Metropol Parasol, Sevilla

0

Maak je een stedentrip naar Sevilla bezoek dan zeker één van de nieuwste attracties: de Metropol Parasol. De wandelroute over het houten bouwwerk geeft je een uniek uitzicht over de stad Sevilla.

Metropol Parasol bevindt zich aan het La Encarnación plein.  Dit plein stond langere tijd leeg en in 2004 besloot de overheid een wedstrijd uit te schrijven waarbij architecten ideeën voor invulling van de locatie konden aanleveren. De Duitse architect Jürgen Mayer-Hermann ontwierp het houten bouwwerk dat in 2011 klaar was.

Het bouwsel is mogelijk het grootste houten bouwwerk ter wereld en heeft een futuristische uitstraling. Het is niet vergelijkbaar met een bouwwerk dat we ergens anders ooit eerder zagen. De golvende lijnen geven een romantische omlijsting van de omringende huizen en gebouwen. Bij mooi weer staan er op het plein onder de Plaza Parasol in Sevilla vaak kraampjes waar eten wordt verkocht.

Je ziet het er van de buitenkant niet vanaf maar  bovenop Plaza Parasol is een looppad. Je gaat met een lift omhoog en eenmaal boven kun je een rondje lopen waardoor je 360 graden uitzicht hebt over Sevilla. Wanneer je een entree kaartje koopt voor toegang tot het wandelpad dat bovenop de Metropol Parasol loopt krijg je ook toegang tot de ruïnes onder het plein. Deze laatste zijn maar matig interessant.

Wij bezochten de Metropol Parasol in Sevilla ‘s ochtends vroeg maar voor een alternatief plaatje bezoek je het in de avond. Metropol Parasol is dan in diverse kleuren verlicht.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.