Even voorstellen, de reistips van blogger Maaike

0

Het is mij een waar genoegen dat ik mezelf mag voorstellen als blogger van Gezinopreis.  Mijn naam is Maaike van der Plas (25) en samen met mijn man Johan (29) en dochtertje Loïs (1) hebben we het reisvirus te pakken gekregen.

Voor de geboorte van onze dochter hebben Johan en ik al vele landen in Europa mogen bezoeken en zijn we naar Curaçao, de Dominicaanse Republiek en de Westkust van Amerika geweest. Na ons Westkust-avontuur wisten we zeker dat we nog meer van de wereld wilde zien.

Voordat wij onze eerste grote reis met z’n drietjes maakten, kwam ik op de site van Tikva en Marcel terecht doordat ik tips zocht. Zo kocht ik na het lezen van verschillende blogs een Deryan Travel Cot en een Deuter Kid Comfort draagzak, maar gingen wij ook met veel meer zelfvertrouwen op reis. De mooie en leuke verhalen zorgden ervoor dat we juist nog meer zin kregen om de reis te maken. Vragen en opmerkingen als: ‘Weet je het zeker? Het is wel ver he? Jullie dochter is nog zo jong, hier maakt ze toch niks van mee?’, weerhield ons er niet van om juist nu op reis te gaan.

Onze eerste grote reis met baby

Daar gingen we dan… Voor 3 weken naar de oostkust van Canada. Bepakt en bezakt zaten wij goed voorbereid in het vliegtuig. Voorheen had je aan één koffer genoeg, maar nu waren eigenlijk de twee koffers, trolley en rugzak nog te klein voor alle spullen die we dachten nodig te hebben. De keuze van Canada was voor ons niet moeilijk. Richting de oostkust doe je er ongeveer 7 uur over doen met het vliegtuig, het is een land met goede medische zorg, veel voorzieningen, je kan goed met de bevolking communiceren als je een woordje Engels kan praten en het lijkt ons een prachtig land.

Toch begon de reis niet geheel vlekkeloos. De koffer, met voornamelijk Loïs’ spullen, stond nog op Schiphol. Erg vervelend, maar geen man overboord. Onze dochter heeft 1 nachtje tussen ons in gelegen en melkpoeder was in Canada gewoon te koop. De volgende dag gingen we de stad in om wat extra kleertjes te kopen. Erg fijn als je gewoon de Zara om de hoek hebt zitten. Gelukkig hadden we die avond de koffer weer en kon Loïs in haar Deryan Travel Cot slapen.

De reis zetten wij voort in een mooie auto die van alle gemakken was voorzien en wij belandden in knusse B&B’s, appartementen en hotels. Vooral de appartementen vonden wij prettig met een baby, omdat wij dan zelf konden koken. Het kwam weleens voor dat Loïs erg moe was en dan geen zin meer had om rond half 7 in een restaurant te zitten. Wij gaven Loïs een potje Olvarit/Heinz (merk babyvoeding wat in Canada wordt verkocht) en legden haar hierna op bed. Zo konden wij heel relaxed ons eten klaarmaken met een (veel te duur) wijntje erbij.

Canada is een toegankelijk land en erg kindvriendelijk ingericht. De steden zijn goed te bewandelen en in elke restaurant is er wel een kinderstoel te vinden. Je vindt in de oostkust grote supermarkten, zoals Walmart, waar je babyproducten kan kopen die vergelijkbaar zijn met de producten in Nederland. De Canadezen zijn erg vriendelijk en willen je graag helpen als je hulp nodig hebt.

De natuurparken in Canada zijn prachtig, maar hier kan je wel het beste wandelen met een draagzak. Het kan zomaar voorkomen dat je kilometers lang geen toilet tegenkomt langs de kant van de weg. Dus het verschonen van de kleine meid gebeurde bij ons vaak op de achterbank van de auto!

In de toekomst…

In de toekomst hopen wij als gezin nog vele mooie reizen te mogen maken. Het lijstje lijkt alleen wel langer te worden. Eind januari zullen wij voor twee weken naar Bonaire gaan. De zomervakantie is nog niet geboekt. Zuid-Amerika lijkt ons ook steeds meer te trekken, dit komt mede ook door de prachtige reisverhalen die wij bij vrienden/reisbloggers lezen.

Share.

About Author

Maaike heeft het reisvirus te pakken. Ze gaat graag op reis met man en dochtertje Loïs (2017).

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.