Home / Inspiratie / Top 10 dingen om te doen in het Midden-Oosten met kinderen

Top 10 dingen om te doen in het Midden-Oosten met kinderen

Van klimmen over piramides en oude Romeinse ruïnes tot dobberen in de dode zee. Afwisseling genoeg in het Midden-Oosten met kinderen. Ik bezocht het Midden-Oosten zelf als kind en sinds die tijd zijn we tijdens meerdere reizen in 8 verschillende landen in de regio geweest zowel met als zonder dochter.  Daarom leek het me leuk om onze top ervaringen die je ook als gezin kunt meemaken op een rij te zetten.

Midden-Oosten met kids

Schildpadden bekijken

De schildpadden hun gaten zien graven en eieren erin leggen is echt bijzonder. Mama helemaal in trance en nergens anders mee bezig, niet eens met de eieren die verderop al uitkomen en waar de baby schildpadjes uit kruipen. Wij maakten dit bijzondere schouwspel mee in Oman.

Lees ook onze andere blogs over Oman met kinderen.

Midden-oosten met kinderen
Ras al Jinz – Oman

Klimmen over de Romeinse Ruïnes

Het Midden-Oosten is een speeltuin voor archeologie liefhebbers en voor kinderen die er vrolijk overheen kunnen klauteren. In elke ruïne die we bezochten kwamen we hele groepen (school) kinderen tegen die zich onder het mom van een cultureel uitje vermaken met hardlopen en verstoppertje spelen. Tijdens onze recente korte vakantie in Turkije deed onze dochter ook vrolijk mee bij de ruïnes van Bergama.

Lees als onze blogs over Turkije met kinderen

Bergama
Bergama – Turkije
Midden-oosten met kinderen
Jerash – Jordanie

Andere manier van leven

Een van de bijzondere dingen van een reis naar het Midden-Oosten met kinderen is dat ze kennis kunnen maken met een andere manier van leven.

Lees onze blogs over Israël met kinderen

Midden-oosten met kinderen
Jeruzalem – Israel

Snorkelen in de zee

Op zoek naar zeepaardjes, gekleurde visjes en misschien wel een schildpad het kan op veel plekken in het Midden-Oosten. Let wel op, met uitzondering van Turkije en Israël wordt het dragen van badkleding op het openbare strand vaak niet gewaardeerd. Over jonge kinderen en mannen wordt meestal niet moeilijk gedaan maar als vrouw kan je beter kiezen voor het privé strand van hotels en resorts.

Midden-oosten met kinderen
Rode Zee

Slapen onder de sterren hemel

Nergens zie je zoveel sterren als in de woestijn en als je dan ook nog mag slapen in een tent dan is het helemaal een bijzondere ervaring. Bezoek bijvoorbeeld Jordanië met kinderen en slaap in de Wadi Rum woestijn.

Midden-oosten met kinderen
Wadi Rum – Jordanie

Mooie moskeeën

Al die glimmeertjes en de vele details ook voor kinderen is een moskee bezoek interessant. In Istanbul heb je een heleboel mooie moskeeën, en ook die in Bahrein is erg interessant. Onze favoriet tot nu toe is de Sjeik Zayed Moskee in Abu Dhabi.

Abu Dhabi
Sjeik Zayed Moskee – VAE

Dune Bashing

Dune Bashing met een 4wheel drive door de woestijn sjezen. Super gaaf en avontuurlijk, een ritje met de achtbaan is er niks bij. Ook leuk als je een stopover hebt in Abu Dhabi of Dubai. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om met je gezin een auto te huren. Dune Bashen doe je het liefst met chauffeur maar er zijn ook hele gave 4wheel drive routes die je zelfs kunt rijden. Een auto huur je het goedkoopst online en ruim op tijd.

Lees ook onze blogs over Dubai met kinderen.

Midden-oosten met kinderen
Dubai

Moderne avonturen

Bij een bezoek aan het Midden-Oosten met kinderen denk je waarschijnlijk eerder aan natuur en cultuur dan aan moderne avonturen. Toch is ook dat er genoeg te vinden zoals de vele waterparken in Turkije, het automuseum vol Ferrari’s in Amman en bijvoorbeeld deze kabelbaan in Jericho.

Midden-oosten met kinderen
Jericho – Palestijnse gebieden

Leuke geschiedenis in musea

Ook geschiedenis is er natuurlijk genoeg, maar dat kan je ook leuk maken. Welk kind is er niet onder de indruk van dit enorme beeld van een Farao. Vertel er dan maar eens bij dat deze persoon heel belangrijk was dat zullen ze direct begrijpen.

Midden-oosten met kinderen
Cairo – Egypte

Heerlijk eten

Tijdens een vakantie in het Midden-Oosten met kinderen hoef je je niet druk te maken dat ze het eten niet lusten. Falafel, Shoarma of Kebab het komt altijd met frietjes en wat brood. Ook allerlei varianten op pizza zijn overal te krijgen en voor de broodnodige vitamientjes is er vers fruit.

middenoosten met kinderen

Wij bezochten Bahrein, Egypte, Oman, Palestina, Israël, Jordanië, Turkije en de verenigde Arabische Emiraten. Egypte, Turkije en Abu Dhabi ook met onze dochter, de rest voor haar geboorte.

Na 10 jaar reisbloggen en meer dan 65 bezochte landen delen we graag af en toe onze bijzondere plekjes en mooie foto’s met jullie. Soms uit de oude doos, soms recente foto’s. Check ook onze andere top 10 lijstjes.

Ook naar het Midden-Oosten op vakantie? Zo regel je het!

Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. Wil je de reis zelf organiseren? Ik gebruik altijd Skyscanner om vluchten te vergelijken. Een auto huren doen we graag via Sunny Cars, want dat scheelt gedoe met verzekeren ter plekke. Terwijl we voor accommodatie vaak kijken op booking.com

Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Bij Local Hero Travel kunnen ze je helpen. Je boekt via deze Nederlandse reisorganisatie rechtstreeks bij een lokale reisspecialist die ook weet wat gezinnen belangrijk vinden. Terwijl je bij ANWB, Djoser, Sawadee en Koning Aap terecht kunt voor reizen samen met andere gezinnen.

Over de auteur

7 gedachten over “Top 10 dingen om te doen in het Midden-Oosten met kinderen”

  1. Het Midden-Oosten is echt leuk om met kinderen te doen. En als je van kamperen houdt, een actieve vakantie zoekt en verzekerd wilt zijn van lekker weer al helemaal. Bijvoorbeeld in Oman of in de Verenigde Arabische Emiraten op Arabisch Schiereiland. Of een tocht langs alle attractieparken in Dubai…Na bijna 15 jaar in de woestijn spelen wij nog altijd graag in de zandbak en de poelen van de wadi’s!

  2. Je hebt het mooiste tofste land van het Midden Oosten gemist! Eh ja en ik ben enigszins subjectief maar Libanon! Helemaal tof met kinderen, zowel prachtige natuur als veel cultuur en een supermoderne hoofdstad!

  3. Jenny - ikreis.net

    Friet in het Midden-Oosten is vaak niet te (vr)eten! Of ben ik zo stom om altijd de foute plekjes uit te kiezen?!?

    Ik denk dat kindjes op een souq ook ogen en oren te kort komen…

    1. Ik kom veel in Dubai en eet daar idd zelden goede friet. Het is vrijwel altijd een fabrieksproduct dat niet uit gesneden aardappel bestaat, maar uit samengeperste aardappelproducten die helemaal niet op friet lijkt wat betreft smaak en structuur. Helaas zie ik in België dit soort gemaksfriet ook steeds vaker verschijnen in restaurants.

  4. Dat is eigenlijk een bestemming die ik net niet met kinderen zou doen, maar dat idee slaat echt nergens op als ik dit zo lees! Zeker die archeologie moet toch echt tot de verbeelding van kinderen spreken?! Tof dat je die (of toch mijn) vooroordelen van reizen naar het Midden-Oosten met kinderen onderuit haalt 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top