Home / Reisinformatie / Azie / Indonesie / Van rijstveld tot poederstrand: op vakantie naar Bali met kinderen

Van rijstveld tot poederstrand: op vakantie naar Bali met kinderen

Bali lijkt haast wel gemaakt voor een reis met je gezin. Het is er het hele jaar door lekker weer. Het is er betaalbaar, de bevolking is gastvrij en het eten smaakt goed. Jungle, tempels en strand zijn bovendien, zonder al te grote afstanden te reizen, gemakkelijk te combineren. Toegegeven, de vlucht is met 15 uur behoorlijk lang, maar als je er eenmaal bent waan je je met je gezin voor even in het paradijs. Tussen glooiende rijstvelden, versierde tempelhuisjes en de rustgevende klanken van gamelanmuziek. We geven je hieronder graag onze vier argumenten waarom je Bali zeker op moet nemen in je reis-bucketlist met kinderen.

#1 Het is ontwikkeld en avontuurlijk tegelijk

Bali is het meest ontwikkelde eiland van Indonesië, met een McDonalds en Starbucks in Kuta en vaak medewerkers in hotels en restaurants die wat woorden Engels spreken. Wel zo prettig, als je wilt vragen of je voor je kinderen een potje kunt opwarmen, of als de kroost écht even zin heeft in een portie bekende frietjes. Maar tegelijkertijd is het eiland ook avontuurlijk: van uitgestrekte groene rijstvelden tot vulkanen aan de horizon, buffels die het land omploegen en gekleurde visjes die door de zee schieten. Dat maakt reizen over Bali volgens ons nou juist zo leuk: dat je het avontuurlijke met het aangename kunt combineren.

Bali voor kids

#2 Balinezen zijn dol op kinderen

Je kids zouden er wel eens verlegen van kunnen worden, van alle aandacht die ze in Bali gaan krijgen. Kinderen zijn in de Balinese cultuur heel bijzonder en zo wordt er ook over jouw kroost gedacht. Een aai over de bol, een grote glimlach en de vraag of ze met je kleintje op de foto mogen… Het zal je vaker dan eens gebeuren. Als reizende mama’s hebben we gemerkt dat het reizen met een kind deuren opent richting de lokale bevolking: een gesprekje is snel gestart en door de interesse voor je kinderen maak je veel makkelijker contact met bijvoorbeeld Balinese vrouwen, die anders wat meer gesloten zijn.

Riskja bali

#3 Excursies met voor ieder wat wils

Zelf kleurrijke offermandjes maken in een watertempel, achterop de fiets door de rijstvelden of met een bootje op zoek naar dolfijnen: Bali heeft voor alle leeftijden leuke excursies in petto. Op deze manier maken de kids écht kennis met het Balinese leven. Wij vonden het een leuk idee onze kinderen een zakje te geven waarin ze op elke plek een souvenir konden meenemen: een mooie schelp van het strand, zelfverzamelde rijsthalmen uit de sawa’s en sleutelhanger van een dolfijn in kustplaats Lovina. Zo konden ze thuis met hun souvenirs hun belevenissen aan opa en oma vertellen.

Bali voor kids

#4 Hotels met palmentuin en zwembad

Op Bali hebben de meeste hotels een fijne tuin, meestal met palmen en kleurige bloemen. Ook kiezen we vaak voor een hotel met zwembad, wel zo lekker nadat je met je gezin een dag op stap bent geweest. We hebben alle plaatsen zelf bezocht en kiezen bewust voor kindvriendelijke hotels op de juiste plek. Als de allerkleinsten in de bungalow in bed liggen, kun je zelf op de veranda nog even genieten van de ondergaande zon met een koud drankje. Selamat datang, welkom op Bali!

Riskja bali

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van RiksjafamilyBali, onderdeel van Riksjafamily. Nieuwsgierig geworden naar Bali-reizen met kinderen? Reisorganisatie Riksjafamily biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen. De reisspecialisten kennen het land door en door en gaan zelf ook regelmatig met hun gezin op reis. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is. Lees ook onze andere blogs over Bali met kinderen en andere bestemmingen in Indonesië zoals Bintan.

2 reacties op “Van rijstveld tot poederstrand: op vakantie naar Bali met kinderen”

  1. Oh ja, ik ben gek op Bali. Ik kwam er al toen Kuta nog maar bestond uit 2 straten (Poppies Lane I en II) en heb het zien groeien tot wat het vandaag is. Inclusief bijna de bom aanslag meegemaakt. Ik zat 2 weken voor de aanslag nog in de Sari Club.

    Bizar, maar daardoor heb ik er wat mee. Ubud is één van mijn favo plekjes. Ik wilde er dit jaar heel graag met mijn zoontje (nu 17 maanden) naar toe. Lekker relaxed, omdat het daar zo makkelijk backpacken is en al helemaal met een dreumes. Maar ik kon geen geschikte vlucht vinden naar Den Pasar. Dus voor dit jaar is het Thailand geworden. Ook leuk natuurlijk. Dan komt Bali wel weer een volgende keer. Ik zal er altijd naar toe gaan 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top