5 belevenissen in Thailand die je echt zelf moet ervaren met je gezin

0

Thailand is wat mij betreft een van de fijnste verre bestemmingen om met kinderen te bezoeken. Niet voor niks gaat onze dochter volgend jaar alweer voor de derde keer naar Thailand. Er zijn veel verschillende routes en rondreizen door Thailand mogelijk. Dit land is te groot om in één keer helemaal te zien. Sterker nog, zelfs na meerdere reizen door dit land zijn er nog provincies waar we helemaal niet geweest zijn. Maar ongeacht waar je naar toe gaat, er zijn vijf elementen die je in het hele land tegen komt en die wat mij betreft Thailand zo fijn maken.

Sawadee thailand

Het eten in Thailand

Zodra je uit het vliegveld komt ruik je het, de geur van de tropen in de mix met de geur van eten en kruiden. Het eten in Thailand is heerlijk en het ruikt net zo. De geur van knoflook, chili’s, citroengras, curry en vlees, vers van het vuur. Een van de pleziertjes van Thailand is dat je de hele dag waar je bent verrukkelijk kunt eten.  Een bak soep niet uitziet, twee plastiek stoeltjes langs de kant van de weg, een hap en je bent verkocht. Het ziet er vaak verdacht simpel uit maar de Thaise keuken is een ware balanceeract van ingrediënten.

Zou het niet fijn zijn als je die smaken ook mee kunt nemen naar huis? Of tenminste een beetje. Dit blog is geschreven op basis van eigen ervaringen in Thailand in samenwerking met Reisorganisatie Sawadee. Sawadee heeft zeven verschillende rondreizen door Thailand speciaal voor gezinnen. Op verschillende van hun reizen heb je de mogelijkheid een kookcursus te doen met het hele gezin. Tijdens zo’n reis ben je op pad met andere families, wel zo gezellig. Die minimum leeftijd voor deze reizen is 7 jaar.

Eten in Thailand Eten in Thailand

De tempels in Thailand

In Thailand zijn er ontzettend veel tempels. De meeste kinderen vinden die hartstikke interessant. Ze blinken van het goud en er staan boeddha beelden. Onze dochter wil nog steeds een keer ‘s nachts in een tempel blijven om te zien hoe de Boeddha zijn eten op eet. Want ja, hij krijgt niet voor niks rijst, bananen en andere offers. Waar je ook heen gaat in Thailand, je zult nooit een tekort hebben aan tempels. In Bangkok zijn Wat Pho en the Golden Mount onze favoriete tempels om te bezoeken met kinderen. Deze zijn beide erg afwisselend, indrukwekkend maar niet zo druk als bijvoorbeeld het koninklijk paleis. In het noorden kan je vanuit Chiang Mai naar Chiang Rai voor de Witte Tempel, een sprookjeswonderland met Minions, Superman en het oude World Trade Center.

sawadee thailand sawadee thailand sawadee thailand

Fantastische zonsondergangen

Op een of andere manier zijn de zonsondergangen in Thailand magisch. In het drukke Bangkok zorgt de smog in de lucht voor een bloedrode zon en als daarna alle lichtjes aangaan twinkelt de stad. Omdat het in Thailand vroeg donker wordt, kunnen zelfs jonge kinderen dit schouwspel meemaken. Maar nog mooier dan de grote stad is de zonsondergang vanaf de Thaise eilanden. Na een dag zwemmen, spelen en misschien wel een snorkeltour met een cocktail op het strand de zon in de zee zien zakken. Bezoek jij Ko Samet, of kies je voor een familiereis met meer tijd in het zuiden en ga naar Koh Samui of de eilanden voor de kust van Krabi.

Krabi strand thailand Krabi strand thailand

Marktjes in Thailand

Net als dat je in Thailand overal eten kunt kopen zijn er ook altijd marktjes overal. In Bangkok Khao San Road voor souvenirs en backpackerskleding. Chiang Mai in het noorden heeft de beroemde nachtmarkt (eigenlijk in de avond) waar je echt van alles tegen komt. Een andere typisch Thais (en Vietnamees) fenomeen zijn de drijvende markten. Verkopers en kopers hebben hun waren in een boot liggen. Groente, fruit maar tegenwoordig ook veel souvenirs. Op bijna alle reizen van Sawadee bezoek je een van de drijvende markten in de omgeving van Bangkok.

marktjes thailand

Thaise massage en wellness

Er wordt nog wel eens lacherig gedaan over Thaise massage, vooral door mensen die nog nooit in Thailand zijn geweest en die zich er iets anders bij voorstellen. Maar in werkelijkheid is Thaise massage een eeuwenoude traditie waarbij gebruikt gemaakt wordt van onder andere drukpunten. Het is precies wat je nodig hebt om die vervelende pijntjes in je nek of rug te weg te krijgen. Het is ook de perfecte beloning aan jezelf wanneer je een meerdaagse trekking hebt gemaakt door het noorden van Thailand.

thaise massage

thaise massage

Share.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.