Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / Mooiste stranden van Normandië

Mooiste stranden van Normandië

Normandië is een hele fijne bestemming voor een een strandvakantie. De afstand vanuit Nederland is niet al te ver en je hebt er hele mooie, lange – en voor Nederlandse begrippen zeer lege – stranden. Natuurlijk is er tijdens een vakantie in Normandië met kinderen nog meer te doen, zoals het bezoeken van kastelen en leuke pretparken, maar de kust is toch wel de grootste trekpleister.

Normandië heeft ongeveer 650 kilometer aan kustlijn. Van kliffen, zandstranden tot kiezels. Wat betreft het weer is Normandië natuurlijk niet zo zonzeker als Zuid-Frankrijk, maar laat je daardoor vooral niet tegen houden. Hieronder bespreken wij enkele van de mooiste stranden in Normandië volgens ons!

stranden normandie

Étretat

Het strand van Étretat is tegenwoordig een hotspot voor Instagram meisjes. In het verleden werden echter impressionistische kunstenaars zoals Monet en Manet geïnspireerd om de kliffen van Étretat te schilderen.
Het is dan ook een hele bijzondere plek die je niet mag missen tijdens een vakantie in Normandië.

De kleine strandjes tussen de enorme witte en steile kliffen en de blauwe zee zijn enorm fotogeniek. Om bij de meeste stranden te komen moet je wel een flink stuk afdalen en later weer klimmen. Je kunt ook voor de makkelijkere weg kiezen door met de boot te gaan. Neem waterschoenen mee, want de meeste stranden hier bestaan uit kiezels. Je kunt hier niet alleen mooie foto’s maken en zonnen op het strand, maar ook heel mooie wandelingen maken over de top van de kliffen.

stranden normandie
stranden normandie

Trouville-sur-Mer

Trouville-sur-Mer is een charmant badplaatsje met een centrale ligging en daardoor ook heel handig voor een verblijf in Normandië. Toen wij er waren was het stormachtig weer, maar zelfs dan heeft het lange gele zandstrand nog een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Nu misschien niet op zonaanbidders maar wel op windsurfers.

Wat ook leuk is om te doen is een ritje maken met de Les Trouvillaises. Dit zijn fietsen die het meest weg hebben van een vierpersoons-skelter maar dan met elektrische trapondersteuning. Hiermee kun je over de boardwalk rijden langs de historische villa’s aan het strand. Trouville-sur-Mer staat ook bekend om de uitstekende restaurants waar je natuurlijk hartstikke verse kunt vis eten. Kook je liever zelf? Op de lokale vismarkt verkopen de vissers iedere ochtend hun pas gevangen waren.

stranden normandie
stranden normandie

Cabourg

Ook Cabourg is een historisch stadje met een lang goudgeel strand. Als een van de eerste badplaatsen in Frankrijk is dit waar gegoede Parijzenaren hun zomers doorbrachten in de statige villa’s langs het water. Wanneer je langs de strandboulevard loopt, heb je weinig inlevingsvermogen nodig om je voor te stellen hoe men hier 100 jaar geleden leefden.

Het fijne lange en brede zandstrand is ook heel prettig voor gezinnen. In de zomer worden hier de strandparasols en strandpaviljoens opgebouwd, met speelmogelijkheden voor gezinnen.

stranden normandie
stranden normandie

De baai van Mont Saint-Michel

De baai van Mont Saint-Michel is geen strand in de traditionele zin van het woord. Het verschil tussen eb en vloed is veel te groot om veilig dienst te doen als strand. Maar wanneer je een bezoek brengt aan Mont Saint-Michel met laagwater en je de borden checkt waarop de getijden staan, kun je wel veilig een wandeling maken op het droog gevallen zand. Omdat je dus eigenlijk over de zeebodem loopt is het hier ook heel leuk schelpjes en kleine diertjes zoeken. Dat allemaal met de geweldig mooie abdij op de achtergrond.

stranden normandie
stranden normandie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top