Mollo Animal park – De dieren van de Pyreneeën

1

Het Mollo Animal park is een dierentuin maar dan anders. De hertjes lopen vrij rond en er zijn hier alleen diersoorten te zien die ook van nature in de Pyreneeën voorkomen.

De nestor van de familie  was eigenaar van een groot stuk bergachtig grond nabij het schattige dorpje Mollo. Hij had ook een passie voor dieren en zo werd het het Mollo Animal Park geboren. Ook vandaag de dag is het nog een familiebedrijf. De meeste dieren die je hier ziet, konden niet meer terug naar hun wilde leefomgeving en worden hier nu opgevangen. Sommige dieren komen echter ook uit dierentuinen in Frankrijk.

Mollo animal park

De dieren van het Mollo Animal Park

Niet dat het ontstaan van het Animal Park voor je kinderen er veel toe zal doen, die zijn waarschijnlijk al een hertje aan het knuffelen. Want ja dat kan hier tijdens je vakantie in Spanje met kinderen ook doen. Diverse hertachtigen zijn erg nieuwsgierig naar mensen. Ze komen je even een kopje geven.

Andere dieren zoals de moeflons blijven juist het liefst op een afstandje. Wat nou zo goed is van dit animal park is dat de dieren zelf deze keuze kunnen maken. Ze hebben grote leefgebieden waar de wandelroute doorheen loopt. Ze kunnen zelf kiezen wel of niet naar je toe te komen. Het is soms net verstoppertje spelen, wie spot als eerste het dier?

De marmotten zoeken de aandacht zelf op, wat een enorm nieuwsgierige aagjes. Als je het gelukt hebt er tijdens voedertijd te zijn dan komen ze misschien wel vanaf je hand eten. Ik vond het toch wel een beetje spannend zo’n enorm knaagdier met reusachtige tanden maar gelukkig hadden ze alleen aandacht voor het eten en niet voor mijn vingers.

Mollo animal park

Andere dieren zoals de bruine beren zitten wel in een setting zoals je die kent van traditionele dierentuinen. Het kan ook niet anders want hoe schattig ze er ook uitzien, het blijven gevaarlijke beesten. In het bergen van de Pyreneeën is de bruine beer trouwens bijna uitgestorven. In 1990 waren er nog maar 7 wilde exemplaren in Frankrijk en helemaal geen één meer in Spanje. In 2005 werden er 5 beren uit Slovenië gehaald die zich met de Franse exemplaren mixten en inmiddels is de wilde populatie gegroeid tot ruim 30 exemplaren die streng beschermd worden. De kans om in het wild tegen een bruine beer aan te lopen in de Pyreneeën is dan ook nihil.

Andere zeldzame diersoorten die je in het Mollo Animal Park kunt zien, zijn de lynx en de wolf.

beren

Praktische informatie Mollo Animal Park

Om alle dieren in het park te zien heb je twee uur nodig. Maar ik zou er zeker een halve dag voor uittrekken. Het park beslaat een grote oppervlakte en de natuurlijke setting is erg mooi. Er zijn diverse picknickplekken waar je ook wat eten en drinken kunt krijgen. Ook een speeltuin is aanwezig en voor de kleintjes is er een kinderboerderij. Voor meer informatie bezoek je de website van het Mollo Animal Park.

Er is een combinatie-entree ticket beschikbaar voor het Mollo Animal Park en het naastgelegen adventure park waar je tussen de bomen een parcours kunt volgen. Ga voor een simpele route die geschikt is voor kleuters of kies een uitdagend parcours voor tieners.

Wanneer je Barcelona met kinderen bezoekt is dit een leuk uitstapje voor een dagje weg. Mollo is ongeveer 2 uur rijden vanaf Barcelona en het beste bereikbaar met een (huur)auto. Het is een schattig dorpje dat bijna op de grens van Spanje en Frankrijk ligt, midden in de Pyreneeën. Zeker wanneer jullie gezin ook houdt van activiteiten zoals wandelen, fietsen of skiën zou ik een paar dagen doorbrengen in deze regio. Lees voor meer informatie binnenkort ons artikel over Mollo.

Mollo animal park

Mollo animal park

Mollo animal park

Mollo animal park

Ik bezocht het Mollo Park als gast van de regio, we hebben er zelf voor gekozen om over dit park te schrijven.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

1 reactie

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.