Rondreis Vietnam met kinderen: op foodsafari, vliegeren en snorkelen

0

Een rondreis door Vietnam met kinderen is een bijzondere ervaring voor jong en oud. Het land is nét zo langgerekt als dat het veelzijdig is. Het ene moment struin je door de chaotische straten van Hanoi met op elke hoek een eetkraampje, even later ontdek je al snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld. Afstanden overbrug je gemakkelijk per trein of binnenlandse vlucht en de accommodaties zijn sfeervol, comfortabel en vaak met zwembad.

Wat maakt je rondreis Vietnam zo bijzonder, en wat ook nog leuk is voor je kinderen? Dat zijn volgens ons de excursies die je alleen in Vietnam kan doen! Wij geven onze top 3:

#1 Foodsafari in Hanoi

‘Mam, pap, wat eten we vandaag?’, is een vraag die ook op vakantie vaak gesteld wordt. Op de dag na aankomst in Vietnam is het antwoord: ‘Ik heb geen idee!’. Want die dag neemt een lokale gids je mee op pad, door de straten van Hanoi die ’s avonds veranderen in een groot openluchtrestaurant. Ouders en kids nemen plaats op de plastic kinderstoeltjes en proeven Vietnamese specialiteiten, van dimsum tot – als je durft – gestoomde slang. Zo ontdek je direct al hoe divers en lekker de lokale keuken is en kan je er de rest van de reis ontspannen van genieten.

Vietnam food

#2 Vliegeren in Hue

In de koningsstad Hue proef je iets anders; de Vietnamese cultuur. Stap op de huurfiets en peddel naar de oude, kleurrijke citadel net buiten het centrum. Onderweg naar de keizerlijke graven in de omgeving kom je langs rijstvelden, marktjes en pagodes. In de oude stad steek je de handen uit de (korte) mouwen en maak je met je kinderen een kite. Omgeven door de geschiedenis van keizerlijk Vietnam is dit wel een heel bijzondere plek om je vlieger op te laten.

vliegeren in hue

#3 Snorkelen voor de kust van Hoi An

Verkoeling tijdens je Vietnam-reis is welkom (toch?) en daar is snorkelen uitermate geschikt voor. Hoi An, een bekend kleermakersstadje dat ’s avonds verlicht wordt door felgekleurde lampionnen, ligt op flipperafstand van een uitgestrekt strand. Felgekleurde vissen, bont koraal en de zon die schittert aan de hemel (zonnebrand mee!): dit is het decor van de dag. Na het snorkelen wacht een uitgebreide BBQ van verse vis op je gezin, op het Cham eiland. Uitbuiken doe je tijdens de boottocht, terug naar het vasteland.

snorkelen in vietnam

Deze tips zijn afkomstig van de experts van Riksjafamily. Samen met je kinderen op avontuur in Vietnam? Bekijk de rondreis ‘Op ontdekkingstocht met kids’ van Vietnam online, onderdeel van Riksjafamily. Deze rondreis is speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 8 jaar oud. Natuurlijk is de reis ook onvergetelijk voor de ouders, die stiekem altijd jong zijn gebleven.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.