4x doen met kinderen in Costa Rica

0

Samen op zoek naar gifgroene kikkers in het regenwoud, zeeschildpadden spotten op het strand en zwemmen in warmwaterbronnen aan de voet van een vulkaan. Dit kan maar in één land zijn, en dat is natuurlijk Costa Rica! En of je in het land kunt reizen met kinderen? Zeker wel! Het is er ontwikkeld, afstanden zijn kort, men spreekt er goed Engels en niet onbelangrijk: je kunt er genoeg doen.En of je nu het kind bent óf de ouder …de aller-aller-leukste activiteiten zetten wij op een rij:

#1           Wildlife spotten in het regenwoud

National park Tortuguero is dé plek om wildlife te spotten en je komt er maar op een manier: per boot. Verwacht geen grote ferry en neem zeker een poncho mee, maar bereid je ook voor op een tocht dwars door het woud – waarschijnlijk je eerste kennismaking met het regenwoud van Costa Rica. De kans is groot dat je onderweg al de eerste slingerende apen ziet. En zo niet? Dan doe je dat (en nog meer: toekans, groene kikkers, leguanen, brulapen, krokodillen, veel vogels en zoveel meer) nog tijdens een wandeling en boottocht met gids. Reis je tussen juli en oktober? Ga dan beslist ook (’s avonds laat) naar het nabijgelegen strand. Kans dat jij en je kids schildpadden eieren zien leggen!

costarica-03 (1)

#2           Reggaestrand bij Cahuita

Ssst, het blijft wel ons geheim ok? Wij zijn namelijk fan van Cahuita, een rustig kustplaatsje met een aangenaam Caribisch sfeertje. De Caribische kust wordt minder bezocht dan zijn Pacifische broer aan de andere kant. Wellicht omdat het weer hier iets onvoorspelbaarder is, maar dat heeft ook voordelen: lange, lege, ruige stranden waar het regenwoud tot aan het strand komt en er hangt een lekker reggae-sfeertje bij de strandtentjes. En als je even geen dagje strand wilt, dan kun je samen met je kinderen naar capucijnaapjes zoeken in Cahuita National Park. Of naar andere dieren natuurlijk.

costarica-03 (2)

#3           Banjeren door ongerept regenwoud

Rincon de la Vieja vinden wij één van de leukste nationale parken van Costa Rica. Waarom? Het is er rustig, weinig reizigers komen hier. Maar dat betekent ook dat het park minder ‘geregeld’ is. Je hebt er geen aangelegde paden, dus je loopt over smalle paden dwars door de natuur. En alleen als het écht nodig is, zie je een wegwijs-bordje. Je klautert hier over wortels van enorme woudreuzen, kunt zwemmen in natuurlijke meren en als je dichtbij bent ruik je letterlijk de modderpoelen. Te spannend allemaal? Nee, wij vonden dit park goed te doen met onze kids – en absoluut een aanrader!

costarica-01

#4           Boomslingeren

Tsja, een canopytour mag in dit rijtje uiteraard niet ontbreken. Via stalen kabels zoef je tussen de toppen van de bomen. Wist je dat deze toch niet eens is ontwikkeld voor de toeristen? Een bioloog die onderzoek deed naar de bomen, zocht een manier om snel van boom naar boom te komen. En vond deze manier uit. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al een canopytour doen, maar je moet er ook niet al te veel hoogtevrees voor hebben.

costarica-04

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van riksjafamilyCostaRica, onderdeel van Riksjafamily. Met bouwstenen kun je je eigen Costa Rica-reis samenstellen, natuurlijk op je eigen tempo en precies op de manier zoals jij en je gezin er van dromen. De reisspecialisten zijn zelf ook reizende moeders, kennen het land op hun duimpje en adviseren je graag uit eigen reiservaringen. 

 

 

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.