Mexico on my own..

0

Verslag 2008: We hebben een korte vlucht met een van de mexicaanse low-cost airlines vanuit een plaatsje vlak over de grens naar Mexico stad. Al vanuit het vliegtuig zie je wat een reuzachtige stad dit is.
Gelukkig ligt er een goed metro netwerk onder. Waar we ook nog ff een kakkerlak rond zien scharellen. Die beesten gaan we echt niet missen wanneer we weer thuis zijn. Natuurlijk bezoeken we ook de ruines van Theotihuacan. Een geweldige oude stad waar de 3e grootste piramide ter wereld staat. Enkele huizen met mooie muurschilderen zijn ook nog zichtbaar. Toch maakt het niet meer zoveel indruk als het een paar maanden eerder gedaan zou hebben.

mexico

Mexcio stad

Mexico stad hangt vol met duitste vlaggetjes … huuh, we komen erachter dat Angela Merkel een staatsbezoek brengt. Vanaf het dakterras van een restaurant besteden we onze laatste uurtjes samen op reis met uitkijken over alle activiteiten op de plaze centraal. En dan het ultieme afscheidcadeautjes voor Marcel, na veel te veel pogingen in veel te veel landen lukt het hem een colibri op de foto zetten!

En dan is het afscheid, Marcel gaat een week eerder naar huis i.v.b. met zijn werk hij is nu al thuis. Ik blijf nog tien dagen alleen in Mexico. Eigenlijk zou het langer zijn maar ik heb het ingekort. Het is in een woord ”raar” zo zonder Marcel. De behoefte om te reizen was gewoon op. Zoals je altijd zult zien kreeg ik juist nu de ergste diarree van de hele reis. Niet van een straatstalletje maar van een westers uitziend, luxe restaurant waar we ons afscheid etentje hadden. (Ik had nergens last van. – Marcel). Ik blijf nog een dagje in Mexico stad en ga stappen met wat mensen uit het hostel.

El Tajin en Morelia

El Tajin en Morelia

Daarna besteed ik 3 dagen (1 dag bus, 1 dag kijken, 1 dag bus terug) aan een bezoek aan El Tajin aan de oost-kust. Ook dit is een oude stad, alleen onbekend door welke cultuur dit gebouwd is. Spectaculair zijn de optreden van de voladores. Een soort primitieve vorm van bungyjumping die nog steeds overleeft heeft. Eigenlijk is het wel een lange trip voor alleen dit, maar je weet niet wanneer je ooit weer in Mexio komt.

Dan nog weer een dag bussen naar de west-kust naar Zihuatanejo. Ik ben de enige gast in mij hostel en heb de dorm en badkamer lekker helemaal voor mijzelf. Er is duidelijk laag seizoen en er is niet zoveel te doen, ik lig aan het strand, ga nog een keer lekker naar de pedicure en kapper en doe vooral rustig aan. Ook ga ik nog een dagje duiken (echt een nieuwe verslaving) en 4 dagen ongegeneerd niks doen.

Dan is bijna de laatste dag aangebroken mijn vliegtuig naar L.A. gaat vanaf Morelia. Dit is een plaats een stuk meer in het binnenland, er is een mooi plein en wat kerken maar eigenlijk is het zo wel leuk geweest. De volgende ochtend heel vroeg gaat mijn vlucht naar L.A. Hier heb ik nog 1,5 dag waar ik goed gebruik maar van de lage dollar om nog even flink te shoppen. Nog 1 lange vlucht en dan kan ik Marcel weer in mijn armen sluiten.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.