Home / Voorbereiding / Producten / Review: Kidsproof Amsterdam
kidsproof amsterdam

Review: Kidsproof Amsterdam

Op zoek naar de leukste reisgids voor kinderen? Of naar een reisgids die tips geeft voor gezinsvriendelijke activiteiten. In onze producttest rubriek bespreken we elke maand een reisgids, deze keer Kidsproof Amsterdam uit de “Kidsproof”-serie.

Review Kidsproof Amsterdam

Kidsproof Amsterdam is een reisgids geschreven voor ouders die met kinderen een dagje of weekendje naar Amsterdam willen. De twee journalisten die de gids hebben geschreven zijn zelf mama’s en wonen in Amsterdam.

In het voorwoord vermelden ze:

Ons idee is dat als je eenmaal kinderen hebt , je nog steeds je vrije tijd of vakantie kunt vieren op een manier zoal je vroeger deed. Maar nu samen met je kinderen.

Amen

Eén van de eerste dingen die me opvalt aan de gids is het veelvuldig gebruik van paginagrote foto’s. Persoonlijk vind ik dat erg prettig, want je hebt direct een gevoel bij een bezienswaardigheid. Aan het begin van de gids komen gezinsvriendelijke bezienswaardigheden aan bod, van “duiven op de Dam” tot “het Vondelpark”.

kidsproof amsterdam
kidsproof amsterdam

In drie alineas wordt achtergrondinformatie gegeven en verteld waarom deze plek leuk is. Wel valt het me op dat de reisgids enigszins gedateerd is, zo wordt er bij het Rijksmuseum nog gesproken over de naderende heropening in 2013. In een apart kadertje wordt praktische informatie gegeven zoals kosten, openingstijden, welke tram je moet hebben en wat er nog meer leuk is in de buurt.

De gids heeft een goede afwisseling van bekende plekken en dingen die je waarschijnlijk alleen kent als je in Amsterdam woont. Denk bijvoorbeeld aan het Skatepark Amsterdam of bouwspeelplaats ’t Landje. Wat ook handig is dat er verspreid door het boek heen pagina’s zijn met een bepaald thema. Stel, je zoekt een “stadsboerderij” dan staan ze hier alle 7 bij elkaar en kan je direct kiezen welke het leukst lijkt.

amsterdam

In het hoofdstuk “Eten en drinken” worden diverse kindvriendelijke restaurants en eetcafe’s besproken. Verderop in het hoofdstuk “Hotels” komen vooral B&B’s aan bod, ideaal voor als je Amsterdam vanuit een lokaal perspectief wil leren kennen. Ik moet zeggen dat ik in dit geval niet blind zou varen op de Kidsproof gids want volgens mij zijn er in Amsterdam een stuk meer kindervriendelijke overnachtingsmogelijkheden dan de ongeveer 10 die hier worden genoemd.

Het laatste hoofdstuk heet “De stad uit” en we gaan ook echt de stad uit. Van fluistervaren in Monnickendam tot aan een wetlands-safari, er komen veel echt groene activiteiten aan bod.

 

kidsproof amsterdam

Kopen

Kidsproof is een uitgave van dezelfde aanbieder als de bekende 100% reisgidsen. Kidsproof Amsterdam maar ook de andere zoals edities zoals Kidsproof Dagje Uit en Kidsproof Zonvakanties kan je eenvoudig aanschaffen via de website: 100procentravel.

Bekijk hier direct de actuele prijs van Kidsproof Amsterdam

Lees ook de reviews van de andere kinderreisgidsen die wij getest hebben:

Over de auteur

4 gedachten over “Review: Kidsproof Amsterdam”

  1. Onze manier van vakantie vieren is inderdaad veranderd na de geboorte van onze zoon, dertien jaar geleden. Voorheen gingen we samen backpacken en in de tijd dat onze zoon nog een baby was gaven we de voorkeur aan een appartement. Toen hij een peuter was gingen we het liefste kamperen op een natuurkampeerterrein en de afgelopen jaren hebben we een huttentochten in de Alpen gemaakt. Waarschijnlijk moeten we dit jaar geloven aan een vakantie op een grote camping met zwembad en disco en over een paar jaar kunnen we weer backpacken. Wellicht wil onze zoon dan wel mee.

  2. Qua dingen doen en reizen is er niet veel veranderd nu we een dochtertje hebben van nu bijna 1,5 jaar. Alleen het tempo is wel iets anders. Laatst zijn we naar Rome gegaan. We konden meer zien en doen dan we verwacht hadden. Maar we maakten ook regelmatig stops in leuke parkjes zodat ze ook even lekker kon spelen en kruipen. Slapen deed ze overdag in de buggy of draagzak. Met dagjes weg gaan gaat dat precies zo. Niet heel veel veranderd. En wij vinden het eigenlijk ook heerlijk om soms wat meer rust pauzes te nemen omdat je dan eigenlijk ook veel meer ziet. 🙂

  3. De bestemmingen (dichterbij), de accommodaties (extra slaapkamer(s)), de programma’s (meer speeltuintjes), de ontmoetingen (veel makkelijker), tijdstip van restaurantbezoek (lunch ipv diner), tempo (langzamer), dingen die we zien (simpele dingen worden weer bijzonder). En wat hetzelfde is gebleven, elke dag moe maar voldaan vol prachtige nieuwe herinneringen naar bed (waar je dan vaker dan voorheen weer uit gehaald wordt haha). De kwaliteit van mijn vakanties vind ik hetzelfde gebleven en hoewel ik me in het begin echt wel beperkt voelde (of ik mezelf dat heb opgelegd, dat laat ik in het midden), vind ik nu dat we alles kunnen doen wat we willen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top