Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / Op pad in de natuur tijdens een vakantie in Noord-Amerika met je gezin

Op pad in de natuur tijdens een vakantie in Noord-Amerika met je gezin

De Golden Gate Bridge in San Francisco, zwarte beren in Yosemite National Park, de woestijn van Death Valley, een wedstrijd in Las Vegas, de unieke kleuren in Bryce Canyon en Zion National Park zijn slechts enkele van de hoogtepunten van een potentiële familiereis door de mooiste plekken in de Verenigde Staten en Canada.

In bijvoorbeeld San Francisco, Las Vegas en Santa Monica hebben ze comfortabele hotels. Echter als je als gezin meer van avontuur houdt, is er ook de mogelijkheid om de nachten door te brengen in tenten en zogenaamde cabins. Zo kun je de schoonheid en ongereptheid van het bruisende Amerika van dichtbij meemaken met je gezin. We zetten een aantal must-see activiteiten voor een onvergetelijke vakantie op een rijtje.

Unieke wilde dieren in Yosemite National Park

Wanneer je een rondreis met het hele gezin door Amerika wilt boeken is een bezoek aan het Yosemite National Park zeker een aanrader. Het park werd in 1864 uitgeroepen tot het eerste natuurreservaat in de VS en staat tegenwoordig op de Unesco-werelderfgoedlijst. Door zijn omvang van 3.000 km² biedt het nationaal park een habitat aan een grote verscheidenheid van dier- en plantensoorten.

Het park biedt daarnaast een aantal wandelpaden waar je met je met het gezin de wondere natuur van Amerika leert ontdekken. Je kunt kiezen uit eenvoudige wandelingen van slechts een uur tot dagtochten voor de echte wandelliefhebbers. In het informatiecentrum van het park kun je alle informatie krijgen die je nodig hebt.

Foto van Pixabay

De overblijfselen van het Wilde Westen: Monument Valley

Het Wilde Westen van Amerika is iets wat je gezien moet hebben. Weidse vlaktes met de karakteristieke ‘ Buttes and Spires’ vormen een buitengewoon landschap.  Er zijn talrijke jeeptochten in de omgeving, rafting, fietsen, trektochten: hier kan het hele gezin zich naar hartenlust uitleven. Ben je als familie dus avontuurlijk ingesteld, dan kun je bij Monument Valley helemaal je ei kwijt. Tot slot is eeen barbecue de beste manier om de perfecte dag af te sluiten – lekker Amerikaans zoals dat een echte cowboy betaamt.

Amerika met kinderen

Een en al ruige natuur: Rocky Mountains National Park 

Puntige bergtoppen, heldere meren en eindeloze dennenbossen. De Rocky Mountains ademen één en al ruige natuur. Op ongeveer anderhalf uur rijden van Denver, in de staat Colorado, ligt dit nationale park van ruim 100.000 hectare. In de winter is dit een fantastisch skigebied, terwijl je er in de zomer prachtige wandelingen kunt maken.

Met bijna 600 kilometer aan wandelroutes, is er voor alle leeftijden een geschikte wandeling te vinden. Tip: ga met een ranger op pad en leer alles over de flora en fauna van Rocky Mountains National Park. Of verken de natuur te paard of per boot, waarbij vissen ook een populaire activiteit is. In het park vind je een achttal visitor centers, met kinderen is vooral het Fall River Visitor Centre met levensgrote dieren een must! Er zijn geen hotels in Rocky Mountains National Park, wel is het mogelijk om te kamperen op één van de vijf campings.  

Rocky mountains

Op rondreis met jonge kinderen door Amerika is een ervaring op zich. Zo’n reis wordt hoe dan ook onvergetelijk en zal je als gezin altijd bijblijven. Mocht je tijd over hebben op je rondreis, dan kun je ook eens kijken naar de mooiste reizen in Canada. Hier zijn ook genoeg reismogelijkheden voor gezinnen met kinderen. Dus ontdek de reisopties.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top