Salar Uyuni

0

Wow, de Salar Uyuni tour was echt geweldig. De omgeving echt super mooi en afwisselend. Een grote zoutvlakte hoe ver je kan kijken, meren vol flamingo’s, woestijn, vreemde stenen, geisers, bijzonder gekleurde meren, steile rotswanden je komt het allemaal tegen. Hoogtepunt van mijn reis! Het gehobbel in de jeep, kou en primitieve overnachtingsmogelijkheden je vergeet het binnen 5 minuten weer.

En dan te bedenken dat ik hier bijna niet was geweest. Een zoutwoestijn klinkt op papier nou eenmaal niet zo interessant. Ik ging meer voor de gezelligheid mee. We begonnen met een hele lange treinrit in een trein waar ze alleen maar Spaanse meuk muziek keihard draaiden. Elke keer zetten de toeristen de muziek uit of lager en het treinpersoneel het weer aan. ‘s avonds aangekomen in Uyuni en alle touts vielen over elkaar heen. Eerst maar eens een bedje vinden daarna wat verschillende toerbureautjes gekeken.

Uiteindelijk een 4 daagse tour geboekt waarbij we behalve naar de zoutvlakte ook naar bijzondere meren zoals de Laguna Verda gaan. Dit is een meer dat door de koperdeeltje groen kleurt. Het landschap is sowieso bizar te noemen.  Met rotsblokken die door de wind in vreemde vormen zijn uitgesleten. Een ochtend gaan we heel vroeg op om naar een aantal geysirs te rijden. Daarna kunnen we ons eitje koken in het water. Er is zelfs nog een bron waar je kunt badderen. We besluiten er met de hele groep voor te gaan. Heerlijk maar daarna er weer uit bij temperaturen rond het vriespunt is even flink slikken.  ‘s nachts wordt het nog veel kouder en de plekken waar we slapen zijn erg primitief. Niet meer dan een enkelsteens bakstenen huisje met 6 bedden op een kamer. Een warme douche hebben we maar een nacht en alleen omdat we betalen voor een gasfles om de douches mee te verwarmen.

We hadden een hele fijne chauffeur/kok. Die zowel prima kon rijden als lekker kon koken. We kwamen ook andere chauffeurs tegen die duidelijk veel te veel dronken. Hij sprak weinig Engels maar gelukkig was zijn Spaans duidelijk en groet te begrijpen.

Toch kregen ook wij zoals zoveel andere toeristen niet wat afgesproken was. Dit kwam omdat 1 koppel in de auto zo nodig de laatste dag al heel vroeg de trein moest hebben. Hierdoor hadden we een hele korte laatste dag. Uiteindelijk nam onze chauffeur ons daarom in de middag nog mee naar het treinen kerkhof.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.