Home / Reisinformatie / Afrika / Marokko / Marokko met kinderen: een ontdekkingsreis door de tijd

Marokko met kinderen: een ontdekkingsreis door de tijd

Dwaal door de medina, verken de Sahara op de rug van een kameel, ontdek kasbah’s en koningssteden, en trek met een ezel door de bergen. Dat en veel meer kan in Marokko. Je slaapt in kleine paleisjes, regelrecht uit de sprookjes van Duizend-en-een-nacht. Je reist met een huurauto. De afstanden zijn kort en zo kun je zelf bepalen waar en wanneer je stopt. De reismoeders van Riksjafamilymarokko hebben de zes highlights van Marokko op een rijtje gezet.

#1 Uren naar de sterren turen

Het is even wennen om je evenwicht te bewaren op de rug van een kameel. Maar het is wel dé manier om de woestijn te verkennen. Met een bedoeïenensjaal om je hoofd tegen de warmte, dwaal je door het zand en over de heuvels. Om je heen zie je oranje duinen en zand, zand en nog meer zand. Het hoogtepunt? Overnachten in een tentenkamp. Bij mooi weer sleep je je matras naar buiten en kun je uren naar de sterren turen.

kind-en-moeder-kameel-1

#2 Dwalen door de Dades-vallei

Groene valleien en smalle kloven, rode rotsen en wuivende palmen: dat is de Dades-vallei. Op korte afstand van Marrakech waan je je direct in een andere wereld. Je verkent de groene vallei het beste per voet, samen met een gids. Onderweg kom je herders tegen met hun kuddes, vrouwen die brandhout verzamelen en her en der verspreide huisjes. Spring over beekjes of waad er doorheen. Geen zin om te wandelen? Klim dan op de rug van een ezel – die weet ook de weg.

#3 Magisch Marrakech

Als een van de vier koningssteden vind je de magie echt in Marrakech. Je kijkt je ogen uit in de soukh: kleine winkeltjes met lokale producten, ezeltjes met een lading goederen op hun rug en mannen in lange jurken en vrouwen met vrolijk gekleurde hoofddoeken. Grote kans dat je verdwaalt, maar uiteindelijk kom je altijd uit op het centrale Djemaa-el-Fna plein met haar slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten, maar ook waterverkopers en muzikanten. Slapen? Dat doe je in een riad: een klein kleurrijk paleisje, vaak met een oase als binnentuin en een dakterras met uitzicht.

Wist je dat Marrakech met baby ook een erg relaxte stad is? Maud ontdekte het met haar dochter.

marrakech-kleurrijk-1

#4 Kasbah’s en kastelen

Oude kasteelsteden, besneeuwde bergtoppen aan de horizon en kinderen die hun geitjes over smalle paden naar de volgende vallei brengen: je stapt terug in de tijd. De ommuurde steden (kasbah’s) zijn nog opgebouwd uit leem en stro. Wandel langs de kleihuizen omhoog naar het hoogste punt en beklim de uitkijktorens.

#5 De medina van Fes

In Fes vind je de grootste medina van Marokko. Je struikelt over de oude ambachten, zoals stenenslijpers, kleine bakkerijen en houtbewerkers. En de kleurrijke leerlooierijen natuurlijk, in het hart van de medina. Stop een blaadje munt onder je neus en kijk hoe het leer bewerkt en gekleurd wordt. Niets leuker dan overnachten in een riad, het liefst in de medina. Zodat je ’s avonds nog door de straatjes kunt slenteren, kunt genieten van het lokale leven en een hapje kunt eten. Wat dacht je van een echte camelburger?

kamelen-woestijn-1

#6 Uitwaaien aan de kust

Lange zandstranden gecombineerd met een ommuurde medina, dat is Essaouria. In de haven liggen de blauwe vissersbootjes te dobberen op het water en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vele galerijtjes. Actie en avontuur vind je op het strand, waar wind- en kitesurfers door en over de golven vliegen. Ben je nog een amateur op dat gebied? Vliegers oplaten op het strand is minstens zo leuk. Lunchen? Dit kan in een van de vele strandclubs. Of haal een vers visje in de haven.

Geïnspireerd geraakt? Met RiksjafamilyMarokko, onderdeel van Riksjafamily, kun je je eigen reis samenstellen. De reisspecialisten zijn zelf moeder en kennen het land op hun duimpje. Je krijgt advies vanuit hun eigen reiservaringen.   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top