Home / Inspiratie / Top 10: Mooiste zonsopkomsten

Top 10: Mooiste zonsopkomsten

Van stranden tot de Himalaya, onze top 10 plekken om een magische zonsopkomst mee te maken. Op deze bestemmingen wil je wel uit je bed komen.

Taj Mahala – India

Als er één plek op aarde is waar het meer dan de moeite waard is om vroeg voor op te staan dan is het de Taj Mahal. Een magische plek met een bijzondere energie die al onze hooggespannen verwachtingen wist te overtreffen. Marcel schreef zelfs een Ode aan de Taj Mahal.

Zonsopkomst Taj Mahal

Santa Catalina – Panama

Tijdens de afgelopen vakantie in Panama was onze kleine dame in Santa Catalina wel heel vroeg wakker. Ik ging met haar naar buiten terwijl Marcel nog even doorsliep. Ik weet niet wie de beste deal heb, maar ben geneigd te denken dat ik dat was. Het lage water, de opkomende zon, een kilometer strand en niemand anders dan mijn dochter en ik samen.

Santa Catalina

Bromo Vulkaan – Indonesië

De Bromo vulkaan bij zonsopkomst. Het is een een beetje een tourist trap maar who cares met deze views. We waren hier tijdens onze wereldreis in 2007.

SONY DSC

Vierduizend eilanden – Laos

Nog een foto gemaakt tijdens onze wereldreis. Misschien ken je hem al van onze top 10 uitzicht vanaf je balkon foto’s. Dit onbetaalbare uitzicht hadden we vanaf een hutje dat 2 doller per nacht kostte.

zonsopkomt laos

Kilimanjaro – Tanzania

Dat moment dat de zon opkomt boven de Kilimanjaro. Magisch, we zijn al uren onderweg en nu kunnen we eindelijk zien hoe ver het nog is (valt dat even tegen).

zonsopkomt kilimanjaro

Wadi Rum – Jordanië

Tijdens onze vakantie in Jordanië sliepen we in de woestijn. Dan word je dus wakker met dit soort uitzichten en een zon die heel langzaam vanachter de rotsen vandaan piept. Nog even genieten van de frisse lucht… in de verte een vosje dat voorbij holt.. zo mooi!

zonsopkomt wadi rum

Sahara  – Marokko

Een heel andere soort woestijn met veel geler zand is de Sahara. Eerst een kamelentocht en daarna slapen in de woestijn, is ook een leuke activiteit wanneer je Marokko met kinderen bezoekt.

zonsopkomt woestijn

Thorung La bergpas – Nepal

Eigenlijk hadden we er geen energie voor maar wat ben ik blij dat we toch deze foto hebben genomen. We waren al een tijd in het donker aan het zwoegen en hadden nog wel even te gaan voor we bij de hoogste pas op het Annapurna Circuit waren. Over de berg is de zon al op. We kunnen wel wat warmte gebruiken.

zonsopkomt nepal

Pandan North – Filipijnen

Dit was het uitzicht vanuit onze bungalow op vakantie in de Filipijnen. Wat wil je nog meer, zo de dag beginnen is echt vakantie.

zonsopkomst filipijnen

Malta

Ook deze foto ken je misschien al maar hij is ook zo mooi en mag daarom niet ontbreken in onze “top 10: Mooiste zonsopkomsten”. Maar we moeten duidelijk ook wat vaker vroeg opstaan want het was best wel moeilijk om 10 mooie foto’s te vinden.

Welke is jouw favoriet? of heb je nog een tip waar we eens heen moeten?

Na 10 jaar reisbloggen en meer dan 65 bezochte landen delen we graag af en toe onze bijzondere plekjes en mooie foto’s met jullie. Soms uit de oude doos, soms recente foto’s. Check ook onze andere top 10 lijstjes. Zoals bijzondere natuur in Europa die je nog niet kent, onze top 10 bijzondere eilanden en de leukste wateractiviteiten.

Over de auteur

8 gedachten over “Top 10: Mooiste zonsopkomsten”

  1. In de Sahara in Marokko had ik pech (bewolkt), naar Jordanie wil ik nog, en de Taj Mahal lijkt me helemaal geweldig! Gave foto! Mijn mooiste zonsopgang was denk ik Bagan, Myanmar. Een foto ervan staat op de ‘Over mij’-pagina op m’n blog. Maar ook op veel andere plekken heb ik mooie zonsopgangen gezien. Van Thailand, Laos en Venezuela tot Spanje.

    1. Heb ik er net eindelijk oo mijn eigen blog over gepost, Google ik even hoe ik ervoor sta en kom ik bij jouw blog terecht omdat ik hier zelf gereageerd heb. Dat heb ik niet slim aangepakt, haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top