Home / Voorbereiding / Producten / Review: Wat & Hoe Kids – Duitsland

Review: Wat & Hoe Kids – Duitsland

Op zoek naar de leukste reisgids voor kinderen? In onze producttest rubriek bespreken we elke maand een kinderreisgids of een serie van kinderreisgidsen, deze keer de “Wat & Hoe kids”-serie van Kosmos uitgevers met hun Duitsland editie.

De Wat & Hoe kids gids Duitsland

De Wat & Hoe kids serie is een serie reisgidsen van Kosmos uitgevers. De gidsen zijn bedoeld voor kinderen tussen de 6-11 jaar oud. In de reisgids neemt het slimme rugzakje Jippie kinderen mee in wat er allemaal te doen is in Duitsland.

Het boek is ingedeeld in een aantal hoofdstukken. Zo begin je in “Reis je wijs” met een stukje achtergrond informatie over Duitsland.  Van de Romeinen in Duitsland tot bekende sprookjes zoals de rattenvanger van Hamelen. De gids heeft 128 pagina’s en er kan dus heel wat informatie in kwijt. Veel van die ruimte wordt gegeven aan spelletjes, sommige leuk, andere wat minder. Ik zie tenminste de meeste kinderen nog niet door het huis hollen om te zien hoeveel Duitse apparaten met “Siemens” of “Bosch” ze tegen komen.

Wat & Hoe Kids

Taalgids of reisgids?

Veel aandacht wordt er gegeven aan de Duitse taal. Er is zelf een heel hoofdstuk “Vrienden” waar je Duitse zinnen kunt leren zoals “Hast Du ein Freundebuch?”. Ook elders in de gids veel aandacht voor taal. Zo leer je niet alleen over het eten in Duitsland maar ook de namen van de gerechten. De Wat & Hoe Kids Duitsland gids is echt een combinatie van een taalgids en een reisgids.

Wat & Hoe Kids

Toeristische informatie

De toeristische informatie in de Wat & Hoe Kids Duitsland is vrij beperkt. Er is een hoofdstuk “Op Pad” waarin  kort wat wordt verteld over de verschillende regio’s. Er staan vooral veel weetjes in zoals dat Duitsland de oudste autosnelweg ter wereld heeft, wat vakwerkhuizen zijn en dat er 16 deelstaten zijn. Verder is er nog een hoofdstuk “De Vakantieplek”, waarin een opsomming wordt gegeven van dingen die er in elke deelstaat de doen zijn. Zo leest je zoon of dochter over Nedersaksen: “Bezoek in de regiohoofdstad Hannover, het Aquarium Sea Life of de dierentuin Erlebnis Zoo. Andere dierentuinen zijn te vinden in …”. Wat te doen in Berlijn met kinderen.

Wat ik jammer vind in deze gids is het gebrek aan foto’s. Hoewel de Wat & Hoe Kids gids heel kleurrijk is zitten er vooral cartoonachtige tekeningen in. De enkele foto die ik tegenkomt is van een gerecht en niet van een bezienswaardigheid.

Wat & Hoe Kids

Conclusie

De Wat & Hoe Kids Duitsland gids vind ik niet zo toegankelijk als sommige andere reisgidsen voor kinderen. Hoewel de uitgever aangeeft dat de gids geschikt is voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar zijn de taalsecties te moeilijk voor de meeste jongere kinderen.

Aan de andere kant is dit juist wel weer een ideaal boek als je een nieuwsgierige zoon of dochter hebt die graag van alles wil weten. Met dit boek is er genoeg te lezen en leren. Wanneer jouw kroost op vakantie altijd bezig is wat in de lokale taal te kunnen zeggen dan maak je je kinderen absoluut blij met een Wat & Hoe Kids gids. Bekijk hier de beschikbare Wat & Hoe kids gidsen en de actuele prijs.

Lees meer reviews van de andere kinderreisgidsen die wij getest hebben:

Over de auteur

2 gedachten over “Review: Wat & Hoe Kids – Duitsland”

  1. Saskia | KidsErOpUit

    We hebben inmiddels de Franse versie gereviewed en dochter van 7 was er helemaal weg van. Vooral de weetjes en het leren van de taal vielen in de smaak. Het stoorde haar niet dat er geen foto’s in staan.

    Grappig trouwens van het zoeken naar de Duitse apparaten, dat zie ik ze hier dus direct doen :-).

  2. Saskia | KidsErOpUit

    Dat is toevallig, heb net ook zo’n reisgids gekocht om te reviewen! Zal m’n 7-jarige dochter ook naar haar mening vragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top