Home / Voorbereiding / Vliegen / Review Malaysia Airlines met een baby (en kleuter)
malaysia airlines met baby

Review Malaysia Airlines met een baby (en kleuter)

Hoe kindvriendelijk is Malaysia airlines met baby? Marieke en haar gezin vlogen met deze maatschappij en delen hun ervaringen. 

Wij vlogen in maart 2014 met een baby (6 maanden) en een peuter (35 maanden) van Amsterdam naar Kuala Lumpur en van Kuala Lumpur naar Bali.

Vervolgens vlogen we in juni/juli 2015 met een peuter (23 maanden) en een kleuter van Bali (via Kuala Lumpur) weer naar Amsterdam en daarna weer terug naar Bali. Heel wat uurtjes Malaysia Airlines dus.

tuna beach resort

Regels Malaysia Airlines met een baby

 • Baby’s onder de 24 maanden betalen ongeveer 10% van de volwassenenticketprijs en hebben geen recht op een eigen stoel
 • Kinderen t/m 11 jaar ontvangen een kinderkorting van ongeveer 15% op de volwassenenticketprijs en hebben recht op een eigen stoel
 • Per kind/baby mag je 1 (paraplu)buggy meenemen tot aan de gate
 • Voor een kind mag je een autostoeltje meenemen aan boord, zolang deze op de vliegtuigstoel past (Maxi Cosi stoelen passen lang niet altijd!)
 • Voor een kind mag je dezelfde hoeveelheid bagage inchecken als voor een volwassene (30kg)
  – voor een baby mag je 10kg bagage inchecken
  – voor een kind mag je dezelfde hoeveelheid handbagage meenemen als voor een volwassene
 • Voor een baby mag je 1 stuks handbagage (luiertas) meenemen
 • Reizende met een baby kun je aanspraak maken op zitplaatsen waar een bassinet geplaatst kan worden. Let op: bij het boeken van de tickets moet je dan geen stoelen selecteren, maar na het boeken kun je dit telefonisch laten vastleggen
  – de bassinets kunnen tot 12kg worden gebruikt
  – voor een kind krijg je een speciale kindermaaltijd aan boord, voor de baby (ook al is deze 23 maanden…) moet je zelf eten meenemen

Ervaringen Malaysia Airlines met een baby

Wij hebben de stewards en stewardessen van Malaysia Airlines allemaal als ontzettend aardig en kindvriendelijk ervaren. 1 enkele mevrouw daargelaten….maar dat zal je bij elke maatschappij hebben.
Ze warmen flesjes melk op, vullen drinkbekers van de kinderen met water en zijn vriendelijk in het benaderen van de kinderen. Wat ik een pluspunt vond, was dat ze voor het serveren van het eten kwamen vragen hoe we de verdeling wilden. Wij hadden zelf uit voorzorg al een reguliere maaltijd en een vegetarische maaltijd besteld, omdat je dan nooit je eten tegelijk krijgt en je met 3 dienbladen vol eten geen kant op kan. Dit was dus achteraf niet nodig geweest, want ze komen dit netjes overleggen. De kindermaaltijd is overigens ook prima. Bij de broodmaaltijd zit een klein doe-boekje en een pen.

Wat ik een minpunt vond, was dat ze onze kleuter niet op de grond lieten slapen. Onder het bassinet was voldoende ruimte om een lekker bedje voor hem te maken, maar zowel op de heen- als terugweg waren ze hier erg streng in. Vrienden van ons, met kinderen in exact dezelfde leeftijd, vlogen met KLM en daar lieten ze dit wel toe.
De officiële regel is dat als het “stoelriemen vast”-lampje gaat branden, je kind uit het bassinet gehaald moet worden en bij jou op schoot moet in de stoelriem. Hier waren ze gelukkig niet zo streng in, want een slapend kind de hele tijd in en uit een bassinet is geen succes.

Kortom, Malaysia Airlines vonden wij een prima maatschappij om mee te vliegen als je kinderen hebt. Lees ook onze praktische tips vliegen met baby.

Wat is jouw ervaring met Malaysia Airlines met baby?  

Tip lees onze ervaringen met andere maatschappijen:

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top