Safari

1

Als je in oost-afrika bent ga je natuurlijk ook op Safari. Vanuit Arusha kan je verschillende trips boeken. We kozen voor een 4 daagse kampeersafari naar Lake Manyara, de Serengeti en de Ngorongoro krater.

Nog voor we het eerste park bereikt hadden kregen we een lekke achterband. Dit zou niet de laatste zijn. In totaal kregen we 4 lekke achterbanden die telkens tussendoor gemaakt moesten worden.

Lake Manyara is een realtief klein park maar super afwisselend. In het bosachtige gedeelte konden we echt seek and find spelen. Heel veel impala’s en enkele andere hertachtige dieren. Onze favoriet is de Dik-Dik een mini-hertje ongeveer zo groot als een hond. Hoe dichter we bij het meer kwamen hoe minder dik de begroeiing werd. Hier spotten we ook onze eerste afrikaanse olifanten, ook zebra’s en giraffen ontbraken niet. Voor apen hoef je niet eens je best te doen die zitten echt overal.

Een lange rit de volgende ochtend bracht ons naar de serengeti. Hier hadden we echt een super middag. Het begon met een seksende leeuw (30sec,en klaar). Later spotten we een hele groep auto’s die staan allemaal te kijken naar een slapende luipaard in een boom. De big 5 is dus binnen!. Even later loopt er een luipaard over de weg te struinen. En weer wat verder op een troep met 2 vrouwtjes leeuwen en 4 jongen. De jongen stoeien met elkaar en komen nieuwsgierig bij de auto kijken.

De volgende dag toch het bewijs dat de Serengeti geen dierentuin is. Gisteren in een paar uurtjes het ene hoogtepunt na het andere. Nu rijden we 7 uur rond zonder een van de spectaculaire sightings als de dag daarvoor. Maar mischien ook hierdoor maakt de hele uitgestrektheid van de Serengeti veel indruk. Ook de wildebeast (gnoes) migration is erg bijzonder om te zien. Zoveer je kunt kijken zie je deze beesten. Allemaal lopen ze dezelfde kant uit op weg naar groenere weiden. Ze worden gezelschap gehouden door de veel slimmere zebra’s. Daarnaast zijn er nog grote groepen gazellen.

We moeten de Serengeti alweer verlaten om te slapen op de rand van de Ngorongoro krater. We hebben geen oog voor het uitzicht want er lopen gewoon drie olifanten over de campsites. Een olifant heeft de watertank ontdekt als makkelijk manier om even te drinken. Je kunt er zo dichtbij komen en wij vergeten eigenlijk dat dit geen tamme aziatische olifanten zijn. Maar onze gids “you are playing with you life” brengt ons weer bij. Later op de avond struinen er ook nog wat zebra’s over de campsite.

Heel leuk allemaal maar wel wat minder als je ‘s nachts moet plassen. Bij de serengeti campsite moest dit ook al vlug naast je tentje i.v.b. met o.a. hyena’s die rondstruinen over de campsite.

De laatste ochtend gaan we de Ngorongorokrater in. Dit is de grootste caldera in de wereld. Ook hier weer vooral zebra’s, gazelle en wildebeast. Maar de krater lijkt ook bevolkt door erg veel warthdogs. In de krater leven alleen mannelijke olifanten waar we er ook een boel van zien, net als luie slapende leeuwen. Eigenlijk zitten we wel een beetje aan onze max wat betreft dieren kijken. Maar de setting met kraterwanden aan de horizon zijn is erg mooi.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

1 reactie

  1. Haha, ik zie dat diezelfde olifant jullie ook een bezoekje heeft gebracht! lachen toch. Was de rand van de krater niet de mooiste plek waar je ooit hebt geslapen? Tof dat jullie ook zoveel gezien hebben, was alleen benieuwd of je de black rhino had gespot?

    liefs Eline

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.