Top 10 gave reisavonturen

0

Van het beklimmen van de Kilimanjaro tot een hele nacht feesten tijdens een fullmoonparty op Zanzibar. Tijd voor een terugblik op onze stoerste, avontuurlijkste, soms niet al te verstandige maar wel gave reisavonturen. Dit zijn de dingen die je helaas met kinderen niet snel kunt doen.

In onze top-10 rubriek elke maand 10 reisfoto’s binnen een bepaald thema. Oh, en sorry deze keer zijn de foto’s niet altijd zo goed. Tijdens een avontuur heb je niet altijd de tijd om foto’s te maken.

Kilimanjaro beklimmen

Het was het zwaarste wat we ooit gedaan hebben maar ook één van de dingen waar we het meest trots op zijn. Vooral de laatste dag, midden in de nacht opstaan en dan uren klimmen over het gravel omhoog. We hebben het gehaald maar dan is er nog de weg terug. Hier rusten we even uit totdat we weer de wolken induiken voor nog een paar uur dalen.

Kilimanjaro

Huayna picchu

Je hebt Macchu Picchu en je hebt de Huayna Picchu. Dat is die berg die je altijd op foto’s ziet achter de ruïnes. Het was een pittige klim van bijna 2 uur waarbij ik vaak op smalle steile trappetjes langs de wand liep met daarnaast niks behalve de diepte. Op een gegeven moment splitst de route zich en ik had geen idee welk pad ik moest nemen. Uiteindelijk liep ik dus hierop dood en moest ik met dit touw de steile wand opklimmen. Scary!

Machu Pichu

Wadi Dana hike

De langste trektocht die we liepen met onze eigen rugzak. Een hele dag hiken door de Jordaanse Wadi Dana. Heel mooi maar zeker aan het einde bij temperaturen van meer dan 30 graden echt pittig. We waren dan ook wat blij toen we bij onze accommodatie voor de nacht aankwamen de prachtig gelegen Dana Ecolodge.

Jordanie

Tweedaagse trekking in Laos

We wandelden 2 dagen door een weinig bezocht deel van Laos. Dat hier bijna niemand kwam, merkten we doordat naast de gids er een dorpsbewoner met ons mee was om met zijn machete een pad uit te hakken door het bamboebos. We bezochten verschillende grotten en het was echt supermooi.

LaosFull moon party – Zanzibar

De full moon party op Koh Phagnan in Thailand kent iedereen. Die in Zanzibar zou je moeten willen kennen. Een hagelwit strand, een grote strandhut en beach party!

Wat een gaaf feest, net zoveel locals als toeristen en iedereen gaat los. En die gast waar we net een paar shotjes mee hebben gedaan is de taxichauffeur die ons naar ons hutje terug moet rijden. Ja, dat was dus niet zo verstandig.

Feestbestemmingen

Nieuwe vrienden Zanzibar 2009

Feestbestemmingen

Twerk it

Annapurna Cicruit

Natuurlijk mag onze 17-daagse trekking in Nepal niet ontbreken in deze lijst. Als twee vadsige ex-studenten met weinig conditie begonnen we hier aan. Ja, het was dus zwaar maar ook echt geweldig. Geen auto’s, de hele dag natuur waar je mond van open valt en niks anders moeten doen dan de ene voet voor de anderen zetten.

Nepal

Duiken met walvishaaien

Kijk naar de foto: moet ik nog meer zeggen? Ik kan niet wachten tot onze dochter oud genoeg is voor haar junior PADI en we samen dit soort avonturen kunnen beleven. Duiken is altijd mooi maar duiken met walvishaaien? Beter wordt het nooit.
whaleshark panama

Gletsjerwandeling Ijsland

Marcel liep over de gletjser in Ijsland, heel mooi maar wel uitkijken geblazen voor de gaten tussen het ijs.
gletsjerwandeling ijsland

Canyoning Wadi Mujib

Het waren letterlijk onze laatste paar uur in Jordanië en wat zijn we blij dat we eigenlijk als spontane ingeving die avontuur nog hebben meegepakt. Als we ooit nooit een keer terug gaan dan staat een langere canyoningtocht bovenaan onze bucketlist.

Jordanie

Ontsnappen voor een tyfoon in een open bootje op zee

Oké, dit was echt de serieus gevaarlijkste van al onze reisavonturen. We waren in de Filipijnen naar het Caramoan schiereiland gegaan. De volgende ochtend wilden we lekker gaan eilandhoppen terwijl allerlei mensen ons in paniek toeriepen “er komt een tyfoon aan”. Eerst dachten we nog: slechte grap maar het was wel waar. Wat doe je dan? Je wil weg maar geen boot meer gaat. We charterde zelf een vissersboot die ons een paar uur voor de tyfoon echt aan land kwam twee uur lang door de stromende regen wegbracht naar het vasteland.

FilipijnenNa 10 jaar reisbloggen en meer dan 60 bezochte landen delen we graag af en toe onze bijzondere plekjes en mooie foto’s met jullie. Soms uit de oude doos, soms recente foto’s. Check ook onze andere top 10 lijstjes.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.