Home / Inspiratie / Reisbloggen / 6 x Met je kinderen op actie en avontuur

6 x Met je kinderen op actie en avontuur

Op reis met je kinderen betekent vaak ook op zoek naar een goede balans. Jij als ouder wilt graag wat cultuur opsnuiven of rust vinden in de natuur, maar je kinderen vinden dat al snel wat saai. Zij willen wifi. En als dat er niet is,doe dan maar actie. Perfect is het dan om dit te combineren. Hieronder hebben de reizende ouders van Riksjafamily een top 6 voor je samengesteld, actie gegarandeerd!

#1 Raften door het regenwoud in Sri Lanka

Wetsuit en helm zijn verplicht tijdens het raften in Sri Lanka. Het mag dan wel warm zijn, maar het is wel zo handig wanneer je de wilde rivier gaat bedwingen. Je ervaren gids legt je kort uit hoe je moet zitten en hoe je het beste je peddel wel of niet in het water moet steken. Je leert hoe je vaart kunt maken of om rotsblokken heen moet varen. Eenmaal op het water gaat het er soms wild aan toe. Vermijden die stroomversnellingen of juist de boot om laten slaan? Want dat is extra spannend.

#2 Actie in de jungle van Mexico

Echte actie vind je in de jungle bij Villahermosa. Hier ga je namelijk ziplinen. Je slingert tussen de boomtoppen en sommige stukken zijn wel 100 meter lang. Hoogtevrees is hier dan ook niet zo handig. En alsof dat nog niet genoeg is, is het daarna tijd voor een commandoparcours. Je gaat abseilen bij een waterval en komt uiteindelijk onder de modder terug bij je junglelodge. ’s Avonds rooster je marshmallows in het kampvuur en ’s ochtends brullen de apen je wakker. Actie 2.0 dus.

#3 Surfin’ USA

San Diego, aan de westkust van Amerika, is surfers’ Paradise. Dé plek om zelf eens te proberen de golven te bedwingen. Het ziet er zo makkelijk uit, maar na wat theorie en droog oefenen op het strand, is het tijd om het zelf eens te proberen. We gingen flink wat keren kopje onder en wat is het dan stoer als je voor het eerst op je plank blijft staan en over de golven ‘rijdt’.

#4 Inca-Trail in Peru

Sneakers uit en bergschoenen aan voor het Inca-Trail. Tijd voor de tocht naar de iconische Macchu Picchu. Dragers gaan met je mee en ook een gids en een kok. Onderweg loop je door het tropisch regenwoud en wandel je langs dorpjes en verschillende kleine Inca-ruïnes. Je overnacht in tenten, zonder elektriciteit en warm water. Eenmaal boven? Het is magisch om ’s ochtends in alle vroegte bij de zonnepoort aan te komen, de mistflarden weg te zien trekken en de zonnestralen te zien op de mysterieuze Inca-stad Macchu Picchu. Kippenvel.

#5 Zadel op, Swaziland in

Helm op en húp, in het zadel. Vanaf de rug van een paard is het net wat makkelijker om klein wild te benaderen. En kun je dus mooiere en betere foto’s maken. Rode zandpaden, dor grasland en smalle beekjes – dat is je route. Onderweg zie je impala’s, zwijnen en zebra’s. In de beekjes en langs meren liggen nijlpaarden en krokodillen te soezen in de zon. En je zadelpijn? Die gaat weer over wanneer je eenmaal bij het zwembad ligt. Paardrijden in Swaziland is leuk.

#6 Slapen op het RachaPraba meer in Thailand

Je hutje voor vannacht ligt op een uur varen van de wal en is alleen bereikbaar met een bootje. Het is gemaakt van bamboe en erg eenvoudig. Je hebt eigenlijk alleen een matras op de vloer. Voor een douche duik je het meer in. En over vlonders loop je naar een eilandje, waar wc’s staan. Wel zo handig dus om je zaklamp bij de hand te houden, ’s nachts. Pak een van de kano’s die voor je huisje liggen om het meer te verkennen. Of vaar naar de overkant om te kijken of je de gillende gibbons kunt spotten. De kok woont daar permanent en weet met de meest eenvoudige ingrediënten fantastische maaltijden te bereiden. Volop genieten dus in je accommodatie op het RachaPraba meer.

Over de auteur

1 gedachte over “6 x Met je kinderen op actie en avontuur”

  1. Super leuke activiteiten, vooral het paardrijden in Swaziland zou ik graag eens willen doen! Lijkt mij geweldig om mijn grote hobby te combineren met het zien van de geweldige natuur en prachtige beesten, heel gaaf !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top