Paleizen, Nakhom Pathom, Thailand

0

Sanam Chandra Palace park laat je veel paleizen zien op een terrein in Thailands,Nakhom Pathom. Op slechts een uur vanaf Bangkok heb je een combinatie van park en openluchtmuseum. Om alles op het terrein te zien, heb je wel een paar uur nodig. Je kunt bij de ingang eventueel fietsen of een golfkarretje huren. Het park waarin alle paleizen staan is zoals je mag verwachten van een Koninklijk park. Veelwater, bloemen en bomen allemaal onderdeel van de charmante setting waarin de gebouwen staan. Kijk goed rond want er wonen ook veel dieren zoals diverse grote varanen en bijzondere vogels zoals de hop.

nakhompathom

Alles wat met de koning te maken heeft krijgt in Thailand een extra lading, zelfs als het om historische koningen gaat die al lang dood zijn.  Het park is dan ook alleen toegankelijk als je gepast gekleed bent: kleding met mouwtjes en een rok of broek tot over de knie. Entree is 50 bath voor alle gebouwen. Fotograferen is in de gebouwen jammer genoeg verboden en je moet je schoenen uitdoen.nakhon pathom

Sanam Chandra  & Chali Mongkhon Asana paleis

Het bekendste gebouw op het terrein is het Sanam Chandra Paleis. Dit werd gebouwd voor koning Rama VI (1881-1925) toen hij nog een kroonprins was. Het gebouw is in een heel andere stijl gebouwd dan traditionele Thaise paleizen. De koning had gestudeerd in Oxford en hij wou de zo geliefde Engelse stijl terug zien in zijn paleisje. Via de loopbrug kan je naar het aan de overkant van het water gelegen Chali Mongkhon Asana huis. Ook hier heeft de koning zich weer laten inspireren door de Europese stijl. Deze keer is een Europees kasteel de inspiratiebron geweest.

Het gebouw is niet heel groot en zijn minder dan 10 kamers. Binnen zijn kamers ingericht met de meubels van de koning. Ook worden diverse kledingstukken tentoongesteld.

nakhon pathom

Phiman Pathom & Vajariromaya paleis

Het grootste en een van de meeste interessante gebouwen op het terrein is Phiman Pathom. Dit is een groot gebouw en meer in de stijl van een familiepaleis zoals we in Europa gewend zijn. Er diverse voorwerpen tentoongesteld maar het interessantste vonden wij de kamers die nog zijn ingericht met mooie traditionele meubels. Vanaf Phiman Pathom kan je via een loopbrug lopen naar Vajariromaya paleis. Dit  is enige gebouw op het hele terrein dat in de stijl past zoals je ziet bij het Royal Palace in Bangkok, een echt Thais paleis!. Dit traditionele paleis werd gebruik als theater en ontvangstcentrum voor belangrijke gasten.

Nakon Pathom

Tab Khwan huis

Het Tab Khwan huis is een luxe traditioneel houten huis. Het is vergelijkbaar met bijvoorbeeld het Jim Thompson huis in Bangkok. Het gebouw op palen bestaat uit een houten binnenplaats waarom heen een aantal half-open gezamenlijke ruimtes en vier afgesloten slaapkamers liggen. De afwerking en houtsnijwerk is prachtig.

SONY DSC

Overige gebouwen

Op het Sanam Chandra Palace terrein staan nog een aantal andere huizen. De meeste zijn niet bewoond door een koning en daarom worden ze geen paleis genoemd. Wat niet betekend dat ze niet minder leuk zijn om te bekijken. Hier woonde bijvoorbeeld zijn personeel of persoonlijke lijfwacht.  Het Tab Kaeow werd wel bewoon door de kroonprins toen de paleizen nog gebouwd moesten worden. Dit is een bescheiden huis wederom in Engelse stijl. In dit gebouw zit nu een museum dat gewijd is aan voetbal in Thailand.

Elders op het terrein kan worden diverse koninklijke voertuigen tentoongesteld waaronder een oude brandweerwagen. Ook de koninklijke stallen met koetsjes zijn te bekijken. Verder zijn er diverse heilige bomen en standbeelden en monumenten.

Je kunt in het park ook een een basic restaurant met winkel vinden als je wat wilt eten. Er zijn diverse toiletgebouwen verspreid door het park.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.