
SONY DSC

Conclusie

De Lonely Planet “Not for Parents” boeken zijn vooral geschikt voor reislustige kinderen die al Engels kunnen lezen maar nog niet te veel tiener zijn om de informatie suf te vinden. Dit maakt dat de leeftijdsdoelgroep redelijk beperkt is. Het zijn wel erg leuke boeken zowel voor tijdens een backpackvakantie als voor thuis.

Gelukkig zijn er nu ook de “Verboden voor ouders’ boeken de Nederlandstalige versie van de “Not for Parents” serie. Deze boeken zijn leuk voor kinderen die op de basisschool zitten en al zelfstandig kunnen lezen.

SONY DSC

Hoewel de titel duidelijk zegt “Not for Parents” zijn ze trouwens stiekem ook best leuk om te lezen voor ouders. Check hier de actueel beschikbare lonely planet not for parents boeken.

Over de auteur

8 gedachten over “Review: Lonely Planet Not For Parents boek”

 1. Ambon, Indonesië vanwege de vele stranden, het mooie weer en er zijn veel kinderen om mee te spelen die nog de tv en al het andere electronica nog niet gewend zijn. Dus de kinderen raken buiten nooit verveeld en hebben altijd wel vriendjes om mee te spelen.

 2. Suzan de Winter

  Barcelona! Lekker eten in leuke kindvriendelijke restaurants, natuurlijk Parc Guell, leuke speeltuin bij de Sagrada Familia en ook nog het strand. Helemaal top!

 3. Wat leuk! Verona vanwege het mooie weer, de kindvriendelijke Italianen en de heerlijke ijsjes. En Amsterdam natuurlijk! Artis is altijd een succes, net als barbecuen in het Westerpark, NEMO, of gewoon een simpel ritje met de tram. 😉

 4. Ojee, mag ik er echt maar 1 kiezen? :/ Sja, dan ga ik toch voor Parijs. Wij zijn al ontelbare keren naar Parijs gegaan en er is er altijd van alles te doen voor kids! Helaas speelt er nu van alles maar we gaan zeker snel weer!!

 5. Margje Kooistra

  Hey wat leuk! Onze kleine man is nog maar een jaar, maar inmiddels hebben we al wel wat Europese steden met hem bezocht. Het leukste vonden we toch wel het stadje Cefalù op Sicilië. Niet alleen waren de mensen erg vriendelijk richting kinderen, ook waren er leuke activiteiten en leuke winkeltjes voor (oudere) kinderen.

  Een tegenvaller was Lille, ondanks het super leuke park met kleine dierentuin bij de stad (wat wel een aanrader is, mocht je naar Lille gaan). Amper faciliteiten om je kind te verschonen en mensen waren niet echt begripvol/vriendelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top