Home / Inspiratie / Reisbloggen / Testen voor toegang, ons dagje Hellendoorn

Testen voor toegang, ons dagje Hellendoorn

Afgelopen weekend zijn we een dagje naar pretpark Hellendoorn geweest. Dit is één van de locaties die meedoet met de testdagen waarbij je na een negatieve test kunt genieten van een dagje uit. Tijdens deze pilot in de maand april kan je diverse musea, dierentuinen, een pretpark, poppodia en monumenten bezoeken.

Toen ik op social media deelde dat we dit gingen doen kreeg ik naast enthousiaste reacties en reacties van mensen die eerste wel eens wilden weten hoe dit werkt ook veel negatieve reacties. Ik ben het lang niet altijd eens met het beleid van onze overheid. Als ZZP-er werkzaam in de reisbranche is mijn bedrijf direct getroffen door alle beperkingen. Het duurt mij allemaal te lang en zodra ik aan de beurt ben laat ik mij vaccineren.

Hellendoorn

De hoop op reizen zoals normaal heb ik al laten varen. Wel hoop ik nog steeds dat we een zomer krijgen die op zijn minst lijkt op afgelopen jaar. Waarin we een Europese roadtrip kunnen maken en dankzij mondkapjes, tijdsloten en gebruik van ons gezonde verstand heel veel wel kan. Een wereld waar je voor elk land dat je in wil reizen en voor elke activiteit moet testen lijkt mij heel zwaar.

Hellendoorn

Dit is volgens mij niet het uiteindelijke doel van deze pilot, ook denk ik niet dat deze pilot er voor zal zorgen dat we in de toekomst altijd voor activiteiten moeten testen. Zelfs deelnemende evenementen, zeker die in de buitenlucht, geven aan dat dit niet hun wens is. Ik zie het eerder als een mogelijkheid om nu in de lockdown toch al dingen te kunnen ondernemen die gezien de cijfers eigenlijk nog niet kunnen. Wellicht kan er dan ook in de meivakantie het een en ander.

Ik accepteer het ook dat andere mensen er anders over denken. Wat ik niet accepteer is schelden. Voel je vrij je mening te delen maar aanvallen op mij als persoon gaan direct de prullenbak in.

Hellendoorn

Waar kan je naar toe in april?

Waar kan je naar toe in april? Wij gingen dus naar Hellendoorn, dat is het enige pretpark dat meedoet met de pilot en het was ook maar één dag open. Je kunt ook naar de Keukenhof, deze is meer dagen open. Er doen diverse musea mee. Met kinderen zou ik je aanraden te kiezen voor het Spoorwegmuseum in Utrecht, het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, het Scheepvaartmuseum in Amsterdam of Slot Loevenstein in Poederooijen. Dit zijn stuk voor stuk hele leuke musea voor kinderen waar je je ook echt een halve dag kunt vermaken. Ook doen er enkele dierentuinen mee zoals GaiaZoo en Artis. Bekijk hier het totale overzicht.

Hoe werkt het testen voor toegang?

Wil je naar een activiteit toe dan moet je en negatieve coronatest laten zien. Die test kan alleen afgenomen worden bij een locatie die aangesloten is bij testenvoortoegang.nl. Een test van de GGD of een sneltest van een andere commerciële aanbieder kan je hiervoor dus niet gebruiken. Ben je al gevaccineerd of ben je al ziek geweest en heb je anti-stoffen? ook hier heb je niks aan voor deze pilot. Sterker nog: als je door anti-stoffen nog positief test, mag je niet naar binnen.

Een test mag maximaal 40 uur van te voren afgenomen zijn. Je maakt de afspraak online voor elke persoon apart. Als je achter elkaar boekt kan je in de praktijk wel in het zelfde tijdvak terecht. Het is een neusswab test. Kinderen onder de 12 jaar hoeven zich niet te laten testen.

Na de testafname ontvang je binnen een uur een uitslag en een code. Die code vul je in in de app CoronaCheck die hiermee een QR code genereert. Die QR code laat je samen met een ID en je toegangskaartje zien bij het event. Wij lieten ons testen in Zwolle waar de medewerkers duidelijk nog een beetje zoekende waren naar de beste werkwijze. Heel snel ging het allemaal niet en we waren twintig minuten na de afgesproken tijd aan de beurt. De uitslag kwam wel sneller dan verwacht.

Hellendoorn

Wat kost de test?

De test is in de pilotfase nog gratis. In de toekomst kan er wel een bijdrage gevraagd gaan worden. Of dit dan voor rekening is van de activiteiten aanbieder, of je zelf de test betaalt of dat je kaart duurder wordt en daar dan de test bij inzit, is nog niet bekend.

Hellendoorn

Waar kan je laten testen?

Op het moment dat wij ons moesten laten testen waren er pas 28 locaties in het hele land. Er komen er nog wat bij, maar het blijft geografisch gezien geen eerlijke spreiding. Woon je niet in de Randstad of in Brabant dan is de kans groot dat je best ver moet reizen voor een test. Een aantal provincies hebben maar één testlocatie. Bijvoorbeeld alleen Assen, Groningen, Almere of Leeuwarden. Zeeland, Limburg en Overijssel hebben ook maar twee testlocaties per provincie. De meeste locaties zijn gelegen op industrieterreinen en niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

Hellendoorn

Hoe was ons dagje Hellendoorn?

Hoe was ons dagje Hellendoorn? Heerlijk! Onze dochter heeft een geweldig dagje uit gehad. Ze is voor de eerste keer in een achtbaan geweest die over de kop gaat en voelt zich super stoer. Sterker nog: na de eerste keer gingen we gewoon nog een keer en nog een keer… Wat een luxe, we hoefden bijna nergens lang te wachten. Meestal slechts één ritje wachten en we waren aan de beurt.

Hellendoorn

Het was in het park echt rustig. Zelfs met de pilot werden maar 2000 mensen toegelaten, een kwart van de normale maximale capaciteit. Van de 2000 kaartjes waren er maar 1500 verkocht. Ik denk zelf doordat het allemaal wel heel onverwacht kwam en doordat er geen testlocaties zijn in de buurt van het park.

Ondanks de negatieve test gelden nog steeds de regels zoals anderhalve meter afstand. Ook zijn er looproutes en worden niet alle karretjes van attracties gevuld. Eigenlijk een beetje vreemd, ik zou verwachten dat als iedereen een negatieve test heeft er dan ook wel wat relaxter met de regels omgegaan kan worden. Aan de andere kant: kinderen onder de 12 zijn niet getest.

Hellendoorn

De sfeer is goed! Ik denk dat dit mede komt doordat iedereen die hier is er ook echt wil zijn. Het zijn ook mensen die het virus serieus nemen en de moeite hebben genomen om zich te laten testen. Dus niemand duwt of dringt en afstand wordt netjes aangehouden.

Om te zorgen dat het bij de ingang niet heel druk wordt, koop je wel een kaartje met een verwachte aankomsttijd. Wij hadden op tijd geboekt dus waren er om 10:00. Toen het rond half drie echt begon te regenen vonden we het dan ook prima om naar huis te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top