Home / Voorbereiding / Producten / Review: Kidskompas Amsterdam
kidskompas review

Review: Kidskompas Amsterdam

Op zoek naar de leukste reisgids voor kinderen? In onze producttestrubriek bespreken we elke maand een kinderreisgids of een serie van kinderreisgidsen, deze keer de Kidskompas Amsterdam, “de leukste reisgids voor kinderen en hun ouders”.

kidskompas

Review: Kidskompas Amsterdam

De Kidskompas gids is een handig naslagwerk voor wie een dagje, een weekend of een maand Amsterdam met kinderen gaat bezoeken. Waar we in onze rubriek met kinderreisgidsen al diverse Nederlandstalige reisgidsen van internationale uitgevers testen is Kidskompas een Nederlands product. Dat merk je direct. De opbouw, een vleugje Nederlandse humor en het taalgebruik maakt het een hele toegankelijke gids.

Als tiener was Amsterdam hot, maar als volwassenen associeerde ik het vooral met ziekenhuizen. Ik kwam er liever niet dan wel. Maar sinds ik voor ons blog diverse keren in de stad moest zijn komt de positieve associatie weer terug. Toch is onze dochter pas 1 keer in Amsterdam geweest. Eigenlijk zijn we dus de ideale doelgroep want voor ons gezin is er nog genoeg te ontdekken in de Nederlandse hoofdstad.

amsterdam
amsterdam

De gids heeft bijna 160 pagina’s en zit dus boordevol informatie. Toch is hij door het gebruikte formaat en papier nog steeds klein en licht genoeg om in een handtasje mee te nemen.

Het boekje begint met een introductie met informatie over onder andere vervoer in Amsterdam, kortingspassen en evenementen. Daarna een stukje geschiedenis en vervolgens worden er per wijk attracties beschreven. Erg makkelijk wanneer je in Amsterdam loopt en wil weten wat er nog meer in de buurt is. Het is weliswaar iets minder handig als je nog helemaal geen idee hebt. De Kidscompas Amsterdam sluit af met een hoofdstuk “actief en sportief”.

Het taalgebruik is zo dat ook kinderen dit zelf kunnen lezen. Bijvoorbeeld “Beroemde inwoners die in de Jordaan zijn geboren zijn de zangers Rene Froger en Koos Alberts, schilder Rembrandt van Rijn en ook Jan Klaassen en Katrijn woonden hier in de 17e eeuw, je kent ze misschien wel van het poppenspel.”

kidskompas

Kunnen je kinderen net als onze dochter nog niet lezen, dan heeft de gids toch een pluspunt boven de vele websites met tips over Amsterdam met kinderen. Er zit namelijke een enorme afwisseling in de plekken die vermeld worden. Zeker niet alleen de bekende plekken maar ook speeltuinen, kinderboerderijen en dergelijke. Zo lijkt het ons wel wat om op een zonnige dag een ochtend museumbezoek te combineren met een middag in het Cutuurpark Westergasfabriek waar er een spartelvijver en kinderboerderij is. Lunchen kan dan in Café Amsterdam waar een speciale kindermenukaart is.

Bij elke attractie staat niet alleen het adres vermeld maar ook de openingstijden en kosten, lekker makkelijk. Een logo-tje geeft aan waarover je gaat lezen. Naast de bezienswaardigheden staan er namelijk ook diverse restaurants, speelgoedwinkels en ijssalons vermeld in het boekje.

Kopen

Kidskompas Amsterdam maar ook de andere edities Barcelona, Londen en Parijs kan je eenvoudig aanschaffen via de website: kidskompas. Hier kan je ook meer informatie vinden over de verschillende gidsen. Of koop makkelijk hier online. De Kidskompasgidsen zijn ook verkrijgbaar bij boekhandels en online winkels.

Lees ook de reviews van de andere kinderreisgidsen die wij getest hebben:

Over de auteur

18 gedachten over “Review: Kidskompas Amsterdam”

 1. Met een museumjaarkaart kun je het Rijksmuseum zo doen, dat het leuk is voor kinderen. Je blijft namelijk maar drie kwartier tot een uur en loopt langs de mooiste, grootste doeken.
  Toen we naar buiten gingen, vroegen de kinderen (3 en 6) of we wel nog een keer terug kwamen.

  Nb: voor kinderen is het museum gratis, dus MJK voor volwassenen.

 2. bodyworlds, tentoonstelling aan het Damrak met geprepareerde lijken. Vonden onze kids geweldig, vooral het datmstelsel was een hit…

 3. Mieke oosterwijk

  Bootje varen door de Amsterdamse grachten, kindjes met zwemvest om uiteraard!! Natuurlijk een heel avontuur voor de kids!

 4. -Voor de iets oudere kinderen: Anne Frank huis. Blijft indrukwekkend.
  -Combinatie scheepvaartmuseum / pannenkoekboot lijkt me leuk om te doen.
  -Behalve het muizenhuis, heb je ook een fantastisch uitzicht over de stad vanuit de bibliotheek. Zeker een aanrader (vlak bij CS).
  -Het rijksmuseum heeft hele leuke rondleidingen/workshops voor (iets oudere) kinderen en hun families.

 5. Behalve de Artis, hebben onze kinderen Amsterdam nog niet gezien. Dat theater hierboven klinkt helemaal geweldig. Ook het Vondelpark is gewoon leuk. Wandelen door de Jordaan. En het muizenhuis, lees ik net, is het echte muizenhuis van de boeken van Karina Schaapman. Wow! In de openbare bieb. Daar zou ik zeker met Noor heen gaan, want die is DOL op Sam en Julia. En dan wat op culinaire ontdekkingstocht bij de Hallen. Misschien nog een filmpje daar. Eh…..gelukkig woon in redelijk dicht bij en hoeft het niet in een dag… Een rondvaart hebben ze trouwens ook nog nooit gedaan. Kermis in het Westerpark, ook leuk. Op het hele Westergasfabriek terrein zijn leuke dingen te doen.

  Oh, ik wil het boek je winnen!

 6. Nemo is echt ontzettend leuk om met kinderen heen te gaan, een leuk en leerzaam museum waar je ook met vanalles kunt spelen en overal aan mag zitten!

 7. Een dagje met de trein naar Schiphol viel erg in de smaak bij onze kinderen, maar Amsterdam zelf hebben ze nog niet echt gezien. Zou leuk zijn, we kregen het muizenhuis als tip en dat willen we graag gaan zien, maar verder hebben we niet echt ideeen en een gids zou dus handig zijn!

 8. Sanne Stoppelenburg

  Favoriet bij ons is het kindertheater de Toverknol. Intiem theatertje met de leukste voorstellingen voor de allerkleinsten. Verkleden, lekker glaasje limonade en een speculaasje… En dan gaan de gordijnen open.

 9. fam van der wolf

  Wij zijn totaal obekenden wat amsterdam aangaat, dus wat het leukste uitje is, moeten wij ook nog ontdekken…
  Dan zou een gidsje wel van pas komen!

 10. Saskia | KidsErOpUit

  Die willen we wel winnen :-). Na twee weekendjes Rotterdam is eigenlijk Amsterdam nu aan de beurt. We hebben al 2x een rondvaart gedaan en zijn naar Nemo geweest. Ik hoor goede verhalen over het Van Gogh museum, daar wil ik wel een keer heen met de kids.

 11. mauriceenyvette

  Superleuk! Ik heb nog steeds een weekje Amsterdam op mijn wishlist staan 🙂 Een superleuk uitje lijkt me het Kinderkookkafe bij het Vondelpark. Hoewel onze dochter (3) er nu denk ik nog iets te jong voor is:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top