Titicaca meer

0

De busrit van Cusco naar Puno aan het Titicaca meer is erg mooi en het is dan ook geen straf om bijna een hele dag in de bus te zitten. In Puno zelf ben ik twee en een halve dag geweest wat echt meer dan genoeg was. Sneeuw, hagel ontzettende onweersbuien en warm droog weer wisselde elkaar zeer snel af. Gelukkig kwam ik wat andere gezellig backpackers tegen om ‘s avonds mee te eten en mee te kaarten. Puno is geen veilige stad er is veel hangjeugd, en de eigenaars van de bars raden ons aan vooral niet alleen en bij voorkeur ook met meer dan 2 mensen terug te lopen naar je hostel zelfs om 10 uur ‘s avonds.

Ik bezoek Puno vooral omdat het aan het Titicaca meer ligt. Dit is het hoogste navigeerbare meer op aarde. Het meer zelf is al heel bijzonder het lijkt meer op een binnenzee. Vanuit Puno kan je verschillende dingen bezoeken zoals Uros eilanden. De Uros eilanden zijn geen echte eilanden maar gemaakt van riet. De bewoners maken ook grote rieten boten. In een ver verleden zijn ze op het meer gaan wonen om te ontsnappen aan hun vijanden. Lopen op de eilanden voelt een beetje als lopen om een zacht matras. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig authentieke eilanden (en deze zijn niet toegankelijk voor toeristen), de meeste eilanden zijn er dan ook puur voor de toeristen. De bewoners wonen hier wel maar hebben met hun zonnepanelen gewoon televisie etc, en vaak ook nog een gewone boot. Ook wordt er nu plastic tussen het riet gestoken zodat het langer blijft drijven. Toch is een bezoekje wel de moeite waard vooral als je je voorstelt dat er al 100e jaren mensen wel echt zo hebben geleefd.

Behalve de Uros eilanden heb ik ook Sillustani bezocht, dit zijn graftorens in verschillende stijlen. Zowel van de Inca’s als pre Inca. Wel interessant maar na twee weken Cusco had ik het wel even gehad met ruïnes. Gelukkig was de setting wel erg mooi.

Ik was van plan om na Puno naar La Paz in Bolivia te gaan en dan weer terug. Daarom heb ik besloten een vlucht te boeken voor over een week van Puno naar Lima. Dit kan heel makkelijk via bureautjes in Puno. Vanaf Puno heb ik de bus genomen naar La Paz de hoofdstad van Bolivia.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.