Resultaten Enquête GezinOpReis 2020

0

Super bedankt allemaal voor het meedoen aan mijn enquête. In totaal deden meer dan 300 lezers mee. De winnaars van het babypakket (Jolanda) en kinderpakket (Jud) zijn inmiddels geïnformeerd.

In dit blog deel ik een aantal leuke weetjes uit de enquête. Ook vertel ik je wat ik ga doen met de resultaten. Zo plande ik onze eigen meivakantie op basis van het meest gegeven verzoek bij de vraag “waar moeten wij in 2020 over schrijven”.

Wat leuke weetjes

93% is vrouw

Echt fijn dat zoveel mensen te tijd genomen hebben de enquête in te vullen. Superfijn! Grappig, daarvan was 93% vrouw (over de hele site is dat 75%). Het gemiddelde cijfer dat we van jullie kregen was een 8,1. Wow! 75% heeft wel eens een bestemming bezocht of is dat van plan nadat ze erover gelezen hebben op GezinOpReis.nl

Ljubljana met kids

Hoe vaak gaat de gemiddelde lezer op reis?

De meeste lezers van de site gaan 2x per jaar een week of langer weg en daarnaast nog 2 a 3x per jaar een (lang) weekend weg. Dat is een stuk meer dan het gemiddelde Nederlandse gezin. Er is ook een kleine groep reisfanaten, 11% gaat vier keer of vaker per jaar een week weg en 8% gaat 5x of vaker een (lang) weekendje weg.

planten und bomen hamburg

Populairste vakantiebestemmingen van 2019

Jullie belangrijkste vakantiebestemmingen van 2019? Een diverse lijst met 66 verschillende landen. In de lijst bijzondere landen zoals Kirgizië, Nicaragua, Suriname, Nepal en Ecuador. De vaakst genoemde landen zijn dan wel echt zo als ik hem van te voren bedacht zou hebben. Met de Europese toppers Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Griekenland. Toch ook nog best een groep die voor de belangrijkste vakantie van het jaar in Nederland of België is gebleven. Van de verre bestemmingen worden Amerika, Thailand, Indonesië (en dan vooral Bali), Sri Lanka en Zuid-Afrika het meest genoemd.

Zuid-afrika panoramaroute

Eerlijk, herkenbaar, praktisch en afwisselend

Wat jullie fijn vinden aan de site? Eerlijk, herkenbaar, praktisch, afwisselend en dat we er echt zelf geweest zijn. Met die antwoorden maken jullie mij superblij. Ik zie mijn blog juist als een plek om praktische informatie op te doen. Waar niet alles altijd geweldig hoeft te zijn maar waar je juist een eerlijk beeld krijgt zodat je zelf kunt bepalen of het voor jullie gezin boeiend is. Fijn dat dit gewaardeerd wordt.

Dat is namelijk echt niet overal het geval. Mijn praktische stijl valt niet bij alle marketeers van bestemmingen in de smaak. Die zien liever dromerige instafoto’s (vaak met een heavy filter of whitewash) en worden enthousiast van storytelling.

Miami met kinderen wynwood walls

Wat kan beter?

Ik vroeg jullie ook wat jullie anders zouden willen zien. Het meest gegeven antwoord was “Niets’ 🙂 Verder werd een aantal keer genoemd meer over reizen met oudere kinderen en grotere gezinnen.

Aan beide wordt gewerkt. Nu de kinderen van de de bloggers die al langer voor de site schrijven ouder worden, merken we ook dat behoeften veranderen. Aan de andere kant ben ik ook heel blij met onze nieuwe bloggers die juist nog wel baby’s en peuters hebben. Ik hoop over een paar jaar een meer complete site te hebben van baby tot puber.

Porto Timoni

Er waren een handjevol opmerkingen over de navigatie en uitstraling van de website. Ik had daar zelf eigenlijk meer opmerkingen over verwacht, dus dit viel mij mee. Ik besef dat mijn site uit 2014 niet meer helemaal de modernste uitstraling heeft. Ik hik al een tijdje tegen een make-over aan. Vooral het geld en de tijd die het kost. Maar inmiddels heb ik een afspraak staan om in september aan te pakken. Ik kies er bewust voor om het pas dan te doen omdat er dan altijd minder bezoekers op de site zijn en ik wel verwacht dat deze een of meerdere dagen niet bereikbaar zal zijn. Bovendien heb ik er dan ook meer tijd voor.

cala saldete

Waar schrijven we over in 2020?

Ik vroeg jullie ook waar we in 2020 over moesten schrijven. Daar werden natuurlijk heel veel landen genoemd en het ging echt alle kanten uit van Denemarken, Duitsland, België tot Japan, Madagaskar en Irak. Degene die Irak noemde heeft denk ik pech want ik zie niemand van ons team daar snel heen gaan… Maar met Duitsland en België heb je geluk en verder staan in ieder geval USA, Thailand en meer Sri Lanka op de planning.

Verder kwamen bepaalde thema’s regelmatig terug, zoals reizen met de trein (ken je ons interrail blog al) en auto rondreizen bijvoorbeeld door de Balkan (zie ons route blog over de Balkan). Meer duurzame reizen. Dit gaan we zeker meenemen, net als een aantal andere topics die voorbij kwamen.

Bratislava

Ik plande mijn meivakantie op basis van jullie tips

Jullie verzoeken om meer duurzame reizen, meer treinreizen, onbekende bestemmingen en meerdere Europese landen ineen was de inspiratie voor mijn meivakantieroute.

Helaas hebben we dit jaar geen twee weken maar slechts anderhalf. Marcel kan ook niet mee en mevrouwtje heeft aangegeven minder weg te willen dus ook graag een paar dagen thuis. Ik heb zoveel verschillende plannen gehad. Ik had ook een tijdje samenwerkingen staan voor die periode maar die zijn uiteindelijk doorgeschoven naar de zomervakantie, of pasten beter bij een van mijn bloggers met oudere kinderen.

Praag met kinderen karl zeman

Meestal vliegen we in de meivakantie lekker naar Zuid-Europa waar de zomer al is begonnen. Nu eind januari een goedkoop ticket vinden voor in de meivakantie is echt niet te doen. Niet voor niks schrijf ik altijd boek je tickets op tijd.

De trein is zeker een goede optie maar als je slechts een (ruime) week hebt, kom je daar ook niet ver mee. Maar wat als ik nu beide doe? Net als onze interrail reis waar we vlogen naar Sicilië en terug gingen met de trein? Laat ik eerlijk zijn: als je echt duurzaam wil reizen vlieg je helemaal niet meer maar zover wil ik niet gaan. Minderen en compenseren is in mijn ogen ook een stap in de goede richting.

Wat gaan we doen? (Berlijn) – Dresden – (Praag) – Brno – Bratislava

Vanaf waar wij wonen zijn we met de trein (met een overstap) in 7:22 in Dresden. Daarna nemen we de Flixbus naar Brno, 5 uur ook met een overstap en dan nog 2 uur met de Flixbus naar Bratislava.

Reichstag berlijn bezoeken

Berlijn en Praag staan tussen haakjes omdat ik daar nu geen tijd ga doorbrengen maar alleen overstappen. Beide steden hebben we recent al uitgebreid bezocht en beschreven. Lees ook mijn blogs over Praag met kinderen en Berlijn met kinderen.

Ook Bratislava is niet nieuw voor mij. Ik was er ooit in 2007 en toen kon de stad absoluut niet op tegen Boedapest dat ik in dezelfde reis bezocht. Ik ben heel benieuwd naar de stad nu, op basis van online informatie lijkt er veel meer te doen en te zien. Dresden en Brno zijn wel nieuw en over beide steden is online ook weinig te vinden terwijl ze toch echt diverse kindvriendelijk attracties hebben. Ik ben heel benieuwd!

Bratislava

Waarom we niet over kamperen schrijven (maar wel over campervakanties)

Ook kamperen en kleine campings werd regelmatig genoemd. Ik kan niet overal verstand van hebben en toen ik de site begon heb ik heel bewust besloten niet over kamperen te schrijven. Juist omdat er ook zoveel kampeerspecialisten zijn.

Ook in mijn team zitten geen echte kampeerders. Dus voor die kleine campings verwijs ik je graag door naar het blog Kidseropuit.

De grens tussen camping en vakantiepark schuift wel steeds meer op en tegenwoordig zijn er steeds meer campings waar je ook zonder eigen tent terecht kan. Ook over camperreizen schrijven we af en toe, zoals deze tips voor een campervakantie met baby of de tips van Leonie voor een campervakantie in de USA. Wat ik wil gaan doen is zorgen dat die tips allemaal op een pagina komen te staan, plus meer routes zodat deze informatie makkelijker terug te vinden is. Heb je zelf ervaring met een campervakantie (of een andere soort reis die volgens jou op GezinOpReis hoort) en lijkt het je leuk hier wat over te vertellen? Stuur een mailtje naar gezinopreis@gmail.com

camperreis amerika met kinderen

Nogmaals hartelijk bedankt voor het meedoen. Heb je niet mee gedaan maar wil je alsnog je mening laten horen? Vul dan hier de enquête in.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.