Home / Inspiratie / Reisbloggen / Even voorstellen: de reistips van Blogger Mirella

Even voorstellen: de reistips van Blogger Mirella

Net terug van een lange reis door Sri Lanka en meteen weer even even wegdromen naar herinneringen tijdens het schrijven van dit voorstel-artikel. Hierbij vertel ik als één van de medebloggers van Gezin op Reis graag meer over mijzelf, mijn reiservaringen en de tips die ik jou daardoor met plezier mee kan geven.

De blog van Tikva en Marcel ken ik vanaf de geboorte van mijn zoon. Ik wilde namelijk graag weer op reis met mijn kersverse gezin en toen vond ik inspiratie en enthousiasme op hun website. Ik ben dan ook vereerd dat ik mijzelf momenteel tot de vaste bloggers mag rekenen van Gezin op Reis.

Even voorstellen: Mirella Doss

Mijn naam is Mirella Doss en ik ben 32 jaar. In het dagelijkse leven werk ik als eventmanager, bezoek ik graag theatervoorstellingen (toneel en moderne dans), en besteed ik wekelijks een aantal uur aan (ashtanga)yoga. Ik woon in Alkmaar met mijn vriend Joris (33, educatiecoördinator in een bibliotheek en fotograaf) en onze zoon Jonah. Wanneer mijn agenda en spaarrekening het toelaten ben ik op reis.

Tot de highlights van mijn reisverleden reken ik wonen in wonderlijk China, reizen door gesloten Myanmar, op de motor door Vietnam touren, mijn roots ontdekken in Egypte en recentelijk een maand lang backpacken met onze zoon door Sri Lanka. Zoals je leest ben ik samen met Joris op zoek naar de veelzijdigheid in reizen: (heel) veel cultuur en natuur en sinds de komst van Jonah is ook een dagje bountystrand toegevoegd aan het programma. Jonah is trouwens inmiddels alweer twee jaar oud. Ik hoop dat we hem de komende jaren nog met veel culturen kunnen laten kennis maken.

Kindvriendelijke bestemmingen volgens Mirella

Sri Lanka

Het eiland Sri Lanka heeft mij vol verbazing achtergelaten. Ik had van te voren niet verwacht dat reizen door Sri Lanka zó bijzonder zou zijn. Het land is namelijk klein (ter grootte van de Benelux) waardoor de reisafstanden relatief kort zijn. Met een uur reizen zit je in een totaal andere omgeving: oude ruïnesteden Anuradhapura en Polonnaruwa, één van de mooiste treinreizen ter wereld tussen Nuwara Eliya en Ella, verlaten bountystranden in het zuiden, megastad Colombo, oude Nederlandse vestingsteden zoals Galle en Matara en safaritochten met olifanten en luipaarden. Het eiland is zó groen dat het voelt alsof je constant door de jungle loopt. Je ziet overal om je heen exotische dieren zoals pauwen, leguanen, eekhoorns, vliegende honden en apen. Binnenkort lees je al mijn tips over reizen door Sri Lanka op deze website.

Thailand

De bestemming Thailand staat al jaren in mijn favorietenlijst. Logisch natuurlijk dat onze eerste verre reis met kind naar het ons bekende Thailand leidde. Ook dit land biedt zoveel diversiteit. Je kunt de drukte opzoeken of juist ontwijken. En dat terwijl de faciliteiten in het land goed geregeld zijn. Favoriete uitstapjes in Thailand zijn wat mij betreft: fietsen door het platteland in Sukothai, relaxen op Koh Lipe en shoppen op de weekendmarkt in Bangkok.

Natuurlijk hoef je niet helemaal naar Azië om te avonturieren met je gezin. Dichter bij huis raken wij niet uitgekeken op het minder exotische maar prachtige Texel, waar ik niet voor niets al een eerdere blog aan heb gewijd.

Welke tip heb je voor andere gezinnen die reizen met kinderen?

Er zijn heel veel mensen die er wat van vinden dat je ver gaat reizen met kinderen, zeker als ze nog heel klein zijn. De één vindt het stoer, de andere dapper en weer een ander gevaarlijk of zelfs onverantwoord. Trek je nergens iets van aan, volg je hart en ga vooral relaxed op reis. Als je het heel spannend vindt klinken om naar de andere kant van de wereld af te reizen, bedenk je dan dat een autoreis naar Zuid-Europa net zoveel tijd in beslag neemt. Gebruik je gezonde verstand, volg je hart en laat de stress los. Je zal dan al snel merken dat kleine kinderen het heerlijk vinden om zo lang met beide ouders 24/7 samen te zijn. Tel daar de heerlijke temperatuur, de hartelijkheid van de bevolking en de indrukwekkende bezienswaardigheden bij op en je bent verkocht.

Waarover dromen wij?

Eigenlijk is die vraag niet zo moeilijk te beantwoorden: ik wil namelijk heel graag nog eens drie maanden op reis mét Joris en Jonah! Met alleen een programma voor de eerste bestemming om daarna te kijken waar we uitkomen. Wellicht naar de Filippijnen, naar Iran, naar China of terug naar Thailand. De tijd hebben om ter plekke te bepalen wat we gaan doen. Hoog tijd om deze droom eens nader te gaan onderzoeken…

2 gedachten over “Even voorstellen: de reistips van Blogger Mirella”

  1. Rebecca Beeckman

    Wij vertrekken in mei voor een maandje met een peutertje van 1.5 naar Sri Lanka dus ik ben héééél erg benieuwd naar die blogpost!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top