Home / Inspiratie / Reisbloggen / Reizen met kinderen? Dit zijn dé bestemmingen voor 2019!

Reizen met kinderen? Dit zijn dé bestemmingen voor 2019!

Herken je dit? Buiten is het koud, je vertrekt in het donker en komt in het donker ook weer thuis. De kids naar bed en je kruipt op de bank. Je laptop start op en zonnige plaatjes van je laatste zoekopdracht schieten je tegemoet. Met je hoofd zit je al bij je volgende verre reis. Fijn, lekker weg samen met het gezin. Dit zijn de maanden om knopen door te hakken en daar helpen wij je graag bij. Dit zijn volgens ons de beste verre bestemmingen voor 2019! 

# Colombia

Colombia is absoluut een opkomende bestemming voor gezinnen. Dit jaar gaat “‘Wie is de Mol” naar Colombia en dat zal het land alleen nog maar een extra boost geven. Colombia is vrij westers en de faciliteiten voor gezinnen zijn er meer dan prima.

Het is een afwisselende bestemming met mooie stranden maar ook veel natuur en cultuur. De stadjes zijn sfeervol, de mensen zijn aardig en er is een prettig klimaat. Dankzij binnenlandse vluchten kan je lange afstanden goed overbruggen. Colombia is bovendien een van de meest betaalbare Zuid-Amerikaanse landen. Wat mij betreft is Colombia een light versie van Zuid-Amerika in z’n geheel en dat is precies waar veel gezinnen nieuwsgierig naar zijn.

Wij bezochten Colombia met onze dochter in 2017. Lees hier onze tips en blogs over Colombia met kinderen.

San Augustin colombia archeoligsch park beelden
colombia bogota uitzicht

# USA 

Amerika is het land dat tot de verbeelding spreekt. Het is dagelijks in het nieuws (oké, niet altijd positief), maar daardoor blijft het ook een land dat je met eigen ogen wilt zien. Of je nu voor het indrukwekkende New York gaat of voor de eveneens — maar op een heel andere manier — indrukwekkende National Parks. Met een kamper, een huurauto of gewoon een stedentrip in een hotel. Hiken of naar het strand; in Amerika kan het allemaal!

Dankzij prijsvechters als Norwegian worden vluchten naar Amerika ook steeds goedkoper, vooral als je in de meivakantie gaat. Op het moment van schrijven kon ik in de meivakantie voor minder dan 375,- rechtstreeks retour naar New York of Tampa en voor minder dan een paar tientjes extra met overstap naar L.A., Las Vegas en heel veel andere steden. Dat zorgt ervoor dat steeds meer gezinnen die wellicht niet het budget hebben voor de klassieke kamperdroomreis langs de westkust alsnog naar Amerika gaan.

Lees hier al onze blogs over Amerika met kinderen.

New york met kinderen

The stip Las Vegas met kinderen# Thailand

Thailand, het land van de glimlach. Thailand never gets old en zal altijd een grote favoriet blijven bij reizende gezinnen. Thailand is super geschikt voor families! Dit geldt zowel voor nieuwe ouders die een gemakkelijke bestemming zoeken voor hun eerste verre reis als voor gezinnen die al veel reiservaring hebben en graag gebruik maken van de goedkope vluchten naar Bangkok.

Thailand is groot en afwisselend en zelfs na meerdere reizen blijft er genoeg te ontdekken. Of je kunt Thailand combineren met een van de buurlanden. Als toerist voel je je altijd welkom in Thailand. Het land is super afwisselend; van mooie stranden tot trekking in de jungle. Het eten is er heerlijk en de goede vervoersopties en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maken Thailand nog aantrekkelijker. 

Lees al onze blogs over Thailand met kinderen, geschreven na heel veel verschillende bezoeken.

sawadee thailand

# Japan 

Japan heeft nog steeds het imago van een unieke vakantiebestemming. Het is ons echter opgevallen dat we er ook steeds meer gezinnen over horen. Japan lijkt bereikbaarder geworden voor veel mensen. Dat klopt natuurlijk ook, want je kunt nu al tijdens de zomervakantie naar Japan vliegen met fijne luchtvaartmaatschappijen voor minder dan zeshonderd euro.

Ter plekke brengt het uitstekende treinnetwerk je van hoogtepunt naar hoogtepunt. De culturele activiteiten, zoals de vele tempels, zullen niet alle kinderen aanspreken. Je kunt deze echter prima afwisselen met de vele erg gave pretparken en wetenschapsmusea. Hoewel je bij Japan niet direct aan strand denkt zijn er ook wel degelijk goede stranden te vinden. 

Blogger Cindy bezocht afgelopen zomer Japan met haar kinderen.

# Indonesië 

Indonesië, en dan vooral Bali en Java, is net als Thailand een bestemming die altijd populair is geweest bij Nederlandse gezinnen. De aardbevingen van de afgelopen maanden veranderen daar denken wij weinig aan. Het is vooral Lombok dat zwaar getroffen werd. Op de andere eilanden is het business as usual.

Het weer in Indonesië was hartstikke fijn tijdens onze zomervakantie. Je hebt er mooie stranden, luxe villa’s voor een prikkie, heerlijk eten en aardige mensen. Dit is en blijft een ideale bestemming voor wie op een relaxte manier een verre reis wil maken met kinderen. 

Lees hier onze blogs over Indonesië met kinderen

Bali met kinderen vulkaan

Welke bestemmingen haalden dit lijstje (net) niet of zijn op hun retour?

Georgië staat dankzij “Wie is de Mol” opeens op de kaart. Het is ter plekke heel betaalbaar en je vliegt er goedkoop naar toe. Toch hebben we nog van weinig lezers gehoord dat ze ook daadwerkelijk op vakantie gaan naar Georgië met kinderen.

Sri Lanka is volgens velen in ons team echt super populair in 2019.  Ik heb daar een veto op gegeven. Het is absoluut een bestemming met veel buzz. En er zijn veel gezinnen die er heen willen, maar gaan ze dan ook echt? Als je niet aan de schoolvakanties vastzit misschien wel. Mijn inschatting is dat de extreem dure vluchten in de zomervakantie gezinnen met kinderen echt gaan afschrikken. 

Panama wordt ook al een paar jaar lang steeds populairder bij gezinnen. Panama heeft super mooie stranden en je kunt er heel goed duiken en snorkelen. Samen met Mexico is ’t het modernste land van Centraal-Amerika.  Dit jaar gaan maar liefst twee van onze bloggers erheen. Het heeft alleen niet die magische klank die bijvoorbeeld Colombia wel heeft, en daardoor staat het net niet in onze top vijf. 

Ik verwacht ook veel van landen zoals Egypte, Tunesië en Jordanië. Die hebben echt wel een dip gehad maar nu ze al een tijd niet meer negatief in het nieuws zijn durven ook steeds meer gezinnen er weer naartoe te gaan.

Helaas kan ik niet hetzelfde zeggen voor Nicaragua. Dat was toch wel hét alternatief voor gezinnen die Costa Rica te duur en te gemaakt vonden. Zo jammer om een heerlijk land zo weg te zien glijden. 

Wat is volgens jou dé opkomende bestemming van 2019? Waar gaan jullie zelf heen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top