Home / Voorbereiding / Producten / Lonely Planet: Travel with Children – Review

Lonely Planet: Travel with Children – Review

Lonely Planet heeft een nieuwe versie van de reisgids “Travel with Children” uitgebracht. Want zoals we allemaal weten, betekent het krijgen van kinderen niet dat de reisbug is verdwenen.

Op zoek naar de leukste reisgids voor kinderen. In onze producttest rubriek bespreken we elke maand een kinderreisgids of een kinderreisgidsen serie, deze keer de “Travel with Children” van Lonely Planet. We reviewen de 6e editie van dit boek, verschenen in 2015. Het boek is geschreven in het Engels.

Lonely Planet Travel with Children
Versie 5 en versie 6

Review Lonely Planet Travel with Children

De 1e editie van deze reisgids was ooit het paradepaardje van Maureen Wheeler. Zij en haar man richten samen Lonely Planet op. Waar hij veel op reis was, gidsen schreef en op de voorgrond trad, hield zij zich meer bezig met de zakelijke kant en de opvoeding van hun 2 kinderen.

Als je het over reislustige ouders hebt dan zijn ze dat zeker. Nog zwanger trok ze een half jaar door India en voordat hun kinderen konden lopen, gingen ze al mee op meerdaagse wandeltochten naar o.a. Nepal. Toen ik zelf zwanger was kocht ik al snel de 5e (dus niet het exemplaar dat we nu weggeven) editie van deze reisgids. Eerlijk gezegd was ik een beetje teleurgesteld. Ik kocht hem in 2013 en de gids uit 2009 was zwaar verouderd. De prijzen, de hotels en zelfs sommige kindvriendelijke bestemmingen (Syrië) waren echt niet meer up-to-date. Waarschijnlijk zijn ze daar bij Lonely Planet ook achter gekomen want de 6e editie is geen update maar echt een compleet nieuw boek.

Waar de vorige versie voor mijn gevoel ook wat meer gericht was op ouders die langer op reis wilden gaan met hun kinderen is deze versie meer gericht op vakantiegangers.

De reisgids begint met een algemeen gedeelte waarbij de 5 hoofdauteurs, die zelf ook ervaren reizende ouders zijn, vooral veel praktische tips geven. Zoals details over hoe veilig en gezond te blijven op reis. Hoe je je kinderen kunt laten wennen aan het eten in andere culturen en wat je mee moet nemen op reis.

Lonely Planet Travel with Children
Lonely Planet Travel with Children

Verder bevat het boek honderden korte tips en reis  ideeën voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn 80 kindvriendelijke bestemmingen uitgekozen waar je in 2 pagina’s een gevoel bij krijgt. Het lijkt me een hele uitdaging om al deze bestemmingen te bezoeken maar de mooie foto’s en goede tips maken het een prettig inspiratieboek.

Wij gaan zelf bijvoorbeeld binnenkort met onze dochter voor een bruiloft naar Turkije. Ik lees dat kinderen kinderen gek zullen zijn op “Fairytale Istanbul”, een aantal tips voor wateractiviteiten zoals een eendaagse cruise op een traditionele houten zeilboot en welke ruïnes leuk zijn met kinderen. Bij de korte tips lees ik dat april-mei en september-oktober de beste reisperiode zijn. Fijn, wij gaan net in oktober. Jammer, ik lees ook dat Turkije niet meer de budgetbestemming is die het ooit was en dat prijzen het hoogst zijn in Istanbul, Izmir (waar wij heen gaan) en Ankara, naast de toeristische bestemmingen aan de Middellandse Zee. We kunnen onze dochter blij maken met pide, een soort Turkse pizza.

Lonely Planet Travel with Children

Heb je nog geen idee waar je volgende vakanties naar toe gaan, dan geeft dit boek je dus in een oogopslag een beeld van hoe een familievakantie er in dat land uit zou kunnen zien. Wat deze editie van het boek niet bevat, is informatie over hotels of prijzen voor activiteiten etc. Ik mis dit absoluut niet omdat deze informatie tegenwoordig online veel beter te vinden is.

Wat ons betreft dus een mooi inspiratieboek voor op de koffietafel van elk reislustig gezin. Ik heb er bovendien weer een cadeau-idee bij om te geven aan zwangere vriendinnen die ook van reizen houden.

Je kunt deze reisgids hier online kopen.

Lees meer reviews van de andere kinderreisgidsen die wij getest hebben:

 

Over de auteur

8 gedachten over “Lonely Planet: Travel with Children – Review”

 1. Leuke review, en een leuk boek denk ik.
  Without a fuss reizen, gedoe hoeft dat niet te zijn. Uiteraard wel een vorm van aanpassing. Uiteraard moet je rekening houden met de wensen van je kind en is het wellicht niet zoals vroeger op reis gaan. Maar een kind moet jouw reiswensen niet belemmeren, pas je aan en het zal gaan :-).
  Ook wij proberen dat te doen, met onze zoon van nu 11 maanden zijn we inmiddels in zes landen op vakantie geweest w.o. de zuid-afrika trip die elders op deze site te lezen is. Over 2 maanden gaan we voor 11 weken naar australie en nieuw zeeland, ons laatste continent, voor onze zoon pas het 4e :-). Hij vind het reizen leuk, en vooral de hele dagen samen met mama en papa zijn!

 2. Dit zou echt een boek zijn voor ons! Wij, gezin met drie kinderen van 1, 4 en 7, hebben het ‘echte’ reizen nooit aangedurfd met kinderen en gaan heel veilig elke zomer naar Zuid-Frankrijk twee weken in een huisje. Volgende zomer trekken we de stoute schoenen aan en gaan een rondreis van drie weken langs de gehele Schotse kust maken. Spannend! Totaal onervaren en voorbereiding is dus echt een must. Dit boek zal waarschijnlijk veel zaken bevatten die we moeten weten voordat we vertrekken en hopelijk Schotse reistips

 3. Oeh, die heb ik echt nodig!
  Mijn man en ik zijn fervent reiziger, maar nu met 2 kids durven we het eigenlijk niet meer aan. We hebben het 1x geprobeerd in Frankrijk, maar zwanger met een dreumes was een ramp. Slaapjes, hapjes en alles ging uit schema en het kind werd en niet blij van, omdat ze ook niet slaapt in de auto. We hebben op dit moment ons er een beetje bij neer gelegd dat we pas weer kunnen reizen als ze richting basisschool gaan, maar met een spruit van 7mnd is dat nog wel heeeeeel erg lang.

 4. Leuk!!! Nu 35 weken zwanger van ons eerste kindje en al maanden gaat de vraag door mijn hoofd; waar gaat onze volgende verre reis naar toe! Deze Lonely Planet is dus zeker een goede aanvulling op onze reisboeken! Wij zitten nog met veel vragen over verre reizen met een baby, bijvoorbeeld wel of niet voor het eerste levensjaar en hoe houd je een rondreis realistisch…….

  1. Ik kan het reizen in het eerste levensjaar rustig aanraden, je kunt het meest vrij reizen en je baby zal nog veel slapen. Waar zou je naar toe willen? Belangrijk is natuurlijk malariavrij gebied 🙂

 5. Sytske de Boer

  Wat een geweldige prijs weer die bij mij oproept: die zou ik echt willen hebben!!!

  Mijn vriend en ik zijn dol op reizen, en proberen dit ook over te dragen aan onze kleine meid van 1,5 jaar. We zijn nu vooral nog binnen Europa met haar weg geweest. Van weekendje weg tot langere vakanties. Dit verloopt altijd wel goed, hoewel het niet altijd makkelijk is en soms zeker wat puzzelen met voeding en slaapjes. Maar ons “geheim” hierbij is dat we heel rustig blijven en heel flexibel zijn. Wel heb ik moeten leren mijn verwachtingen bij te stellen wat ik allemaal wil zien in een grote stad. En als we dan toch meer hadden kunnen zien dan ben ik super blij. Van nature zijn wij al heel rustig dus voor ons is dat niet moeilijk. In ons ritme passen wij ons ook niet volledig aan, aan de behoeften van ons meisje. Dit is een wisselwerking. We hebben wel een globale planning maar kijken ook heel erg naar de momenten. Op reis zijn is voor ons al vakantie en dat geeft ons al een goed gevoel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top