Home / Reisinformatie / Azie / Sri Lanka / Ontdek Sri Lanka met kinderen

Ontdek Sri Lanka met kinderen

Sri Lanka is een ideale bestemming voor een rondreis met kinderen. Het is er veilig, malariavrij en het land is makkelijk te bereizen. In Sri Lanka is reizen per auto met chauffeur gebruikelijk. Op elke plek verblijf je net wat langer: wel zo prettig om niet steeds te hoeven verkassen met de kids. Je slaapt regelmatig in een hotel met zwembad en geen enkele dag is hetzelfde. Laat je meenemen naar een aantal van onze Sri Lanka favorieten:

De hoogte in

Hebben jouw kids soms ook energie in overvloed? Waag de klim naar Little Adams Peak. Het is pittig, maar met goede wandelschoenen en stevige lunch uitstekend te doen. Je wandelt langs theevelden, treinbruggen en afgelegen dorpjes. De uitzichten zijn groots, net als je voldoening wanneer je ’s middags in het zwembad springt voor verkoeling.

IMG_2390

Een sprong in het diepe

Op het strand van Trincomalee staan de locals al te wachten met hun vissersboten. Na het nodige onderhandelen, vaar je voor een goede prijs naar Pigeon Island. Het eiland wordt omringd door een azuurblauwe zee die thuisbasis is voor tropische vissen én – schrik niet – haaien. De locals noemen ze babyhaaien, maar met een grootte van ongeveer 1 meter hebben wij moeite met die omschrijving… De kids – en daardoor kunnen wij niet achterblijven – wagen de sprong. Natuurlijk hebben de locals gelijk: de babyhaaien blijken toch iets banger te zijn voor ons dan wij voor hen.

IMG_3057

Op safari

Vroeg op, want vandaag neemt de parkranger ons mee het nationale park in van Kaudulla of Minneriya. De olifanten in dit gebied kennen geen grenzen, waardoor de gids vlak voor vertrek nog even checkt waar de grijze viervoeters vandaag te vinden zijn. Kinderen binnenboord, olifantenknuffels paraat en camera’s in de aanslag! Hoor je ook dat geritsel?

IMG_1854

Even helemaal niets

Verruil je safaritent voor een knus tuinhotel en sluit de afwisselende Sri Lanka gezinsreis af aan het strand van Unawatuna. Zandkastelen bouwen, balletje trappen, zwemmen of even helemaal niets doen. Het is ten slotte vakantie!

Samen met je kids naar een bijzonder stukje Azië: Sri Lanka? Bekijk de rondreis ‘Ontdek Sri Lanka met kinderen’ van Riksja Travel. Deze rondreis is speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen en combineert avontuurlijke excursies met comfortabel accommodaties. De reisspecialisten hebben zelf met hun kinderen door het land gereisd en adviseren je uit eigen reiservaringen.

Over de auteur

5 gedachten over “Ontdek Sri Lanka met kinderen”

 1. Renate Smits

  Hoi reizigers! Wij zouden graag in september een reis maken met onze 2 zoons van dan net 3 jaar en 14 maanden. Heeft er iemand van jullie ervaring met het reizen met 2 jonge kinderen? Wij hebben zelf ervaring met reizen naar Thailand, toen onze oudste net 1 jaar was, maar dat was behoorlijk rustig qua tempo (2 nachten Bangkok en vervolgens naar Koh Samui gevlogen voor 5 dagen, toen 4-5 dagen Koh Tao en vervolgens 4-5 dagen Koh Phangan om weer terug te vliegen vanaf Bangkok), en dat was ook nog eens met slechts 1 kind. We zijn niet echt backpack-types, dus hadden gewoon trolleykoffers mee, rugzak waar onze zoon af en toe in kon, die we niet enorm veel gebruikt hebben en de buggy mee. Maar hoe doe je dit met 2 kids?? 2 buggy’s mee? En dan óók nog draagzak voor kind op rug? Dat wordt wel erg veel bagage allemaal. Maar aangezien onze oudste hypermobiel is en pas liep met 19 maanden ben ik bang dat geen buggy meenemen voor hem geen optie is. En de jongste van 14 maanden telkens dragen in zo’n draagzak op rug is wel best zwaar… Iemand ervaring? Tips en ideeën zijn erg welkom! We zaten dus evt aan Sri Lanka te denken, maar als er andere landen zijn waar goede ervaringen mee zijn met 1 dreumes en 1 peuter, horen we het erg graag! Dank :)!
  Gr. Renate

 2. Wij gaan deze zomer naar Sri Lanka, met 3 kids (10,9,6) . We hebben er super veel zin in! Ik vraag me alleen af wat de beste, fijnste manier is om in Sri Lanka van plek naar plek te gaan. Ik lees dat veel mensen een chauffeur inhuren voor hun vakantie periode. Wat zijn jullie ervaringen?

  1. Nele maddens

   Hoe is dit meegevallen? Ik denk vooral aan gezondheidszorg en het chaotische verkeer. Ik denk erover om volgende zomer mijn kinderen van 6 en 8 rond te trekken daar. Tips ? Ik hoor graag je ervaring en verhalen!

 3. Afgelopen zomer echt heel erg veel gezinnetjes gezien in Sri Lanka en echt een ideaal (ver) land om met kinderen in rond te reizen! Superveel te doen en veel kan vanuit één plek inderdaad. Heel erg leuk 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top