Home / Inspiratie / Top 10 reisfilms en series

Top 10 reisfilms en series

De beste reisfilms en series om lekker mee  in de reisstemming te komen. Dit zijn de series en films die wij het liefst kijken. Vooral geschikt om je blij te maken op een regenachtige zondag. 

Globetrekker

Deze langlopende serie op Travel Channel bezocht vele landen.  De meeste presentatoren gooien heel wat humor door de show, waarbij ze er ook nog eens goed in slagen om mooie beelden en praktische informatie te delen. Globetrekker gaat vooral over zelfstandig reizen wat ook goed aansluit bij onze reisstijl. Voor we ergens naar toe gaan, kijken we dan ook altijd of er toevallig een aflevering over is.

A map for Saturday

Op een wereldreis voelt elke dag als zaterdag, het is weekend en morgen heb je nog een dag vrij. Unieke documentaire omdat een backpacker zichzelf en reisgenoten die hij onderweg tegen komt volgt. Je ziet hoe hij leeft in een hostel, hoe je vrienden maakt en weer afscheid moet nemen. Heel veel vragen waar backpackers mee te maken hebben zijn universeel. Daarnaast zijn ook de filmbeelden goed zoals wandelen in Nepal, maar ook backpackers die opruimen na de Tsunami.

Departures

Drie vrienden (2 presentatoren en de cameraman) gaan samen op reis. Vooral de chemie tussen de mannen is erg goed. Ook is de serie heerlijk realistisch als het gaat om backpacken. De beelden zijn ook prima en de bestemmingen afwisselend.

Into the wild

Waargebeurd verhaal van Amerikaanse jongen die besluit afstand te doen van de moderne maatschappij en met zijn rugzak rond te reizen. Hij ontmoet vele interessante mensen en gaat uiteindelijk naar Alaska. Vooral de prachtige beelden maken deze film de moeite waar.

An Idiot Abroad

Enorm grappig programma waarbij iemand die reizen eigenlijk vooral eng vindt door zijn maten op pad wordt gestuurd. Mooie beelden maar vooral veel humor.

The Beach

In deze film speelt Leonardi DiCaprio en is een echte backpacker klassieker. Leonardo ontdekt een door toeristen onontdekt strand met een soort van hippie commune waar alles niet zo mooi blijkt te zijn als het lijkt. Deze film is een must see voor iedereen die naar het Thaise Ko Phi Phi gaat.

Outsourced

Een stereotype Amerikaan moet voor werk naar India. Hij gaat daar zijn opvolger inwerken want zijn baan wordt ge-outsourced. Goede combinatie van komedie en een romantische film (geen Bollywooddansen). De beelden van India zijn mooi en het acteren is goed.  Na de film heb je helemaal zin om naar India te gaan.

3 op Reis

Het bekende Nederlandse reisprogramma is ook altijd leuk om te kijken.  Al is de informatie die ze geven niet altijd correct. Zo is stappen in Amman echt niet zo makkelijk als het lijkt in het programma (lees blogpost).

Tot slot

De laatste  en tiende optie is een lastige, we denken aan Michael Palin’s televisieseries zoals New Europa of Himalaya. Maar ook de Third Class Traveller met Julian Hanton is een leuke serie. Wat zou jij ons aanraden?

Na 10 jaar reisbloggen en meer dan 60 bezochte landen delen we graag af onze bijzondere plekjes en mooie foto’s met jullie. Soms uit de oude doos, soms recente foto’s. Check ook onze andere top 10 lijstjes. Zoals top bestemmingen om een auto te huren buiten Europa, activiteiten op het water en activiteiten in het midden-oosten met kinderen.

Over de auteur

6 gedachten over “Top 10 reisfilms en series”

  1. Ik vond Peking Express altijd zo gaaf om te zien, helaas is het er niet meer. Maar van Expeditie Robinson krijg ik ook een vakantiegevoel.

    Totaal niet jullie genre, maar wij krijgen ook een feel good vakantiegevoel van Campinglife ;-). Lekker ontspannen op de zondagochtend. Alleen die hoeveelheid reclame….

    1. Oh ja Peking express dat was ook gaaf! Vooral toen het nog met echte mensen was. Oh ja Camping life moet nog steeds die aflevering zien waar jullie in zijn geweest (schaam schaam)

  2. stralendschrijven

    Jelle Brandt Corstius: bijv. van Moskou tot Magadan. En, niet te missen wat mij betreft: Walter Mitty!

    1. Die eerste kende ik nog niet! thanks voor de tip. Maar Walter Mitty wij vonden die veel zo SAAAAAAI na een half uur hebben we alleen maar doorgespoeld naar de mooie stukjes die we herkenden van onze Ijsland reis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top