Home / Voorbereiding / Producten / Reisgidsen / Review Draw your Map, reis-doe-boek voor kids en ouders

Review Draw your Map, reis-doe-boek voor kids en ouders

Ga je met je gezin een stedentrip maken en wil je wat leren over de te bezoeken stad en ook nog eens actief bezig zijn? Dan is Draw your Map een uitkomst voor het hele gezin. Draw your Map is een reis-doe-boek voor kinderen en voor ouders.

“Wist je bijvoorbeeld al dat de Eiffeltoren net zo hoog is als 88 olifanten op elkaar gestapeld? Of dat de London Eye 135 meter hoog is en 32 bakjes heeft waar je in kunt zitten?”

draw your map review

Draw your Map

Met Draw your Map kom je heel veel te weten over de stad die je gaat bezoeken. Je leert veel nieuwe dingen over de stad en bezienswaardigheden die je anders waarschijnlijk nooit te weten zou zijn gekomen.

Voor de kinderen is het boekje ook nog eens heel educatief want na het bezoeken van de stad hebben ze vele leuke verhalen om op school en tegen hun vriendjes te vertellen.

Grande Galerie de l’Evalution

Wij hebben Draw your Map meegenomen tijdens een stedentrip naar London en Parijs. Ondanks dat onze kinderen 5 jaar in leeftijd verschillen hebben ze ieder op hun eigen manier informatie gehaald uit het boekje. Onze jongste zoon van 5 jaar heeft het er alleen maar over dat de Eiffeltoren net zo groot is als 88 olifanten op elkaar gestapeld, dat stukje heeft indruk gemaakt.

Hij had voldoende aan de leuke plaatjes in het boek en herkende ook die Eiffeltoren vanuit het boekje. Terwijl mijn oudste zoon van 11 veel geleerd heeft over de bekende gebouwen en de geschiedenis in Parijs en Londen maar dan met feitelijke gegevens.

draw your map

Draw your Map is in 6 verschillende varianten verkrijgbaar. Namelijk voor Rotterdam, Amsterdam (NL & ENG), London, Parijs, Barcelona en Rome. Het boekje is licht van gewicht en is daardoor makkelijk mee te nemen als je op pad gaat.

Het boekje Draw You Map bestaat uit ongeveer 60 pagina’s die op een leuke speelse wijze vormgegeven zijn. In het boekje staan leuke opdrachten om uit te voeren, een landkaart om te tekenen en heel veel afbeeldingen en tekst over de belangrijkste bezienswaardigheden per stad met leuke tips erbij. Voor de kinderen is het boekje tevens een leuke herinnering voor het bezoek aan de stad omdat ze het boekje door middel van doe opdrachten zelf aanvullen. Op deze manier maak je het voor kinderen ook interessant om een stad te bezoeken. Ze kunnen zich bezig houden met hun reis-doe-boek en de wereld om zich heen zelf ontdekken.

draw your map

Draw your Map is geschikt voor het hele gezin en voor kinderen van alle leeftijden. Wil je de kinderen het boekje zelfstandig laten doorlopen dan is het raadzaam om te wachten tot dat ze goed kunnen lezen. Mochten de kinderen wat ouder zijn en kunnen ze goed Engels dan is de Draw your Map Amsterdam zelfs in het Engels verkrijgbaar.

Als laatste heb ik aan mijn kinderen gevraagd wat ze van de boekjes vonden. Dit zijn hun reacties “Leuk, leuk, krijg ik er nog één (5 jaar)” en “Heel leuk en leerzaam, ik weet nu veel over de steden wat ik anders nooit te weten was gekomen, ik heb veel geleerd over de beroemde gebouwen en er stonden veel leuke tips in. Ik zou willen dat er van iedere stad zo’n boekje was (11 jaar)”

Deze leuke boekjes zijn te bestellen hier via bol vanaf 12,99 dus ook leuk om cadeau te doen.

Lees meer reviews van de andere kinderreisgidsen die wij getest hebben:

Over de auteur

5 gedachten over “Review Draw your Map, reis-doe-boek voor kids en ouders”

 1. Draw your map in het Engels over London zou ik graag voor mijn zoon van 8 willen winnen.Hij krijgt meertalig onderwijs en leert dus al Engels vanaf groep 1. We zijn al een paar keer naar Manchester geweest om familie te bezoeken maar London staat op de lijst van steden die hij graag wil bezoeken .Hopelijk gaan wij er dit jaar nog heen .en Dan zou het top zijn als we een draw your map op Zak hebben.

 2. Ons zoontje van bijna 8 wil altijd alles weten en mijn dochtertjes zijn gek op boekjes ‘lezen’.
  Ze willen heel graag een keer met het vliegtuig op vakantie en ik denk dat Londen een ideale plek is voor een hele korte stedentrip.
  Voor onze nieuwsgierige kindjes zou ik graag draw your map London winnen.

 3. We bezochten Barcelona met onze 3 kinderen (4-6-8 jaar) en dankzij het draw Your map boekje hebben ze deze reis heel bewust en actief meegemaakt. Fier dat ze ons ook eens een weetje over Barcelona konden vertellen. Het boekje werd steeds meegenomen in hun eigen rugzakje en overal waar ze maar konden werd het bovengehaald. (ideaal op momenten waar ze moesten wachten zoals op restaurant of in de luchthaven ? )Achteraf hebben ze ook een mooie herinnering aan de reis.
  In juni plannen we een 3-daagse uitstap naar Amsterdam. Laat het draw Your mapboekje Amsterdam dus maar deze richting uitkomen!

 4. Sharon de Ridder

  Ik maak graag kans op de Citymap Rotterdam; mijn broer woont in het buitenland maar komt oorspronkelijk uit Rotterdan. Ik zou deze graag aan zijn kindje geven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top