Tien favoriete reisfoto’s tag

8

Dank je wel TravelBySan voor de tien mooiste reisfoto’s tag.

Ik heb misschien niet de mooiste foto’s gekozen van prachtige landschappen of een intrigerend gezicht. Ik heb voornamelijk foto’s gekozen die een bijzondere betekenis hebben of waar een uitgebreid(er) verhaal bij hoort. Dus bij deze mijn tien favoriete reisfoto’s

10. Ring of Fire, Nicaragua

Vanaf de Cerro Negro heb je een prachtig uitzicht over de 5 vulkanen ten noorden van de Cerro Negro. De Cerro Negro is een vulkaan die in minder dan 30 jaar uitgegroeid is tot een vulkaan van formaat. Ik ging daar volcano-boarden, erg cool! De vulkanen van Nicaragua liggen op een rechte lijn en vormen een klein stukje van de Ring of Fire, niet mooier in beeld kunnen brengen.

Ring of Fire, Nicaragua

9. Schönbrunn paleis, Wenen

Het Schönbrunn paleis was eigenlijk een cadeautje. Mijn baas had zijn sleutelbeen gebroken bij het wielrennen en daardoor was er een plekje vrij op wat uiteindelijk mijn eerste zakelijke vliegreis werd. Een collega moest naar een paar technische sessies, dus ik had de middag vrij. Het werd Schönbrunn en de catacomben van de Stephansdom. Uiteindelijk zou ik de jaren erna voor mijn werk nog naar 11 Amerikaanse staten, Turkije, Rusland, Israël en 9 Europese landen gaan.

Schönbrunn paleis, Wenen

8. Alpe d’HuZes, Frankrijk

Het is een mooie foto, maar uiteindelijk gaat het om het gevoel erbij. Na een paar maanden op de fiets gezeten te hebben, werd ik gevraagd om mee te gaan naar Alpe d’HuZes 2014. Een prachtige ervaring, en vooralsnog mijn enige Alpencol (samen met de Semnoz twee dagen later). Lees het hele verhaal hier.

Alpe d'HuZes, Frankrijk

7. Holland Rotaract Roundtrip, Nederland

Het is niet de mooiste foto, maar wel een herinnering aan datgene wat ik terug heb kunnen doen voor al die mensen die ons gastvrij hebben ontvangen over de hele wereld. Jarenlang ben ik lid geweest van Rotaract Deventer, de jongerenclub van de Rotary. Toen ik op een gala in Amsterdam hoorde, dat er 7 mensen uit de hele wereld (Brazilië, Honduras, Griekenland, Canada, Zwitserland, Italië en Mexico) naar Nederland zouden komen voor de Roundtrip, meldde ik me direct aan om ze een dag de omgeving van Deventer te laten zien. De bedoeling is dat ze hun ticket betalen en de rest allemaal door Rotaract-vrienden wordt geregeld: eten, slapen en activiteiten. En zo kwam het dat er 7 mensen uit de hele wereld bij ons logeerden.

Holland Rotaract Roundtrip, Nederland

6. Durbar Square, Kathmandu

De verrekijkermeisjes. Tikva en ik weten precies wie we bedoelen. Deze twee meisjes (zusjes?) stonden te wachten op de Kumari Devi in Nepal. We kwamen die dag aan in Azië aan het begin van onze wereldtrip. We hadden een verrekijker bij ons en deze meisjes vonden dat helemaal geweldig!

6. Durbar Square, Kathmandu

5. Pacaya, Guatemala

Lopen op een vulkaan. Het kan niet overal, maar in Guatemala doen ze er niet moeilijk over. Met gevaar voor eigen leven (“No muertes aqui desde 1995!” zegt de gids, terwijl internet toch echt iets anders zegt), beklimmen we de instabiele helling, die voortdurend verandert.

Pacaya, Guatemala

4. Taj Mahal, India

De Taj Mahal is toch altijd een bijzondere plek voor ons. We stonden vooraan in de rij om 6:00u en we kregen het voor elkaar om een foto te maken zonder andere toeristen! En we waren ook nog eens als eersten in het mausoleum. Wauw.

Taj Mahal, India

3. Kilimanjaro, paar honderd meter onder de top.

Een paar honderd meter onder de top. De ranzige details laat ik maar even achterwege, maar als je last hebt van buikloop en alle lichamelijke inspanning moeite kost, dan zit er maar één ding op…Ik was helemaal leeg, maar wilde per se de top halen. Ik wilde eigenlijk op Gilman’s point stoppen, maar Tikva heeft me aangemoedigd toch de top te halen. De beklimming van de Kilimanjaro heeft gezorgd voor één van de meest uitdagende punten op mijn bucket list (Aconcagua).

3. Kilimanjaro, paar honderd meter onder de top.

2. Seljalandsfoss, Ijsland

En toen kwam onze dochter erbij. Wat een verandering! Maar het is geweldig, en dit was onze eerste echte lange reis met haar. Ijsland was prachtig en op deze foto hebben we een (wederzijds?) verliefd momentje onder een waterval.

Seljalandsfoss, Ijsland

1. Thorung-La bergpas, Nepal

Nog een foto uit Nepal, mijn absolute favoriet. Onze gids, Bashu, die zich nog als een jonge hond gedroeg, maar graag zijn eigen travel agency zou hebben in plaats van over de bergen te banjeren. Hij zit er een beetje verveeld bij, misschien wel omdat hij het Annapurna Circuit al tientallen keren heeft gelopen. Hij moest wachten op mij, omdat ik al voor de pas (5416m) mijn knie had verdraaid, maar per se niet wilde opgeven. Midden in de nacht waren we vertrokken en met een afdaling van 1400 meter in het verschiet voelde ik mijn knie bij elke stap. Wat een ervaring, maar helaas waren wij één van de laatsten die het Annapurna circuit nog helemaal konden lopen, nu de auto’s al zijn opgerukt tot aan Muktinath.

Thorung-La bergpas, Nepal

Share.

About Author

Marcel is een actieve papa die houdt van reizen en weekendjes weg. Voor gezinopreis.nl schijft hij over actieve vakanties met kinderen en onderwerpen zoals apps en geocaching.

8 reacties

 1. Wat mooi om de foto’s te zien en de verhalen erbij maken het plaatje compleet. Ik doe dit zelf altijd in mijn foto van de maand, sommige plaatjes verdienen gewoon iets meer uitleg.Wow, die van de Pacaya is echt prachtig, zoiets wil ik nog graag een keer van dichtbij zien en die van je beklimming van de Kilimanjaro is ook geweldig. Er is geen grotere beloning dan tot het gaatje te gaan en dan het gevoel van “ik heb het gedaan” ondanks alles. Geweldig!

  • Marcel - Gezin op Reis on

   Leuk om je reactie te zien: de Pacaya is trouwens niet altijd even actief, dus misschien heb je op Hawaii meer kans op lava. Wel Amerika, dus je zal er wel niet overheen mogen lopen.

 2. Wat een mooie foto’s… Ik moet zeggen dat ik die van Pacaya wel echt het meest indrukwekkende vind. Gewoon omdat ik iets heb met vulkanen. Die foto van de Kilimanjaro is ook mooi, zoveel emoties in een foto. Echt gaaf! Ik wil de Kilimanjaro misschien volgend jaar gaan doen, lijkt me zo gaaf (even kijken of het mag ivm long). Leuk dat je de tag hebt ingevuld, super leuk om te zien en te lezen!

  • Marcel - Gezin op Reis on

   Hi Sandra, dank je wel voor je reactie. De Kilimanjaro is echt heel cool. Je merkt wel dat je eerst 10 stappen moet zetten en dan weer even 10 seconden moet rusten: er zit heel weinig zuurstof in de lucht. Succes!

 3. Mooie foto’s en mooie verhalen achter de foto’s. En wow wat hebben jullie al veel gave bestemmingen gezien! 🙂 De foto van de Pacaya-vulkaan is gaaf, ik heb de beklimming vorig jaar helaas niet gedaan, ik was teveel onder de indruk van Antigua..

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.