Home / Voorbereiding / Producten / Review: Ikke op Bali

Review: Ikke op Bali

Op zoek naar de leukste reisgids voor kinderen? In onze producttest rubriek bespreken we elke maand een kinderreisgids of een serie kinderreisgidsen, deze keer de Ikke op Bali uit de “Ikke op reis” serie.

SONY DSC

Ikke op reis

De Ikke op reis serie is een Nederlandse kinderboekenserie speciaal voor peuters en kleuters. Ikke is een meisje dat samen met haar knuffel verre landen ontdekt. In de boekjes zit nauwelijks tekst maar dat hoeft ook niet: de illustraties zijn geweldig en spreken voor zich. Het zijn echt de plaatjes waarmee je jouw kindje vast kennis kunt laten maken met een toekomstige bestemming. Er zijn op dit moment vier versies van de boekjes: Ikke gaat Vliegen, Ikke in Thailand, Ikke in Australië en de nieuwste toevoeging aan de serie heet Ikke op Bali.

SONY DSC
ikke01

Onze dochter heeft precies de perfecte leeftijd voor deze boekjes dus ik kon haar mooi inzetten bij de producttest. Het boekje valt echt in de smaak. “Vogel”, “Aap”, “Vis” (ze bedoelt “Dolfijn”) alle dieren worden aangewezen en daarna beginnen we weer opnieuw.

De boekjes zijn wel een beetje aan de dunne kant, maar dat is ook het enige nadeel dat ik kan vinden. De schrijver is duidelijk op het Indonesische Bali geweest en kleine en grote gebeurtenissen zijn herkenbaar weergegeven. Van een dolfijnensafari tot aan de de kleurrijke bloemen en vruchten van het eiland. Er staan veel verschillende plaatjes op een pagina dus er is telkens weer iets dat de aandacht trekt.

SONY DSC

Wij en vooral onze dochter vinden Ikke op Bali een erg leuk boekje. Het is bovendien een van de weinige reisgidsen voor Nederlandse peuters en kleuters. Koop hier ikke gaat naar bali of een van de andere boeken uit de serie zoals ikke gaat vliegen.

Lees ook de reviews van de andere kinderreisgidsen die wij getest hebben:

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top