Home / Voorbereiding / Tips / De wereld ontdekken met je peuter. Kan dat?

De wereld ontdekken met je peuter. Kan dat?

Gekke vraag als je het de reismoeders van Riksjafamily vraagt. Niets is leuker dan reizen met een kind. Je bekijkt de wereld door hun ogen, reizen met een peuter opent letterlijk deuren en je hebt op een andere manier contact met de bevolking. Natuurlijk pas je je reistempo aan en moet je misschien nog rekening houden met middagslaapjes. Maar het kan echt. Hoe je reist met een peuter en waar naar toe? Lees onze tips!

#1 Thailand

Het land waar je misschien zelf al eens met een rugzak op je rug doorheen gereisd bent. Als geen ander weet je dan dat Thailand alles te bieden heeft en het makkelijk reizen is. Je pakt een bus, de nachttrein, een minibusje met airco of het vliegtuig. Je struint door tempels en maakt kennis met verschillende bergstammen. Het volgende moment beland je in het tropisch regenwoud en op (verlaten) idyllische stranden. Top dus. Je kunt je reis hier zo druk of zo rustig maken als je zelf wilt. Bruisend Bangkok verken je het makkelijkst per fiets. En langzaam aflopende stranden? Daarvoor kun je het beste naar Ko Lanta reizen of Bo Phut Beach, op Ko Samui. Bovendien is het fijn dat je rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Bangkok kunt vliegen, zonder over te stappen.

thailand met een peuter

#2 Bali

We blijven in Azië. In Azië worden kinderen nou eenmaal op handen gedragen. OK, je moet er wel even voor vliegen, maar ben je eenmaal op Bali dan is het wel zo fijn dat de reisafstanden daar kort zijn. Helemaal ideaal is dat je er met een chauffeur kunt reizen. Hij zorgt voor de transfers tussen je strandresort en je guesthouse midden tussen de rijstterrassen. Stap op de fiets (met kinderzitje of trailer) en ga het platteland op, fiets tussen de rijstvelden en help met de oogst of ga zelf je offertjes maken bij het waterpaleis.

#3 Marokko

Dichterbij huis is Marokko: het is maar vier uur vliegen. En je hebt er geen last van jetlag. Terwijl je voor je gevoel toch echt in Alladin’s 1001-nacht sprookje terecht komt. Slapen onder de sterren in de Sahara? Check. Dwalen door de souks van eeuwenoude steden? Check. Overnachten in kleinepaleisjes? Check. Marokko has it all. Én het klimaat is aangenaam (in het voor- of najaar) en je kunt ook hier prima met je eigen auto rond rijden. Je peuter (en jullie ook) vindt het hier fantastisch.

Marokko met een peuter

#4 Zuid-Afrika

Met een peuter ben je nog niet aan schoolvakanties gebonden en dat is voor een reis door Zuid-Afrika heel fijn. Het is buiten de vakanties niet alleen een stuk minder druk, maar ook goedkoper. Zonder last te hebben van een jetlag vlieg je een ontmoeting met olifanten en giraffen tegemoet. Kan dat met een peuter, op safari? Zeker. Het voordeel van Zuid-Afrika is dat je er met je eigen huurauto rond kunt reizen. Zo kun je zelf door bv. Kruger Park of olifantenpark Addo cruisen en bepaal je zelf je eigen reistempo. Je peuter kan af en toe een dutje doen in de auto, terwijl jullie naar je volgende bestemming rijden. En heb je die koppies wel eens gezien als ze hun eerste olifant spotten? Onbetaalbaar. Hoe zit het dan met malaria? Het zuiden van Zuid-Afrika is malariavrij. En de reisafstanden zijn daar kort.

Zuid-afrika met een peuter

#5 Canada

Het land van ‘buiten zijn’, midden tussen besneeuwde bergtoppen, gletsjermeren en bruine beren. Canada is groot groter grootst, maar heeft een goed wegennet. Reis dus vooral met je eigen huurauto, picknickkleed en koelbox achterin. Overnachten doe je in cabins of lodgesmet een eigen keuken. Want als je iets niet wilt, dan is het iedere avond verplicht op zoek moeten naar weer een ander restaurant. En dat met een vermoeide peuter aan je hand. Nee, lekker zelf een bordje eten koken. Heerlijk!

Canada met een peuter

#6 Mexico

Wie houdt er niet van het Caribisch sfeertje? In Mexico vind je lange witte zandstranden omzoomd door groene palmbomen, jungle en oude Maya-tempels. Waar je vroeger met een ‘kevertje’ door Mexico reed, is het met je peuter wel zo handig om een moderne gezinsauto, bij voorkeur met airco, te regelen. Afstanden zijn relatief kort, dus je kunt veel zien in korte tijd en maakt je reis dus zo actief of zo rustig als je zelf wilt. En aan het einde van je reis? In Akumal kun je snorkelen met zeeschildpadden terwijl je peuter een zandkasteel bouwt. Voor het typische laid-back sfeertje kun je het beste naar Isla Mujeres gaan met haar hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee.

Mexico met een peuter

2 gedachten over “De wereld ontdekken met je peuter. Kan dat?”

  1. Wij zijn momenteel met onze 16 maanden oude peuter in Japan, ook ideaal. Schoon, vriendelijk, goed georganiseerd land, rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam en hygiënisch land

    1. Dat herken ik nou helemaal niet. Vond Japan echt best een lastig land om te reizen en de mensen zeer onvriendelijk. Nou was dat in 2008 dus kan best veranderd zijn in de tussentijd..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top