Paradijs, ook bekend als Pandan Island en Apo reef

0

In Sablayan is er nog steeds regen, we waren eigenlijk van plan hier een nachtje te slapen maar na de accommodatie opties bekeken te hebben, besluiten we gelijk door te gaan naar Pandan eiland Filipijnen.

pandan

Gelukkig valt dat niet tegen, zelfs in de regen en hoewel het al laat is, zien we toch dat het erg mooi is. De volgende ochtend worden we enthousiast wakker, lekker snorkelen. Uiteindelijk blijven we vijf dagen op het eiland en komen heerlijk tot rust. Het is een prive-eiland met een resort, het is er super rustig, alleen de vijf budgetkamers (waar wij er ook een van hebben) zitten wel vol. Wat leuke en wat aparte mensen maar wel prima voor de aanspraak. Eten is echt prima en het avondeten doe je gezellig samen in buffet stijl, er is een bar en een pooltafel. Maar het beste is toch het snorkelen. Er ligt een koraalrif voor de deur dat in behoorlijk goede kwaliteit is en er ligt een zeewierveld voor de deur. Hier wonen een aantal schildpadden, je hoeft maar het water in te gaan en binnen 5 minuten heb je er eentje gevonden. Ze gaaf, we kunnen er echt geen genoeg van krijgen! Als snel herkennen we de schilpadden en geven ze namen, er zijn een stuk of 7 verschillende. Ze eten gewoon lekker door en ondertussen kan je makkelijk naar ze toe duiken of een stukje met ze mee zwemmen als ze adem gaan halen.

Tussen het snorkelen door kan je lekker in de hangmat liggen, beetje zonnen of een boekje lezen. Er zijn op het eiland ook veel vogels en het is heerlijk rustig. Er is geen zoet water om mee te douchen en geen stroom voor een ventilator in je kamer maar dat maakt echt niets uit.
pandan

We maken een duikje rondom het eiland maar dat is niet veel bijzonder dan snorkelen, we gaan ook nog een dag duiken bij Apo Reef (nog 2 uur vanaf Pandan). Een nationaal park dat zo ver uit de kust ligt dat het nog in supergoede staat is. Het is echt als duiken in een aquarium zo veel scholen met vissen.. wow. Je weet echt niet waar je moet kijken, gewoon relaxt in het water hangen en overal is vis. We maken 3 duiken en zien ook minimaal 20 haaien waaronder whitetip, blacktip en grey reefsharks. Plus nog de achterkant van wat volgens de divemaster een hammerhead is. Schildpadden ontbreken ook niet maar helemaal happy worden we van een grote mantaray, iets van 4 meter breed en vlak aan de oppervlakte kunnen we hem een stukje volgen. Wat een gave beesten. Deze duiken komen zeker in de top 5 te staan!.

We vinden het dan ook erg jammer om het paradijsje, Pandan eiland filipijnen te moeten verlaten maar we willen nog Pinatubo en Tagatay.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.