Relaxen met bloedzuigers..

5

Na onze vermoeiende trekking hebben we het er voor het eerst sinds de start van onze wereldreis in Pokhara lekker van genomen. We hebben ons 5 dagen lang vooral bezig gehouden met warm douchen, boekjes lezen in de tuin en bedenken waar we eens zouden gaan eten. (Steak!!) Voor de afwisseling zijn we nog ff omhoog gelopen naar de World Peace Pagoda en heeft Marcel de bat cave (vleermuizen)  bezocht en mij geroeid op het meer.

Een busrit van 6 uur bracht ons weer terug naar Kathmandu waar het opeens geen gekkenhuis meer was. Reden: Dashain het belangrijkste festival hier. (zeg maar kerstmis) waarvoor (bijna) iedereen naar zijn/haar dorpje gaat. Een van de gewoontes is om een geitje te slachten per huis en om je auto met bloed te beschilderen dat zou helpen tegen ongelukken.

3 dagen later na een boel tempels en laatste gezellige avond met onze Australische trekking Buddy’s in een mexican cocktail bar hebben we Kathmandu verlaten.

Weer een busrit van en uurtje of 6 bracht ons in Chitwan National Park. Hier kan je verschillende dieren zien zoals neushoorns en tijgers. Wij hebben een dag door het park gelopen, vanwege de vele mensen stelde ons gids voor om een alternatieve route te nemen. Deze route kon je geen pad meer noemen maar meer een worsteling om ons door 3 meter hoog gras te duwen. Hier ontdekte ik ook mijn totaal doorweekte T-shirt met een bloedvlek zo groot als mijn handpalm. Een bloedzuiger. Dit zijn echt de meest gore beesten ooit. Ze zuigen zich vol en stoppen wat in je bloed zodat het maar blijft stromen. Helaas was er geen ontsnappen aan. Met een uitslag van 4 tikva – 2 marcel. Deze beproeving bracht ons wel naar een rustiger stuk park waar we diverse herten, wilde zwijnen en apen hebben gezien.
We hoorden zelfs een Zloty beer growlen, ergens in het hoge gras. 

Het was een van de drie dieren die we niet mochten benaderen: de tijger, de neushoorn en de beer waren off limits. Het ding weegt bijna 150 kg, maar we liepen toch iets terug. Onze gids klom in een boom en zag ze. Hij nodigde ons ook uit en Marcel klom in de boom, die bezaaid was met mieren. Aan alle kanten beten ze, maar om een beer te zien… Uiteindelijk was hij een keer of 20 gebeten en de beer was ook weg… Maar spannend dat het was.

Vandaag zijn we nog een uurtje op een olifant het park in geweest. Maar helaas deze keer de neushoorn ook gemist. Tot slot zijn we nog gaan zwemmen met olifanten. We hadden dit al eerder gedaan in Thailand maar het blijft ontzettend leuk om op de blote rug van een olifant te klimmen en die je er af laten gooien of nat spuiten met zijn slurf.

Het praten met andere toeristen is ook interessant. Zo houden ze in Canada en het Verenigd Koninkrijk elke 5 jaar een census, waarbij ze iedereen een envelopje sturen met daarin vragen als religie, beroep, inkomen etc. De reden is dat ze deze data dan kunnen gebruiken voor planning en budgettering alsmede het opsporen van illegalen (die alleen geen enveloppe krijgen…). Toen we uitlegden dat je dat gewoon uit de computer (database vergelijking) kon halen waren ze het er absoluut niet mee eens. Ach ja, weggegooid geld is ook geld.
Dan cricket. Ook zoiets. Het is gewoon een spelletje zonder veel tactiek. Honkbal is veel tactischer. Nee, zeiden de Commonwealth bewoners, cricket zit vol tactiek. De man achter de stumps (de drie paaltjes) kan bijvoorbeeld iemand uitmaken door te vangen, een paaltje om te duwen of de paaltjes omstoten met de bal. Toen ik uitlegde dat de catcher in honkbal naar het 1e, 2e, 3e honk of de korte stop kan gooien was ze nog niet overtuigd. Een Engelsman werd erbij geroepen en hij vroeg: “Let’s get this straight, the Netherlands have a cricket team, but they stink! So we know best.” Onze reactie was: “Did a Dutch coach deny England the European Championships by winning from England with Russia, or am I mistaking?” Ik heb niks meer van hem gehoord.

Morgen wacht ons een busrit van een uurtje of 14 waarna we hopen in Varanasi in India aan te komen.

Tot slot nog wat bijzonder weetjes over Nepal.

– Nepalese moppen zijn hilarisch (als je het snapt horen we het graag) Nepali rollen over de grond van deze 2: Eating, getting nothing, wearing leather cap. of Monkey over talent, balls damaged.
– Honden blaffen hier niet en slapen heel veel!
– Nepali flat = 100 meter omhoog, 100 meter omlaag.
– Echte Nepalese mannen dansen vanuit hun heupen en maken ondertussen sierlijke handgebaartjes.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

5 reacties

 1. Sander & Nicole on

  Hoi Marcel & Tikva,

  Wat een verrassing om jullie bericht op onze website te vinden! Maar wel leuk natuurlijk.
  Wij vonden het vanochtend ook heel gezellig en wensen jullie nog veel plezier in Rajastan en met de rest van jullie reis!

  Groetjes,
  Sander & Nicole

 2. Anonymous on

  Hoi Marcel en Tikva,

  We hebben vanavond de laatste verhalen van jullie reis gelezen. Het klinkt allemaal heel onwezelijk voor ons hier vanuit ons “saaie” Veldhoven. Maar zo maak je wel gebruik van alle mogelijkheden en vormen van het openbaar vervoer. En natuurlijk maken jullie kennis met de vele soorten dieren in verschillende groottes (van mieren tot olifanten en alles daar tussenin).
  We blijven jullie met veel interesse volgen.
  Henk en Gerri.

 3. He Tikva en Marcel,

  Ik was ff op bezoek bij mijn mutti en zag jullie website. Uiteraard even gekeken en verhalen gelezen. Ziet er super uit allemaal, wat een avontuur.

  Anyway veel plezier nog en geniet ervan.

  Groet,

  Joep T.

 4. Anonymous on

  Hey Tikva en Marcel,

  Even een berichtje uit werkend drukdrukdruk nederland. Had eindelijk weer eens even tijd gevonden om jullie avonturen te lezen.

  Bloedzuigers heerlijk!! Had die krengen in Thailand ook op me zitten BAH.

  Eeen beer gezien super! Daarvoor wou ik me zeker wel laten bijten door mieren wat een ervaring gaaf!

  Veel plezier verder enuhh jullie missen hier NIKS!!

  Groeten,

  Tim en Annabel

 5. Dag M en T,

  Leuk weer eens een bericht van jullie te lezen met wat ervaringen.

  We hebben wel wat contact via de gewone mail en de telefoon als we bereikbaar zijn. Even wat moeilijk.

  Ik vind dit verslag wel wat beter in mijn eigen straatje passen. De tocht door de bergen was mij wat te avontuurlijk. Maar jullie hebben het goed gedaan en kunt er vele verhalen over vertellen.
  En bloedzuigers zijn inderdaad vervelende beestjes. Kun je beter naar de bloedbank gaan.

  Het blijft dus mooi om jullie verhalen te lezen. Veel succes verder en

  de groeten van Karel.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.