Nairobi en Zanzibar

2

Nog helemaal vol adrenaline van de bruiloft en het feest sprongen we de volgende dag na nog wat rommelen in huis in de bus. (immers geen treinen). Waarna Marcel ongeveer bij Twello bedenkt dat hij de zoomlens van de grote camera is vergeten en die nog op het bed ligt. Paniek vlug de bus weer uit en weer een bus terug. Uiteindelijk is het allemaal gelukt. Onze auto staat mooi in Amersfoort geparkeerd en daar zijn we op de trein gesprongen. Een vlucht later waren de dan in Kenia.

Hier gooide de Nairobi marathon even roet in onze plannen doordat de halve stad afgesloten was. Dus maar gaan lopen met de rugzakken door de 3e gevaarlijkste stad van Afrika. Die trouwens echte verassend vriendelijk en leuk overkomt. Het citycentrum is modern met veel hoogbouw en er is een groot gezellig citypark. Er zijn veel mensen met kinderen op straat.

In het hostel waren de double rooms op. Onze eerst nacht op honeymoon dus “romantisch” met 6 anderen op de dorm. Maar ach we hebben vanaf 21:00 tot de volgende ochtend als een blok geslapen zo moe waren we.

Maar oordat het bedtijd was gingen we eerst nog naar Nairobi National Park. Hier een echte budgetsafari gedaan met een grote bus vol met afrikanen door het national park. Super gaaf wat je allemaal ziet, giraffen, zebra’s, wildebeest, buffels maar ook eindelijk (zie verhaal Nepal) een neushoorn joepie!! Dit allemaal met de wolkenkrabbers van Nairobi op de achtergrond.

De volgende dag bracht een klein vliegtuigjes ons naar Zanzibar (Tanzania). Waar we een dag later in de stromende regen naar Nungwi beach gingen. Maar daarna scheen de zon. Wat een strand! Erg mooi, een combinatie van poedersneeuw wit koraalzand en gewoon zand (zeewier en afval ff wegdenken). De zee is echt fantastisch, kleuren waarvan ik dacht dat ze alleen uit photshop kwamen. Super mooie verschillende tinten blauw. Echt geweldig. Ik zou uren alleen naar de zee kunnen kijken.

Maar dat is zonde want ook onderwater is er genoeg te doen. We zijn 4 dagen gaan duiken. Twee dagen bij het rif dichtbij en twee keer naar Mnemba Atoll.
Ook onderwater hadden we geluk, 3 schildpadden, veel moray eels, lionfish en ga zo maar door. Maar met als hoogtepunt toch wel een white tip reef shark van heel dichtbij. En dan nog de dolfijnen ze kwamen op onze Dhow (traditionele boot) afgevaren, dus masker op fins aan en het water in. Help waar zijn ze nu?? De mensen op de boot roepen under you. En daar waren ze een hele troep dolfijnen die gewoon onder je door duiken! Zo gaaf..

Onze laatste avond zijn we nog naar een geweldige (almost)fullmoon/halloween/maandelijkse beach party gehad op een ander prachtig strand. Een hele happening met zo’n 750 mensen(2/3 locals 1/3 toeristen). En ja dansen dan kunnen ze, je waant je echt in een MTV videoclip. Wel een heel contrast die booty-shakende schaars geklede vrouwen met traditionele gesluierde vrouwen die je voornamelijk rond ziet lopen op Zanzibar. Met nog wat Nederlanders, onze zwitserse bungalow buurtjes en een hele troep van de duikschool ons echt prima vermaakt. En ja het My Husband en My Wife begint al een beetje gewoon te klinken.

Nog 2 dagen doorgebracht in de stonetown de hoofdstad van Zanzibar. Een Unesco world heritage city beroemd omdat het een historich belangrijkheid handelstad was, deel van het Omaanse rijk en je er nu dus een mix van arabische,Persische, indiaase en Europese gebouwen kan vinden. We hadden dus hoge verwachtingen die helaas helemaal niet waar gemaakt werden. Heet, viezig, veel muggen en al de architectuur hebben we stukken beter gezien in Oman, India etc zelf

Een ferry rit, nog een nachtje in Dar-Es Salaam en een lange busrit verder waren we in Moshi. De plaats om onze Kilimanjaro beklimmen te beginnen. Deze hebben we gewoon ter plekke geregeld.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

2 reacties

 1. Hi Tikva, kwam op je site via ATG, bedankt voor je reactie over zanzibar..ik zit u 5 weken in Moshi en vertrek donderdag naar Zanzibar! Als je dit nog leest voor je de safari gaat plannen, moet je inderdaad echt naar de Ngorogoro krater gaan! Ik ben net naar Lake Manyara, Serengeti en Ngorogoro geweest, allemaal erg tof. Als je de kans hebt en een tent hebt, moet je absoluut gaan kamperen op de Rim van de crater. (volgens mij heet ie Sima-e) maar er is maar 1 kampeerplek op de rim. Daar zet je je tent op tussen de zebra’s, heb je uitzicht over de krater en komen olifanten ‘s avonds het terrein op gelopen o uit de watertank te drinken. een onvergetelijke nacht!!!
  kijk ook eens op http://www.elinehoenderdos.nl als je meer wil weten over de safari. Geniet van Afrika en gefeliciteerd met je trouwen!!

  liefs Eline

 2. (schoon-)mama. on

  Hebben jullie de dolfijnen ook kunnen aanraken, gaaf joh.
  Dat is pas met dolfijnen zwemmen!!
  Even vlug verder lezen.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.