Home / Inspiratie / Reisbloggen / Persoonlijk: vier jaar als fulltime blogger

Persoonlijk: vier jaar als fulltime blogger

Yes, vier jaar.. Alweer vier jaar is dit mijn werk. Schrijven voor GezinOpReis, tips delen, de techniek achter de schermen, veel netwerken en leuke mensen ontmoeten, foto’s bewerken, stomme issues oplossen, stressen als de website iets doet wat ik niet verwacht, Google updates overleven en natuurlijk reizen en genieten.

Inmiddels bestaat GezinOpReis ruim 7,5 jaar (sinds januari 2014), eerst naast een baan in loondienst en nu dus alweer vier jaar fulltime. Mijn terugblikken op vorig jaar, het moeilijkste jaar tot nu toe, op jaar twee (het leukste jaar tot nu toe) en op mijn eerste jaar als fulltime blogger kun je ook nog terug lezen.

Wat was ik naïef eigenlijk nog vorig jaar. Ik dacht dat we in de kerstvakantie en anders toch zeker in de zomer nog een mooie verre reis zouden kunnen maken. Toen zag ik op 1 september echt niet voor me dat we nog een keer in lockdown zouden gaan. Dit jaar durf ik dan ook weinig voorspellingen te doen. Toch doe ik wel een persoonlijke terugblik. Ik volg zelf graag sites die af en toe een persoonlijk inkijkje geven en het is voor mijzelf ook altijd een mooi moment om de balans op te maken.

Dijon met kinderen

Twee verloren jaren?

Als ik mijn blog nalees van 2019, toen ik twee jaar reisblogger was, heb ik het gevoel dat de tijd in feite twee jaar stil heeft gestaan. Veel van de doelen die ik toen had, zijn er nog steeds. Meer uitbesteden en de werk-privé balans beter bewaken.

Iedereen die ergens langer werkt of wel eens lang op reis is geweest, kent het. Negatieve ervaringen gaan zich opstapelen. Voor mij is het dat bijvoorbeeld andere (vaak nieuwe) bloggers “inspiratie” opdoen bij GezinOpReis en hele artikelen schrijven over plekken waar ze niet eens geweest zijn. Terwijl de dingen waar je in het begin super enthousiast over was, als je niet uitkijkt, “gewoon” beginnen te voelen. Zoals het zelf indelen van mijn eigen tijd en al die mooie reiservaringen. Heel gewoon dus om na vier jaar een beetje behoefte te hebben aan vernieuwing. Als ik in loondienst zou werken, zou dit het moment zijn om te kijken naar een andere functie of afdeling.

Duinen van Maspolmas

Los daarvan komt natuurlijk een moment dat ik de site niet meer zo kan runnen zoals ik nu doe. Onze dochter is nu acht en zodra kinderen gaan puberen, hebben de meesten geen zin meer om constant met hun ouders op pad te zijn. Dus dan moet de site minder persoonlijk worden. Of ik moet mensen in dienst nemen die meer het “gezicht” van de site worden. Wil ik überhaupt wel iemands baas zijn en wat moet ik dan nu doen om straks genoeg te verdienen om mensen in dienst te nemen? Of zet ik GezinOpReis op een lager pitje en ga ik andere dingen erbij doen?

Heel veel vragen waar ik geen antwoord op heb. Twee jaar geleden was ik me hier ook al van bewust, maar toen had ik voor mijn gevoel nog alle tijd. De stukjes zouden vanzelf wel op hun plek vallen. In plaats daarvan schoot ik in overlevingsmodus en ben ik nu twee jaar verder, maar heb ik nog geen idee hoe straks verder te gaan. Dat voelt niet fijn. Ik heb behoefte aan meer richting en visie.

Een boek en een bezoekersrecord

Aan de andere kant is het natuurlijk dikke onzin dat het voelt als stilstand omdat ik nog geen antwoorden heb. Kijk eens wat ik allemaal heb bereikt afgelopen jaar. Ik heb een boek uitgegeven, het boek “Speelbossen en familiewandelingen in Nederland“. Van het boek zijn (inclusief de e-book versie) al meer dan 1250 exemplaren verkocht. Een boek uitgeven vond ik echt heel erg spannend en er waren heel wat hobbels onderweg, maar ik ben echt blij dat ik heb doorgezet.

Ik durf het zelfs aan om nog een boek te gaan uitgeven. Meer nog dan het speelbossenboek is dit een boek dat helemaal “mij” gaat zijn. Een boek dat ik zelf had willen hebben. Het wordt een handboek Verre Reizen Met Kinderen. Wil je op de hoogte blijven en een exclusieve voorverkoop aanbieding ontvangen? Vul dan deze korte enquête in.

Speelbos Gilze

Ik vond ook veel plezier in op pad gaan in eigen land. In dat doen wat nog wel kon. In genieten met mijn gezin van de mooie Nederlandse natuur. Dingen ontdekken en buiten zijn. Toen echt reizen niet meer kon, werden die uitjes een reddingboei. Eentje die uiteindelijk ook nog eens voor een enorm dik bezoekersrecord heeft gezorgd. In juli en in augustus werden meer dan 300.000 pagina’s door meer dan 200.000 unieke bezoekers gelezen.

Het is zo’n belachelijk aantal dat ik er met mijn hoofd niet eens echt bij kan. Ik denk trouwens ook niet dat dit volgend jaar weer zo zal zijn nu werd er heel last-minute nog informatie gezocht voor de vakantie. Normaal gesproken beslis je al veel eerder wat je gaat doen in de zomervakantie. Als ik kijk waar ik vandaan kom nog maar 20.000 bezoekers en 400 euro omzet in april 2020 ben ik super dankbaar. Het geeft mij ook vertrouwen, zelfs een eventuele nieuwe lockdown in het najaar overleef ik ook wel weer.

Landal de Lommerbergen

Ben jij blij met mijn tips en wil je een handje helpen? Ga via GezinOpReis naar de site van bijvoorbeeld bookinglandal of bol.com voordat je een reis boekt of een product koopt. Zo krijg ik een kleine commissie zonder dat het jou iets extra kost.

Ruimte voor nieuwe bloggers

Ik ben dan misschien de eigenaar van GezinOpReis, ik doe het zeker niet alleen. Ik heb hele fijne bloggers die ook graag met hun gezin reizen. Die wel het plezier willen hebben van bloggen, meedenken en (pers)reizen, zonder al het achter de schermen werk. Esmeralda, Leonie, Mirella, Cindy, Elke, Leonie G en Cynthia: bedankt!

Hoewel een aantal dames inmiddels alweer vijf jaar voor de site schrijven, zijn er ook wat wijzigingen geweest. Omdat levens nou eenmaal veranderen en kinderen ouder worden. Dus heb ik ook weer ruimte voor twee of drie nieuwe frisse bloggers. Ik ben echt op zoek naar aanvulling vanaf onderaf. Dus ouders met jonge kinderen (maximaal 2 jaar oud). Lijkt dit je leuk? Deze week komt er nog een blog met wat meer informatie en daarna kun je natuurlijk reageren door mij te mailen.

Wandelen tignes

Toch op reis en zelf controle pakken

Vorig jaar was echt een jaar van overleven. Afgelopen jaar was een jaar van zelf de controle terug krijgen, ondanks de sterk wisselende en regelmatig ongunstige omstandigheden.

Ik voelde (of voel) me in de steek gelaten door onze overheid. Voor kleine ondernemers, zoals ikzelf, was er 3 maanden een Tozo (van maximaal 1500 euro per maand). Daarna mocht ik het zelf uitzoeken, terwijl we na de zomer zo weer de lockdown ingingen. Ik heb een hoog rechtvaardigheidsgevoel en het is niet eens zozeer het gebrek aan steun dat me dwarszit, maar het onjuiste beeld dat geschapen werd. Waarin onze premier het keer op keer in zijn speeches deed voorkomen alsof we alle ondernemers gingen helpen.

Luxemburg met kids

Aan de andere kant wist ik dus al heel gauw dat ik gewoon zelf voor mijzelf moest zorgen. Dat is gelukt! Gelukkig met mijn blog, maar als het nodig was geweest, had ik ook gewoon een baan in loondienst gezocht. Het niet blijven hangen in mijzelf zielig vinden, dat is waar de mentale uitdaging zat.

Varazdin Kroatie

De onlogica van de beslissingen die werden genomen, werd voor mijn gevoel ook steeds groter. Waarom moesten we allemaal in Nederland blijven en mochten we niet naar landen waar het allemaal veel beter ging dan in Nederland? Ziek word je niet door waar je bent, maar door wat je doet. Als ik hier afstand kan houden, dan op reis helemaal. Dus gingen we toch op pad. In de voorjaarsvakantie een paar nachtjes naar Luxemburg en in de meivakantie naar Kroatië.

Amfitheater van Pula

Het was heerlijk en ik ben zo blij dat we gegaan zijn. Kroatië was ook echt de eerste echte langere vakantie die ik gehad heb sinds ik fulltime bezig ben met GezinOpReis. Dat klinkt misschien heel raar, want we zijn heel vaak op reis voor de site. Vergeet alleen niet dat het mijn werk is om het er relaxed uit te laten zien. Ik ben enorm dankbaar voor alle toffe ervaringen, maar het zijn vaak drukke volle programma’s. Waarbij we twee keer keer zoveel doen als een gewoon gezin zou doen tijdens een vakantie. Uitslapen of een middagje gewoon niks doen, blijven hangen op een terrasje of een boek lezen is er niet bij.

Ook onze eigen vakanties ben ik steeds meer zo gaan inrichten dat het niet meer alleen leuk, maar vooral ook interessant voor GezinOpReis moet zijn. In een stad doen we bijvoorbeeld niet alleen de dingen die onszelf leuk lijken, maar bezoeken we alle musea omdat dat beter is voor een blog artikel. Ook ben ik veel tijd kwijt aan social media en onderzoek vooraf en tijdens de reis.

Varazdin Kroatie

Nu besloten we pas een paar dagen van tevoren, toen de weersverwachting voor Nederland super ruk was, om te gaan. Ik had geen zin in iedereens mening, dus maakte ik ook geen foto’s en filmpjes voor Instagram. Ook op deze vakantie ondernamen we best veel, maar ik heb ook gewoon twee boeken gelezen en gehangen bij ons huisje. Dit wil ik vaker doen!

Zarečki Krov

Mijn plannen voor komend jaar

Er zijn uitdagingen genoeg komend jaar. Veel reisorganisatie met wie ik samenwerk hebben het nog steeds (heel) moeilijk. Overnames, contact personen die weg gaan en bezuinigingen maken dat partnerships zomaar heel snel kunnen veranderen. Ik wil het Verre Reizen boek en een tweede editie van het Speelbossen boek uitgeven. Er komt steeds meer concurrentie bij. Google gaat vast ook weer iets veranderen.

Toch wil ik aankomend jaar echt kiezen voor mijzelf. Minder doen en tijd nemen voor reflectie. Zo plaats ik al jarenlang vier nieuwe blogs per week, maar dat is uiteindelijk een door mijzelf opgelegd doel. Wat is er mis met twee of drie? Zeker als ik ook nog aan het schrijven ben voor twee boeken. Ook wil ik bijzondere reizen maken zodra het weer kan en ondertussen het avontuur blijven opzoeken in eigen land en dichtbij. Ik weet zeker dat mijn man en dochter daar graag bij helpen.

Heb je vragen? Dingen die je juist nu graag zou willen lezen? Of andere tips? Positieve of juist opbouwende feedback? Laat vooral een reactie achter, dat waardeer ik enorm.

Over de auteur

2 gedachten over “Persoonlijk: vier jaar als fulltime blogger”

  1. Hallo,

    Ik vroeg me af of je de website ‘verre reizen met kinderen’ hebt gecontracteerd?
    Dexsite bestaat al zeker meer dan 15 jaar, raar dat je deze dan als titel gaat gebruiken voor een nieuw boek.

    1. De titel van het boek gaat zijn “Verre Reizen met kinderen Handboek”. Ook staat er “Gezin op Reis’ op de cover dus ik verwacht niet dat mensen gaan denken dat het een uitgave is van die website. “Verre Reizen met kinderen” is een beschrijving en geen merk. Er zijn veel meer partijen (Sawadee, Riksjakids, vakantie-met-kinderen.com globehopper, Anwb om maar wat te noemen) die deze beschrijving gebruiken om hun producten te verkopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top