Monster Jam, vet cool!

0

Zaterdag 30 juni was het dan eindelijk zover: Monster Jam!  Blogger Leonie bezocht namens Gezinopreis met haar man Peter, zoontje Viggo en zijn beste vriendje deze spectaculaire show met monstertrucks in de Kuip in Rotterdam.

Viggo en zijn vriendje, hadden zich al de hele week op de Monster Jam verheugd, wat hadden ze er zin in om de monstertrucks in het echt te gaan zien. Voorafgaand aan de show brachten we eerst een bezoek aan de Monster Jam Pit Party. Op het terrein voor de Kuip stonden alle tien monstertrucks opgesteld en kon je deze enorme trucks van heel dichtbij bekijken. Er was ook gelegenheid om met je favoriete truck op de foto gaan. De coureurs van de monstertrucks namen alle tijd om met de fans op de foto te gaan en om handtekeningen uit te delen. Viggo en zijn vriendje waren enorm onder de indruk van deze coole trucks en hebben handtekeningen verzameld van de coureurs van hun favoriete trucks.

Na afloop van de Pit Party reden de monstertrucks met brullende motoren de Kuip in en kon de show beginnen. Na een voorstelronde van alle tien monstertrucks begon een spectaculaire race. Per twee trucks werd er een race gereden over het stoffige zandparcours. De grote finale werd een spannende strijd tussen Monster Energy en Grave Digger en de grote winnaar was uiteindelijk Grave Digger met de snelste tijd. Het volgende onderdeel van de Monster Jam show was de 2 wheel challenge. De monstertrucks lieten één voor één hun kunsten op twee wielen zien, dat was geweldig om te zien. Als publiek kon je je punten doorgeven via een speciale website en daarmee bepaalde het publiek wie de winnaar was van dit onderdeel van de show. Max-D was de grote favoriet van het publiek en won met glans de 2 wheel challenge. Een spannende en spectaculaire superstunt volgde na de 2 wheel challenge. Monster Energy vloog met een ‘long jump’ met succes over 6 andere monstertrucks. Wat was dat gaaf om te zien!

Na een indrukwekkende stuntshow van motoren die over een schans vlogen en hun kunsten in de lucht lieten zien waren we aangekomen bij het laatste, en misschien wel gaafste onderdeel van de show: het monstertruck freestyle rijden. Bij dit onderdeel lieten de monstertrucks één voor één hun freestyle kunsten zien. De motoren brulden luid en het veld van Kuip veranderde in een grote stofwolk, wat een spektakel om te zien. Met soms ook hele spannende momenten, want er gingen monstertrucks over de kop en vlogen zelfs in brand. Maar op wat kapotte en ingedeukte trucks na liep het gelukkig allemaal goed af voor de coureurs. Monster Jam is voor het hele gezin een supergave belevenis en we gaan zeker nog een keer een show bekijken als Monster Jam weer in Nederland is. Monster Jam is zeker niet alleen maar een “mannending”. Wist je dat er vandaag twee vrouwelijke coureurs meereden in Monster Jam? We hebben allemaal erg genoten van de show. Viggo en zijn vriendje kochten nog een mooi Monster Jam souvenir jaarboek als aandenken aan deze fantastische dag.

Dit jaar gemist? Zorg dat je er volgend jaar bij bent!

Share.

About Author

Leonie is een van de vaste bloggers van Gezinopreis. Leonie gaat met haar man en 2 kinderen (2007 en 2011) graag op reis. In de zomer naar een verre bestemming, in de winter op wintersport en tussendoor maken ze ook regelmatig korte trips binnen Europa. Favoriete bestemming van Leonie en haar gezin: de Verenigde Staten van Amerika, waar ze graag rondreizen met een camper of een auto.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.