Hagelwitte stranden, Mayacultuur en meer in Mexico met kids

Wie Mexico zegt, denkt aan hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Maar Mexico heeft zoveel meer: eeuwenoude Mayacultuur, groene jungle, statige flamingo’s en blauwe meren. Heel veelzijdig dus. En juist met kinderen goed te ontdekken. Je rijdt namelijk in een eigen huurauto en bepaalt op die manier je eigen reistempo. En zo snuif je cultuur op, met dat heerlijke Caribische briesje op de achtergrond.

De reismoeders van RiksjafamilyMexico vinden de volgende vier plekken meer dan de moeite waard:

Thuis bij de Maya

Samen met een gids wandel je door een authentiek Maya-dorp. Omdat de gids hier zelf ook woont kan hij alles goed uitleggen. En groet hij iedereen! Bij Guadalupe schuif je aan, want van haar leer je hoe je zelf tortilla’s kunt maken, met mais, water en zout. De buurvrouw is ondertussen druk bezig met het weven van hangmatten. Daar slapen ze in, want hier zijn geen matrassen en bedden. De beroemde ChichenItza-tempel ligt praktisch om de hoek en is ook zeker een bezoekje waard.

Peddelen op de Blue Lagoon

Blauw, blauwer en blauwst. Dat is Blue Lagoon, een zoetwatermeer met wel 50 tinten blauw, in Bacalar. De beste manier om dit meer te verkennen? Met een kayak. En het beste moment is eigenlijk ’s ochtends vroeg, zodat je vanaf het water de zon op ziet komen. Het water is kraakhelder en het witte zand op de bodem maakt de kleur van het water nog intenser blauw. De sfeer hier is heel relaxed en vanaf de steiger bij je hotel spring je zo het water in. Dus eigenlijk heb je niet eens een kayak nodig.

Actie in de jungle

Echte actie vind je in de jungle bij Villahermosa. Hier ga je namelijk tokkelen. Je slingert tussen de boomtoppen en sommige stukken zijn wel 100 meter lang. . Hoogtevrees is hier dan ook niet zo handig. En alsof dat nog niet genoeg is, is het daarna tijd voor een commandoparcours. Je gaat abseilen bij een waterval en komt uiteindelijk onder de modder terug bij je jungle lodge. ’s Avonds rooster je marshmallows in het kampvuur en ’s ochtends brullen de apen je wakker. Actie 2.0 dus.

Caribische sferen

Een half uurtje met een boot. Meer is er niet voor nodig om bij de hagelwitte stranden van IslaMujeres te komen. De sfeer is relaxt, de palmbomen zijn groen en het water is turquoise blauw. Hier zoek je schelpen in de branding en geniet je van de verse cocktails. Of neem een kijkje onder water! Het koraalrif ligt voor de deur en tropische visjes zwemmen af en aan. En in de avond? Genieten van de zonsondergang.

Wil je meer informatie of zoek je een andere bestemming? Op Riksjafamily vind je alle bestemmingen voor verre reizen met kinderen. Lees ook onze andere blogs over Mexico.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top