Home / Nederland / Slapen in Fort Vuren – bijzonder overnachten

Slapen in Fort Vuren – bijzonder overnachten

Zoek je een plek om bijzonder te overnachten? Ooit wel eens gedacht aan slapen in een fort of slapen in een bunker? Wij niet, totdat we op een Groot Gelders Avontuur gingen en we hoorden dat dit kan. Superleuk natuurlijk en ook wel een beetje spannend. Want “papa, wonen daar dan echt geen soldaten meer?”. We stellen onze dochter gerust maar wanneer we de auto parkeren naast dit imposante verdagingswerk zijn we zelf ook wel een beetje nerveus.

Slapen in fort vuren

Volop genieten in Fort Vuren

We kwamen niet terecht in de spartaans ingerichte bunker maar in de prachtig verbouwde van alle gemakken voorziene Fortlodge.

In de donkere kelders van het niet verbouwde deel van het fort vangen we padden. Hun rust wreed verstoord door een enthousiaste kleuter: “papa, pak hem!”. Eenmaal buiten schrokken ze zo van de zon dat ze snel weer naar binnen hupten via het kleine museumpje EVGL (Eerbetoon Vliegers Geallieerden Lingewaal) terug de trap af en de kelder in.

Slapen in fort vuren
Slapen in fort vuren
Slapen in fort vuren
Slapen in fort vuren

We gaven de beestjes hun rust door wat te eten en te drinken in restaurant Fortwachterij. Niks dan lof voor het eten hier! Dus zelfs als je niet kunt kunt slapen in het fort dan is het echt de moeite om hier te lunchen of te dineren. Het fort is prachtig gelegen langs de Waal met uitkijk op slot Loevenstein. Vlakbij het voetpontje en dus ook ideaal gelegen als pleisterplek tijdens een dag fietsen of wandelen in het Rivierenland. Met de auto is het ook goede basis om bijvoorbeeld het Geofort en andere leuke plekken in het Riverierenland te bezoeken.

Overdag is het al mooi, maar in de avond, wanneer de meeste gasten langzaam weer vertrekken, is het volop genieten van de stilte, de natuur en de mooie ligging. Een zwanenechtpaar zwemt voorbij met hun kroost. Avontuur met een luxe randje.

Slapen in fort vuren
Slapen in fort vuren

Slapen in een Fort

Fort Vuren is één van de forten in de Hollandse Waterlinie. Forten waarvoor, nadat ze door de komst van vliegtuigen hun nut hadden verloren, lang geen doel meer was. Gelukkig zag een aantal mensen wel de mogelijkheden van dit stukje Nederlandse historie.

Slapen in fort vuren
Slapen in fort vuren

Slapen in een historische vestingwerk geeft echt heel andere dimensie aan je weekendje weg dan een nachtje in een keten hotel. Het is een ervaring waar je ook al weet je het niet stiekem van droomt en we voelen is hier enorm welkom en thuis.

‘s Morgens vroeg voordat we weer verder op pad gaan ontdekken we nog een mooie ruimte. Herberg “de drie mutsen” met de uitstraling van een bruine kroeg maar de geur van verse croissant. Hier wacht ons een ontbijt met lokale steekproducten.

Slapen in fort vuren
Slapen in fort vuren

Ga je in fort Vuren slapen met kinderen, dan moet je je wel realiseren dat het de originele uitstraling heeft gehouden. Er staan ook geen hekjes, er is geen speeltuin en mensen komen hier om te ontspannen. Voor onze dochter geen enkel probleem: die vond het juist hartstikke spannend en leuk om hier te slapen. Niet zelf weg hollen maar samen met ons de donkere hoekjes verkennen. Er is ruimte en gras genoeg en ze werd gelijk dikke vrienden met de hond van de eigenaren die bedroefd bij de deur bleef rondhangen toen ze naar bed ging.

Slapen in fort vuren
Slapen in fort vuren
Slapen in fort vuren

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten bij Fort Vuren. Van basic tot super-de-luxe. Er is een kleine camping, een simpele bunker met 4 uitklapbedden, verschillende kamers en fortlodges voorzien van eigen keuken. De fortlodge waar wij sliepen heeft een tweepersoons- en een eenpersoonskamer. Bij de ingang is een ruime werkkamer en daarachter een knus zitgedeelte. Dankzij de bovenramen is er ook in het dieper gelegen gedeelte licht gecreëerd. Hier bevinden zich een volledige keuken, badkamer en apart toilet.

Slapen in fort vuren
Slapen in fort vuren
Slapen in fort vuren

Als je kijkt hoeveel ruimte je krijgt en op wat voor unieke plek je mag slapen dan is de prijs van 170,- euro per nacht heel netjes.

Je kunt boeken via de website van Fort Vuren of als je dat liever doet via Airbnb. Meer ideeën om bijzonder te overnachten met kinderen kan je vinden in dit blog op followmyfootprints. Wist je dat er ook een OV stapper wandeling is langs Fort Vuren.

Onze overnachting in Fort Vuren was onderdeel van de campagne Groot Gelders Avontuur in samenwerking met de Gelderse Streken

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top