"Thuis"

7

Ik had “thuis” zo willen schrijven als de titel van dit blogje, maar eigenlijk is het wel Thuis. Heel Nederland voelt wel vertrouwd, ook al heb ik de meesten van jullie nog niet gezien.

Toen ik aan mijn laatste reis begon (London naar Amsterdam) meldde de piloot dat het nog ’15 minutes to landing’ was. Op dat moment kwamen we net voorbij Zandvoort en de Nederlandse kust. Ik kon mijn tranen niet meer echt bedwingen en zag al die leuke momenten van de afgelopen maanden tussen Zandvoort en Haarlem voorbij flitsen. Toen mijn rugzakje op bagageband 2 aan kwam rollen, kon ik het ook niet meer houden.

Het is toch het einde van een prachtige reis, waar ik trots op ben dat ik dit heb ondernomen. Samen met Tikva hebben we heel veel dingen gezien en meegemaakt, die sommige mensen niet eens in een heel leven tegenkomen. Het klinkt misschien emotioneel, maar deze reis heeft me wel veranderd in een positieve zin. Ik heb meer aandacht voor de leuke dingen en kan me niet meer echt druk maken over kleine ergernissen (hoewel die benzineprijs echt belachelijk is, koop je net je eerste auto, krijg je dit). Ik heb ook meer waardering voor andere mensen en ik heb heel goed en lang kunnen nadenken over mijn levensstijl, carriere en relatie. Ik ben duidelijk student-af…

Op maandag heb ik een huis gevonden. Het is het GD Jordensplein 7 in het centrum Deventer, een nieuwbouwappartement, waar we de komende maanden veel plezier van gaan hebben. Zo tegen Kerstmis hopen we een leuk koophuis gevonden te hebben. Op dinsdag ben ik met mijn deskundige (4 auto’s afgewerkt in 3 jaar) broer naar dealers geweest om mijn nieuwe snoepje op te halen: een Citroen ZX.

Ik wacht maandag 2 juni bij de gate op mijn lieve Tikva en dan zullen we een week later officieel verhuizen naar Deventer. Tot die tijd blijven we allebei ergens logeren; Tikva bij haar ouders, ik in Deventer of Enschede.

Lezers, bedankt voor jullie lezen (we hebben site statistieken (Big Brother is watching you) en we zijn niet helemaal ontevreden) en het reageren. We hebben het leuk gevonden om op de hoogte gehouden te zijn vanuit Nederland door mensen, waarvan ik de namen niet ga noemen, anders zijn anderen weer gepikeerd als ik ze per ongeluk zou vergeten.

Laatste advies: Neem eens een keer een paar maanden vrij van je werk, pak je rugzak en vlieg gewoon ergens naar toe. Reis daar rond voor een paar maanden en ik weet zeker dat je het prachtig zal vinden. Ik was op 31 augustus heel bang voor deze reis, maar op 30 september vond ik het eigenlijk wel normaal en op 29 februari wilde ik nooit meer naar huis.
Voor advies over waar je het beste naar toe kan gaan: jullie kennen onze email adressen. Ook voor korte reisjes van een paar weken naar Oman, UAE, Bahrain, Nepal, India, Indonesie, Singapore, Malaysia, Thailand, Laos, Japan, Nicaragua, Honduras, Guatemala, Belize, Mexico of LA!

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

7 reacties

 1. “Voor advies over waar je het beste naar toe kan gaan: jullie kennen onze email adressen. Ook voor korte reisjes van een paar weken naar Oman, UAE, Bahrain, Nepal, India, Indonesie, Singapore, Malaysia, Thailand, Laos, Japan, Nicaragua, Honduras, Guatemala, Belize, Mexico of LA!”

  Hoi, kwam via-via op jullie site terecht.

  Hebben jullie inmiddels al mensen gehad die nieuwsgierig waren naar bovenstaande? Zo ja, zou je die tips door kunnen sturen? Ben nl. van plan die kant op te gaan en enkele inside-tips zijn altijd handig.

  Bvd en mvg,

  Michiel

 2. Welkom Thuis!!

  Heb al een deel van jullie foto’s bekeken, erg mooi allemaal. Bij deze jij ook welkom thuis Marcel.

  De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan vergeleken met wat jullie allemaal mee hebben gemaakt.

 3. Hoi Marcel en Tikva,

  Ik was even nieuwsgierig naar jullie avontuur, maar lees dat jullie nu thuis zijn. Wat hebben jullie een mooie reis gemaakt! Veel succes met acclematiseren in NL.

  Groetjes van Ciska (van Singapore Zoo en Penang)

 4. Anonymous on

  Hoi Marcel en Tikva.
  Voor Tikva ook een welkom terug in Nederland, met natuurlijk weer de nodige aanpassingen van dingen “moeten”, na een vakantieleventje van 9 maanden.
  We kregen de afgelopen week nog een kaartje van jullie vanuit Nicaragua, gedateerd op 28-3-2008!!
  Zelf zijn Henk en ik de afgelopen 12 dagen op de motor door Denemarken getourd, dichterbij huis dus maar wel een schitterende ervaring.
  Het was trouwens heel leuk om Marcel weer terug te zien tijdens de Hakkendag en waarschijnlijk zien we jullie nu beiden op het feest van Edwin.
  Veel geluk in jullie nieuwe woonplaats Deventer!
  Groetjes Gerri en Henk.

 5. Dag Marcel,

  Eigenlijk hoef ik je dit niet te schrijven, want ik kan het je ook zo vertellen. Je bent nu immers een week “Thuis” op je eigen adres waar je al negen maanden staat ingeschreven en er nooit was. We rommelen wat aan deze week en jij bent de kok. En ook al staat het tussen haakjes, als Tikva leest hoe jij je deskundige broer typeert, springen haar ook de tranen in haar ogen, al is het dan wel om iets geheel anders dan enkele emotionele momenten bij jouw terugkeer in Nederland.
  Ik kan het me van jou goed voorstellen.
  De nabije toekomst zal uitwijzen waar jouw goed en lang nadenken jou/jullie naar zal leiden.

  De groeten en over en sluiten.

 6. Anonymous on

  Ha Marcel,

  Mooi stukje! Bizar he om zomaar weer terug te zijn in het ‘gewone’leven? (Heb t een aantal keer gezien bij Lot) t Lijkt me erg leuk jullie verhalen eens irl te beluisteren. Aangezien jullie in Deventer (gaan) wonen en ik er werk (en wil gaan wonen) moet er vast ergens een moment zijn dat we onder t genot van een Hollands pilske kunnen bijkletsen. Goed plan?
  Geniet nog even van de laatste vrije dagen, zie uit naar de thuiskomst van Tikva en wellicht tot binnenkort,

  Groetjes Michelle

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.